Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Κυριάκο, οι εποχές αλλάξανε. Ο Φαήλος δεν είναι Καρατζαφέρης στην ποδιά της ...Σαλώμης!

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαγραφή του Φαήλου είναι στην ουσία δύο: 

1) Οι Μητσοτάκηδες δεν συγχωρούν. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και κατά τη πρόσφατη διετία της διακυβέρνησης Σαμαρά ήταν σύμβουλος του. Όλοι οι Σαμαρικοί βουλευτές και στελέχη θα πάρουν πόδι εκτός και αν δηλώσουν υποταγή στο νέο αυτοκράτορα.

2) Ο Κυριάκος δεν είναι δεξιός αλλά Νεοταξίτης νεοφιλελεύθερος. Θέλει να λειάνει όλες τις ακρότητες και θα αποβάλλει όλα εκείνα τα στελέχη που έχουν οξύ λόγο και «φασίζουσα ρητορική», ώστε να καθίσταται εφικτή η συγκυβέρνηση με κόμματα ηπίων τόνων του κέντρου. Μην ξεχνάμε ότι ο Φαήλος παρέλασε σε ένα σωρό εκπομπές και έβαλλε κατά του συμφώνου συμβίωσης των κιναίδων και δη κατά της τεκνοθεσίας που είναι ένα εκ των παραγώγων του συμφώνου. Ο Κυριάκος είναι υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων σαν καλός Νεοταξίτης.

Ο Κυριάκος Συριζοποιεί τη Νδούλα. Σε όλα τα ζητήματα, πλην των δημοσιονομικών και οικονομικών, είναι ότι και ο Σύριζα. Εφόσον όμως η οικονομική ατζέντα καθορίζεται απ`έξω, τα δύο κόμματα έχουν απόλυτη ταύτιση σε όλα και η επικείμενη συγκυβέρνηση είναι εφικτή. 
Η διαγραφή του Φαήλου ήταν ένα στρατηγικό ατόπημα του Κ. Μητσοτάκη, διοικητικό λάθος, όπως θα αποδείξουμε εντός ολίγου, και αυτό μας χαροποιεί μιας και θεωρούμε το κόμμα του υπαίτιο όλων των δεινών της χώρας. Είναι υπεύθυνο για την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς συν του ότι επί 25 έτη που κυβέρνησε έθεσε τα θεμέλια της χρεοκοπίας και οπότε των μνημονίων.

Είναι ατόπημα και θα προξενήσει ρήγμα και προβλήματα συνοχής στη ΝΔ μιας και ο Μουζάλας δεν διαγράφτηκε από το κόμμα του αλλά μόνο ο Κρανιδιώτης. Ο Μουζάλας είναι συνεπέστατος στην ιδεολογία του, είναι κομμουνιστής και κατ`αυτόν οι πατρίδες διαμορφώνονται με ταξικά κριτήρια και όχι με εθνικά και οπότε αναγνωρίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των «ταξικών αδερφών» του να αποκαλούνται όπως ορίζουν . Ο Τσίπρας τον στηρίζει και απ`ότι φαίνεται δεν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του. Οι συνεργάτες του Τσίπρα του διαμήνυσαν ότι αν τον διαγράψει θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαχείριση του «προσφυγικού» και πλήγμα στην κυβέρνηση.

Από την άλλη ο Φαήλος δέχτηκε χωρίς προειδοποίηση την εσχάτη των ποινών χωρίς να προηγηθεί μια επίπληξη γραπτή η προφορική. Ο ένας λοιπόν εκφέρει μισελληνικό λόγο προσβάλλοντας την ελληνικότητα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, και διατηρείται στη θέση του, ενώ ο άλλος προστατεύει με ρηξικέλευθο και οξύ τρόπο τα εθνικά ζητήματα και καρατομείται απευθείας. Διεγράφη όχι για δημόσιες δηλώσεις που έκανε σε κάποιο κανάλι, εφημερίδα ή ραδιόφωνο, αλλά για ένα σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook! Τι σόι «δημοκρατία» είναι αυτή όταν φιμώνονται τα στελέχη και δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου; Ο προεδροκεντρισμός των κομμάτων δεν επιτρέπει στα στελέχη και βουλευτές να λένε τη γνώμη τους όπως γουστάρουν ακόμα και στα social media;

Είναι διοικητικό ατόπημα δε, γιατί ο Κυριάκος εγκαταλείπει τη δεξιά και ακροδεξιά πτέρυγα και βαίνει ολοταχώς στο μεσαίο χώρο. Εγκαταλείπει δηλαδή την «πολιτική αγορά» της δεξιάς και ακροδεξιάς, η οποία είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη λόγω της αποτυχίας των μνημονίων και των εξελίξεων στο λαθρομεταναστευτικό, και μετατοπίζεται στην «πολιτική αγορά» του μεσαίου χώρου η οποία έχει ξεπεράσει τη φάση του κορεσμού και βαίνει στη φάση τηςπαρακμής. Παραδίδει τα ηνία στη Χρυσή Αυγή η οποία μονοπωλεί όλο τον πατριωτικό χώρο για να πάει να παίξει μπάλα στο μεσαίο χώρο όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ οξύς, με το Λεβέντη, το Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι .Στο μεσαίο χώρο θα επικρατήσει πόλεμος για το ποιος θα υφαρπάξει μερίδια αγοράς από ποιον και οπότε η ΝΔ δεν έχει πολλά λαμβάνειν. Μετακινούμενη στο μεσαίο χώρο η ΝΔ χάνει στοιχεία διαφοροποίησης. Ο Κυριάκος διέγραψε τον Κρανιδιώτη για να σηματοδοτήσει και να επικοινωνήσει στο εκλογικό σώμα την μετατόπιση της ΝΔ προς τα αριστερά. 

Η δε Χρυσή Αυγή ανοίγει σαμπάνιες εφόσον φαίνεται ότι έχει απαλλοτριώσει πλήρως το τρίπτυχο «πατρίς θρησκεία οικογένεια». Όποιος ψηφοφόρος πιστεύει σε ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πολιτισμό, θρησκεία, αξίες και παραδοσιακή οικογένεια, η Χρυσή Αυγή είναι μονόδρομος ! Το μόνο που της μένει είναι να εγείρει «εμπόδια εισόδου» ώστε να μην μπει κάποιος νεόφερτος στα λημέρια της. Το σύστημα θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσει καινούριο φορέα, στο κενό που ο Κυριάκος δημιουργεί μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής, όμως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τέτοια εγχειρήματα δεδομένες οι εξελίξεις στο λαθρομεταναστευτικό. Σε αυτό το φορέα θα κινηθούν Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος και όσοι διαγραφούν από τον Κυριάκο, καθώς και νέα πρόσωπα. Οι χρόνοι όμως, ξαναλέω, έχουν συρρικνωθεί και οι αντοχές του «σοφού» πόπολου έχουν εξαντληθεί. Το πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την επόμενη διετία είναι ακραίο και τα ακραία προβλήματα επιτάσσουν ακραίες λύσεις. Κοινώς η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει!

Υπόψιν δεν θεωρούμε τη ΝΔ κόμμα του εθνικοπατριωτικού χώρου, ουδέποτε υπήρξε επί της ουσίας μέρος του και καμία σχέση δεν έχει με το άθλημα. Εξετάσαμε το πρόβλημα διοικητικά και από την οπτική του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου που δυστυχώς θεωρεί αυτό το εθνοπροδοτικό κόμμα ως «λαϊκή πατριωτική δεξιά». Τα όποια στοιχεία διαφοροποίησης αναπτύσσει ένα κόμμα , αυτά του προσδίδουν ακραιφνή πολιτική ταυτότητα στο μέτρο που αυτάεκλαμβάνονται ως τέτοια από τον πολίτη. Δεν έχει σημασία λοιπόν μόνο το καταστατικό σου, το πολιτικό σου πρόγραμμα, οι ομιλίες σου και οι δηλώσεις σου, αλλά κυρίως το πώς τα εκλαμβάνεται όλα αυτά ο ψηφοφόρος και οπότε πως αυτός σε τοποθετεί στον πολιτικό χάρτη. Το πολιτικό positioning στην ουσία το κάνει ο πολίτης ψηφοφόρος συνεπικουρούμενος από τα ΜΜΕ (διαμορφωτές της κοινής γνώμης).
Η ΝΔ ούτε δεξιά είναι, ούτε λαϊκή, ούτε πατριωτική. Στον τάφο στο χώμα το πουλημένο κόμμα!

1 σχόλια:

  1. Η απαντηση του Κρανιδιωτη σε στελεχοs τηs εθνικηs κΕνοτηταs''Ρουφα το αυγο σου...ksipnistere.com/2016/04/blog-post_422.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή