Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δε θα πεθάνουμε ποτέ, ΣΥΡΙΖΑ νεκροθάφτη!


Κάθε μέρα που περνά από τις 25 Γενάρη του 2015, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο, στο οποίο θα βασιλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ιερείς στο Τρισάγιο - θα ακούγεται μόνο η δική τους φωνή. Ο λόγος και η δράση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλά συνώνυμη της οπισθοδρόμησης, αλλά φορέας της απονέκρωσης των ζωντανών κυττάρων σε κάθε τομέα, ώστε να καταστεί εφικτή η εξουδετέρωση όλων εκείνων που μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην εγκαθίδρυση του καθεστώτος.

Τόσους μήνες αντέχουμε στωικά την υποτίμηση, την ύβρη, τον εμπαιγμό, τη λοιδορία, το ψέμα, την εξαπάτηση (που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε με την ομολογία περί «αυταπάτης») παρακολουθώντας τη χώρα να βυθίζεται στην άβυσσο, τη ζωή μας να εξευτελίζεται και το πολίτευμα να κινδυνεύει από ένα κόμμα που χρησιμοποίησε τη Δημοκρατία ως Δούρειο Ίππο με απώτερο στόχο να επιτεθεί στην ίδια και στους υποστηρικτές της, στρεβλώνοντας κάθε έννοια και κάθε δημοκρατική λειτουργία. Ήδη η χώρα μας βρίσκεται σε Ειδικό Καθεστώς σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα σύνορά μας υπό διαρκή αμφισβήτηση. Η Οικονομία είναι στον αναπνευστήρα, η Ελευθεροτυπία βάλλεται ξεδιάντροπα, η Δικαιοσύνη έγινε διακοσμητικό ποσέτ στην τσέπη του Κατρούγκαλου, η Δημόσια Διοίκηση παραδίδεται στον κομματικό στρατό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας μοιράζει ασπιρίνες σε ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν, η Παιδεία μετατρέπεται σε θερμοκήπιο που θα βγάζει «ηθικά παιδιά», μόνο που αυτή τη φορά δε θα είναι του Ιωάννη Μεταξά, αλλά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σταθερά σε μια αποσβολωμένη κοινωνία, χωρίς πυξίδα και προοπτική, στο διχαστικό κλίμα «όλοι εναντίον όλων». Δυστυχώς για τις επιδιώξεις του και ευτυχώς για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, οι πολίτες δεν παραδίδονται. Σε αυτή τη χώρα που δεν έχει παράδοση υψηλού κοινωνικού κεφαλαίου, που δε φημίζεται για τα οξυμμένα αντανακλαστικά της «κοινωνίας των πολιτών», οι πολίτες δηλώνουν παρόντες. Δεν αγοράζουμε το διχαστικό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ζούμε ήδη οριζόντια, τις συνέπειες της τακτικής του.

Κάθε μέρα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν έχουν πια τα προς το ζην – δε μας νοιάζει τι ψήφισαν, μας νοιάζει να έχουν φαϊ.

Κάθε μέρα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ασθενείς που δεν έχουν χρήματα για θεραπείες – δε μας νοιάζει τι ψήφισαν, μας νοιάζει να μην πεθάνουν.

Κάθε μέρα, παλεύουμε για να μην επικρατήσει ο διχαστικός λόγος – δεν υπάρχουν «νενέκοι» και «όχιδες», υπάρχουν μόνο πολίτες – μας νοιάζει να μην καταλυθεί η Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα μεγάλο δώρο: διαλύοντας τη ζωή μας, βοήθησε να καταλάβουμε ότι:

  • η ιδεολογική αντιπαράθεση έχει νόημα μόνο όταν η Δημοκρατία ευημερεί,
  • η διανομή έχει νόημα μόνο σε μια χώρα που παράγει,
  • η Δημόσια Παιδεία έχει νόημα, μόνο σε μια χώρα που μπορεί να πληρώσει δασκάλους και σχολεία,
  • η φορολογία έχει νόημα όταν υπάρχει λογοδοσία και φοροδοτική ικανότητα,
  • το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει νόημα μόνο όταν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, χρησιμοποίησε τα πιο δόλια μέσα για να κοροϊδέψει τους πολίτες και να διαλύσει τη χώρα με μόνο στόχο να κατακτήσει και να διατηρήσει την εξουσία. Γι’ αυτό και οι πρώτοι που θα βρεθούν στο δρόμο να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την Ισονομία, τη Δικαιοσύνη και την Ευημερία, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον ψήφισαν. Από τη μια, τα προβλήματα που αυξάνονται και αφορούν οριζόντια όλους μας και από την άλλη, το κενό ανάληψης πολιτικής πρωτοβουλίας για την επίλυσή τους έχει οδηγήσει πολλούς από μας να κινητοποιηθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε και αντέχουμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το άμεσο και να αποτελέσουμε ίσως, φορείς μιας βιώσιμης λύσης.

Το πολίτευμα που έχουμε ονομάζεται Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Εκτός από τους πολίτες, κυρίαρχο ρόλο έχουν και τα κόμματα. Κάθε κόμμα που ομνύει στις δημοκρατικές αρχές και υπάρχει προς το συμφέρον των πολιτών οφείλει να σταθεί στο πλάι μας. Οι πολίτες απορρίπτουν τον διχαστικό λόγο - το ζήσαμε πέρυσι τον Ιούλιο, δεν θα ξανακάνουμε τη χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ να αγοράσουμε «διαίρει και βασίλευε». Αν εμείς μπορούμε με όλες μας τις διαφορές να συμφωνήσουμε στα μείζονα, μπορούν και πρέπει και τα κόμματα να καταλήξουν σε μια βασική συμφωνία ενάντια στον ολετήρα και να συμμαχήσουν στον αγώνα μας. Αν μείνουν απαθείς αυτή την ύστατη ώρα, συναινούν στη δημοκρατική εκτροπή. Οι συνθήκες που ζούμε είναι μη κανονικές, ο χρόνος δεν είναι πια σύμμαχος, κυλάει εναντίον μας. Κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα σε μερικούς μήνες. Κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αν παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εξάμηνο θα έχουμε φαγητό, στέγη, νοσοκομεία, σχολεία. Κάθε κίνηση που βάλλει τη Δημοκρατία και διαλύει τον μόχθο και το συμφέρον του ελληνικού λαού, αποτελεί σημείο συνάντησης για πολίτες και κόμματα που μοιράζονται κοινούς στόχους για την ανάκαμψη της χώρας και έχουν συνείδηση της ιστορικής ευθύνης για το μέλλον του ελληνικού λαού.

Αύριο, πρέπει να βρεθούμε όλοι στο δρόμο:

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία.

Διεκδικούμε την άμεση διενέργεια εκλογών.

Απαιτούμε βιώσιμες λύσεις για την Εργασία, την Υγεία, την Παιδεία.

Δε θα πεθάνουμε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ νεκροθάφτη!

Αν είναι να θάψεις τη Δημοκρατία, θα το κάνεις θάβοντας έναν-έναν όλους τους Δημοκράτες πολίτες. Και είστε τόσο ανίκανοι, που ακόμη και αν μας σκοτώσετε, δε θα σας έχει μείνει ούτε αξίνα. Θα πρέπει να μας θάψετε με τα χέρια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου