Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Mantila or Not Mantila


Ιδού η απορία!

Να είμαι ανεκτικός. Να είμαι ανοικτόμυαλος. Να είμαι "πολυπολιτισμικός" που είναι και της μόδας.

Πολύ ευχαρίστως να είμαι.

Αλλά αναρωτιέμαι, αν το δικό μου παιδί πήγαινε να παρελάσει σε μια Αραβική χώρα, θα δεχόντουσαν να παρελάσει χωρίς (!) μαντήλα σεβόμενοι κι εκείνοι με τον ίδιο τρόπο τον δικο μας πολιτισμό? Δεν νομίζω. 

Άρα γεννιέται ένα ερώτημα: αφού εκείνοι δεν με σέβονται πως έχουν απαίτηση να τους σεβαστώ εγώ? Θα μου πεις: "μα εσύ πρέπει να είσαι ανώτερος άνθρωπος". Πολύ ωραία, να είμαι.

Αλλά να είμαι ανώτερος σε μια ανόδυνη παραξενιά, το καταλαβαίνω. Αν θες να βάφεις τα μαλλιά σου πράσινα, βάφε τα. Λογικό δεν είναι, αλλά κάνε το κατά παραχώρηση της κοινωνίας.

Όταν όμως θες, επειδή το επιτάσει η θρησκεία ο πολιτισμός ή απλώς το γούστο σου, να μειώνεις όλες τις γυναικες υποχρεώνοντας τες "να κρύβουν το πρόσωπό τους από το θεό", δεν μπορώ να είμαι ανεκτικός. Δεν μπορώ να είμαι συνένοχος στην επιβολή του δικού σου σκοταδισμού. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να βοηθήσω αυτό το κοριτσάκι που παρελαύνει με μαντήλα, να καταλάβει πως δεν έχει να κρύψει τίποτα από το θεό. Πως σε αυτή τη χώρα και σε αυτό τον πολιτισμό που ήρθε να ζήσει, δεν κρύβουμε τις γυναίκες μας από το θεό. Δεν τις θεωρούμε "βρώμικες".

Το κοριτσάκι αυτό δεν φοράει μαντίλα από επιλογή της. Φοράει λόγω της ψυχολογικής επιβολής και της πλύσης εγκεφάλου του πατέρα της. Φοράει γιατί έτσι την έμαθαν. Την έμαθαν πως είναι άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας διότι γεννήθηκε γυναίκα.

Εγώ λοιπόν όχι μόνο μπορώ, αλλά και πρέπει να την βοηθήσω να ξεφύγει από αυτά τα δεσμά. 

Δεν μιλάμε για μια γραφική λαογραφική παράδοση ενός λαού, αλλά για μια βαθιά σκοταδιστική διαφοροποίηση των δύο φύλων που διαμορφώνει ένα τρόπο σκέψεως ο οποίος γεννά τρομοκράτες. Γεννά τρομοκράτες γιατί γεννά ανθρώπους που δεν σκέφτονται. Φόρα τη μαντίλα και μην σκέφτεσαι γιατί το κάνεις ή αν θες να το κάνεις. Φόρα τη γιατί το λέει ο θεός.

Όχι λοιπόν. Σε αυτή την ήπειρο, δεν κάνουμε ότι λέει ο θεός. Κάνουμε ότι λένε οι άνθρωποι, οι αρχές του διαφωτισμού και της δημοκρατίας. Και είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε αυτούς που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, από τον πατέρα τους, από την θρησκεία τους ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό!
Αυτό το κοριτσάκι δεν έχει ανάγκη να του δείξω ανεκτικότητα. Έχει ανάγκη να το βοηθήσω να ελευθερώσει το μυαλό της.
Η ανοχή των μεσαιωνικών αντιλήψεων κάθε πολιτισμού ή θρησκευτικού δόγματος δεν είναι δείγμα προόδου, ούτε κοινωνικής ανωτερότητας. Είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την επιστροφή στον σκοταδισμό.

2 comments:

  1. Φίλτατε Αλέξανδρε
    Καλημέρα.
    Ορθή η ανάλυσίς σου και συμφωνώ εν πολλοίς.
    Δεν είναι της παρούσης να εκθέσω τις όποιες διαφωνίες.
    Όμως αυτό το οποίο δεν "μας" λές, και έχω την εντύπωσι (πιθανώς να κάμνω λάθος) οτι η πολιτική ορθότης θα εμποδίσει την επαγωγική σκέψι σου στο επόμενο λογικό βήμα, είναι το εξής:
    (α) Η δυτικού τύπου δ(ει)μοκρατία (λέγε με κοινοβουλευτισμό) είναι εις θέσι να αντιμετωπίσει την "επιστροφή" στον σκοταδισμό;
    (β) Υποτεθείσθω οτι μπορεί να το αντιμετωπίσει στο θεωρητικό σου πρότυπον (νεοελληνιστί μοντέλο). Πως θα το επιτύχει; Με ποιά ακριβώς μέτρα;
    Απλή ανάλυσις θα καταδείξη ότι σαφώς ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ......
    Δεν μπορεί διότι είναι πλήρης αδιεξόδων. Λογικών, λειτουργεικών, ιδεολογικών και άλλων ων ουκ έστι αριθμός.
    Διαπιστώσεις λοιπόν, διαπιστώσεις επι διαπιστώσεων, φιλαρέσκων, αυτοεπιβεβαιωτικών έως την στιγμή όπου το ξίφος των γαζήδων τους οποίους η ίδια εξέθρεψε θα της κόψουν τον τρυφερό αυχένα.....
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με κεντρικό μήνυμα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της μετατροπής της Πατρίδος μας σε απέραντο Hot Spot», διοργανώνουν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες πολίτες, την ερχομένη Κυριακή 27/3, ώρα 6μμ, στον Λευκό Πύργο (στο άγαλμα του ναυάρχου Βότση).

    Η συνάθροιση που θα είχε χαρακτήρα διαμαρτυρίας έναντι της υπάρχουσας κατάστασης, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, ωστόσο με κυβερνητική απόφαση(!) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να προγραμματιστεί μιας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εξέδωσε απαγόρευση οποιασδήποτε συνάθροισης και πορείας (βάση του άρθρου 11-2 του Συντάγματος για το διάστημα από 6μμ της Πέμπτης 24/3, μέχρι τις 01:00 ώρα της 25/3/2016), «για λόγους δημοσίας ασφάλειας».

    Όπως φαίνεται λοιπόν, οι αρχές του τόπου, μάλλον κάτι φοβούνται και θέλουν να το αποτρέψουν. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί εμποδίζουν το λαό να βγει στον δρόμο και να διαμαρτυρηθεί για τον εξισλαμισμό της πατρίδας μας και την μετατροπή της σε απέραντο Hot Spot λαθρομεταναστών!

    Άλλωστε είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνει, άρα επί τις ουσίας το πολιτικό σύστημα ποινικοποιεί την πρώτη μεγάλη ακομμάτιστη εκδήλωση κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή