Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Η Συνταγματική ανοχή και τα ορφανά του Στάλιν

Η δήλωση του κ.Φίλη για την συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα υπό το σύνθημα "Παραιτηθείτε" αποτελεί μια ακόμα... εκδήλωση γενναιότητας του Υπουργού Παιδείας ο οποίος τολμά να λέει φωναχτά όσα σκέφτονται ή λένε μεταξύ τους όλοι οι υπόλοιποι σύντροφοί του. Και βεβαίως καταδεικνύει την απαράλλακτη σταλινική νοοτροπία της Αριστεράς η οποία ανέκαθεν βάφτιζε "δημοκρατικό" οτιδήποτε εξυπηρετούσε τα σχέδιά της και "αντιδημοκρατικό" αντίστοιχα, οτιδήποτε ήταν εναντίον της. 

Στα πλαίσια αυτής της φασίζουσας νοοτροπίας πολλά κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν εξαρχής να προσδώσουν κομματικό χαρακτήρα στην εν λόγω συγκέντρωση -λες και οι μόνες καλές και θεμιτές διαδηλώσεις είναι αυτές που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο ο θαρραλέος κ.Φίλης δεν έμεινε εκεί αλλά απεφάνθη για την διαδήλωση ότι βρίσκεται "στα όρια της Συνταγματικής ανοχής". Ο κ.Φίλης αν και πανεπιστημιακά αγράμματος, εκτός από επιστημονική άποψη για την Γενοκτονία των Ποντίων και την αξία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία, τώρα ερμηνεύει και το Σύνταγμα... Τολμά να μιλάει για Συνταγματική εκτροπή όταν το Σύνταγμα κατοχυρώνει σαφέστατα το δικαίωμα των πολιτών στο να διαδηλώνουν ελεύθερα. 

Και μιλάει για Συνταγματική ανοχή και νομιμότητα, ποιός; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Που μέχρι χθες είχε ως δόγμα το "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"; Το κόμμα που τα τελευταία πέντε χρόνια έκανε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κάθε δύο μέρες καταστρέφοντας οικονομικά τις επιχειρήσεις της περιοχής, με σημαία τα αντιμνημονιακά του παραμύθια προκειμένου να πάρει την εξουσία; Το κόμμα που ανήγαγε την καταπάτηση της νομιμότητας σε πολιτική ιδεολογία και πρακτική; Μιλάει για νομιμότητα το κόμμα των μαρτύρων υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν; Το κόμμα που υποκινούσε τις καταλήψεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τους βανδαλισμούς της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας; Το κόμμα που το 2008 δεν δίστασε να πατήσει στον θάνατο ενός παιδιού και να κάψει την Αθήνα; Μιλά για συνταγματική εκτροπή το κόμμα που υπερασπίζεται ανερυθρίαστα τις ανθελληνικές θέσεις των Σκοπιανών για τη Μακεδονία και τα παιχνίδια του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη; Ο κοινοβουλευτικός βραχίωνας της τρομοκρατίας και του παρακράτους των Εξαρχείων; 

Θα τους λέγαμε "ντροπή" αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό το συναίσθημα. Τους λέμε μόνο ότι το φασισμό και τον αυταρχισμό τους δεν το φοβήθηκαν ποτέ οι Έλληνες. Τον νικήσαμε με τα όπλα το 49, δεν θα φοβηθούμε σήμερα τα φασιστοειδή υπολείμματα των συμμοριτών και τα ορφανά του Στάλιν. Θα είμαστε στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου και σε κάθε κάλεσμα που ερεθίζει τα αυταρχικά σας ένστικτα, σε κάθε διαδήλωση ενάντια στην καταστροφική σας πολιτική που ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη και τον ιδιωτικό τομέα χάριν της κομματικής σας πελατείας. Αντέξαμε όταν κλείσατε τις τράπεζες, αντέξαμε όταν κλείσατε τα σύνορα αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας κλείσετε τα στόματα. #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου