Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Συνειδητή η απόφαση των Συριζαίων να μετατρέψουν την Ελλάδα σε απέραντη αποθήκη ψυχών


Σταύρος Λυγερός: «Δεν πρόκειται για προσωπικές ιδεοληψίες, αλλά για συνειδητή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η μεταναστευτική πολιτική του»

Κάθε ημέρα που περνά γίνεται ολοένα και περισσότερο φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών, έχοντας μάλιστα σ’ αυτή την απόφαση της και την συγκατάθεση της υπόλοιπης μνημονιακής αντιπολίτευσης του «συνταγματικού τόξου». Ένας από τους πλέον έγκυρους πολιτικούς αναλυτές, ο Σταύρος Λυγερός, γράφει για το καυτό θέμα των προσφυγών, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Ο κ. Νίκος Κοτζιάς εκτίμησε ότι μέχρι τον αριθμό των 150.000 προσφύγων-μεταναστών η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη. Γιατί 150.000 και όχι 50.000, 100.000 ή 200.000 μόνο αυτός ξέρει. Ίσως επειδή εκτιμά ότι τόσοι τελικά θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.
Αυτοί, ωστόσο, που θεωρητικοποίησαν τη συντελούμενη εθνική και κοινωνική ζημιά είναι πρώτος ο κ. Νίκος Ξυδάκης, με τον κ. Γιάννη Μουζάλα να τον ακολουθεί. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η μετανάστευση θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα. Ο επί της μεταναστευτικής πολιτικής συνάδελφός του προσέθεσε ότι αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο!
Εάν μία χώρα θέλει να λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα με τη μετανάστευση, το αποφασίζει και επιλέγει πόσους και ποιους θα καλέσει, σε πόσους και ποιους θα δώσει εν καιρώ την ιθαγένεια. Και προφανώς, αποφασιστικό κριτήριο πρέπει να είναι η πολιτισμική συμβατότητα με τους ντόπιους. Είναι αδιανόητο υπουργοί να μιλάνε για ένα εθνικό κράτος, όπως η Ελλάδα, λες και πρόκειται για «νέα χώρα», η οποία οικοδομείται από μετανάστες (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία κ.λπ.). Εκτός και εάν εμμέσως πλην σαφώς μας παραπέμπουν στην εποχή των βαρβαρικών επιδρομών του Μεσαίωνα.
Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προσωπικές ιδεοληψίες πηγάζει και από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει εκστρατεία υπέρ των προσφύγων. Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «ανθρωπισμός ή Ακροδεξιά» και στην κυβέρνηση μιλάνε για διεθνές κίνημα, επικαλούμενοι τον Πάπα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Κάποια κυβερνητικά στελέχη, όπως π.χ. ο κ. Νίκος Φίλης, πάνε πιο μακριά. Προβάλλουν το εξής επιχείρημα: αφού το 1923 η Ελλάδα υποδέχθηκε και ενσωμάτωσε 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, γιατί θα δυσκολευτεί με το σημερινό κύμα προσφύγων-μεταναστών;
Επειδή υποβαθμίζουν σε βαθμό εξαλείψεως το εθνικό κριτήριο, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοούν την ειδοποιό και κρίσιμη διαφορά ότι το 1923 η Ελλάδα υποδέχτηκε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πρόσφυγες. Αντιθέτως, τώρα εγκλωβίζεται ένα πλήθος προσφύγων-μεταναστών όχι μόνο με διαφορετική θρησκεία, αλλά και με πολύ διαφορετικά, ενίοτε ασύμβατα, πολιτισμικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει όχι μόνο αβάσταχτη επιβάρυνση των κοινωνικών δομών, αλλά και αναπόφευκτες τριβές, οι οποίες πιθανότατα να προσλάβουν εκρηκτικό χαρακτήρα. Είναι αληθές ότι ο κ. Τσίπρας παραλλήλως υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα θα κρατήσει σε μόνιμη βάση μόνο όσους πρόσφυγες της αντιστοιχούν. Αυτό, ωστόσο, είναι περισσότερο ευχή παρά πολιτική δέσμευση, δεδομένου ότι δεν έχει τρόπο να το επιτύχει.
Σωστά τίθεται το αίτημα για αναλογική μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες-μέλη, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να βρει ανταπόκριση. Το αποδεικνύουν όχι μόνο οι δηλώσεις κεντροευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και το γεγονός ότι από τους 160.000 πρόσφυγες που είχε αποφασιστεί να κατανεμηθούν αναλογικά σε εθελοντική βάση, έχουν κατανεμηθεί λιγότεροι από 600!»
Έχει απόλυτο δίκιο ο Λυγερός, λέγοντας ότι οι ανοησίες του Ξυδάκη και του Μουζάλα (όπως και της Χριστοδουλοπούλου παλαιότερα, προσθέτουμε εμείς) δεν αποτελούν μεμονωμένες προσωπικές ιδεοληψίες, αλλά την σχεδιαζόμενη κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Με τον πλέον ανιστόρητο και χυδαίο τρόπο επιχειρούν έναν βέβηλο συμψηφισμό του 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων προσφύγων το 1922 με τους σημερινούς αλλοεθνείς λαθρομετανάστες (επί το πλείστων) και πρόσφυγες, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι και ως εκ τούτου μη συμβατοί με τα πολιτιστικά πρότυπα, τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να φέρει την Χώρα, την Κοινωνία, τον Ελληνικό Λαό προ τετελεσμένων γεγονότων, έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί η μονιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων παράνομα εισερχόμενων στην Ελλάδα, με σκοπό την μετατροπή της Χώρας σε μια πανσπερμία εθνοτήτων και την μετάλλαξη του ομοιογενούς Λαού σε έναν ετερογενή πληθυσμό. Κι όλα αυτά σε πλήρη σύμπνοια με τις υπόλοιπες συστημικές κομματικές εκφράσεις του Κοινοβουλίου, καθώς οποιαδήποτε αντίθετη φωνή θεωρείται ως «Χρυσαυγίτικη» και «Εθνικιστική».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου