Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τζάμπα μάγκες

Έχουν πολλά ακουστεί και γραφτεί για την υπόθεση Πολάκη και για την προκλητική συμπεριφορά του, όχι μία ή δύο φορές αλλά πολύ περισσότερες. Η περίπτωσή του είναι γραφική, είναι ο κλασικός Κρητικός της τζάμπα μαγκιάς που νομίζει ότι το όπλο είναι... προέκταση. Που πιστεύει ότι η μαγκιά, η αναίδεια, η αγοραία συμπεριφορά και οι απροκάλυπτες απειλές είναι αυτό που θα του δώσουν δημοφιλία, χειροκρότημα, επιδοκιμασία και βεβαίως ψηφαλάκια.

Βεβαίως, ο κ. Πολάκης θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κλασικός εκπρόσωπος της νεοελληνικής μαγκιάς που διέλυσε τη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Την βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Στα σπίτια οι άνδρες δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους, στη δουλειά οι ισχυροί τους αδύναμους, το μπούλινγκ είναι παντού στα σχολεία, στους δρόμους ο ένας βρίζει και μουντζώνει τον άλλον για την οδήγηση. Έτσι, λοιπόν ο Πολάκης θα μπορούσε απλά να ηγηθεί του κόμματος του λεγόμενου «Ελληναρά» που με μαγκιές και εξυπναδούλες επιβιώνει.

Αλλά για να πούμε και μια αλήθεια και ο εν λόγω δημοσιογράφος με τον οποίον «πιάστηκε» ο υπουργός δεν είναι καλύτερος. Όταν ένας επαγγελματίας, λειτουργός του επαγγέλματος της ενημέρωσης πάει σε συνέντευξη τύπου και μιλά με τόσο απαξιωτικό τρόπο (μάζεψε τον σκύλο σου και άλλα τέτοια), δεν είναι καλύτερος. Θα μπορούσε να είναι ο αντιπρόεδρος στο κόμμα των «Ελληναράδων», όμως είναι η κλασσική περίπτωση του δημοσιογράφου που νομίζει ότι έχει πιάσει το Θεό από τα... επειδή έχει την ταμπέλα και την κάρτα της ΕΣΗΕΑ. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω γι' αυτούς αλλά για τη γενικότερη συμπεριφορά που κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα και καταστάσεις που δείχνουν μια «πολιτική αλητεία» πρωτόγνωρη στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα.

Το βλέπει κανείς με την ψευτομαγκιά του Τσίπρα στη Βουλή. Το ακούει όταν ο Καμμένος φωνάζει «στα τέσσερα εσείς». Η Γεροβασίλη και ο Τόσκας πλακώνονται στην ΕΡΤ με δημοσιογράφους που τόλμησαν να τους κάνουν μια ερώτηση εκτός γραμμής. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, μιλάνε πάνω στον άλλον, καταγγέλλουν τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» από τα οποία οι ίδιοι έκαναν καριέρα.

Για να μη θυμηθούμε τις μαγκιές της Ζωής που θα μας έκλεινε όλους στη φυλακή. Αυτή η «πολιτική αλητεία», πολύ μακριά από την αστική ευγένεια, εκπορεύεται από τα Εξάρχεια και την εκεί κατάσταση. Εκπορεύεται από την αμάθεια ή την ημιμάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή από την ψεκασμένη νοοτροπία των ΑΝΕΛ. Είναι αποτέλεσμα μια λογικής που λέει ότι θα «μείνουμε στην εξουσία γαντζωμένοι και δε φεύγουμε με τίποτε».

Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν πολλές ακόμη «πολιτικές αλητείες». Πολάκηδες υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση και όσο χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους τόσο θα βλέπουμε κι εμείς τις ψευτομαγκιές τους. Αλλά δεν μπορεί. Ακόμη και ο νεοέλληνας θα τους πάρει χαμπάρι και θα τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές....

2 comments:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=FXXipyfNVWU
    Δείτε το και απολαύστε το.
    Έχει πέσει σε όλα μέσα. Τόσο στις προβλέψεις του, όσο και στις υποσχέσεις του.
    Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας από τους τριακόσιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραβέλια Συριζαιοι θα φατε πολυ κράξιμο
    Υπέρμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή