Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ξεφτίλα... Η ΔΟΥ Πρέβεζας κατασχέτει τμήμα σπιτιού ασήμαντης αξίας ξοδεύοντας πολλαπλάσιο ποσό

Όλοι έχουν ευαισθησίες για τις κατασχέσεις που μπορεί να κάνουν οι τράπεζες σε σπίτια οφειλετών, ακόμη και για αυτούς που πήραν μεγάλα ποσά και έφτιαξαν βίλες με πισίνες γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.


Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένας μικροοφειλέτης του δημοσίου αδυνατεί να πληρώσει στη ΔΟΥ και διαθέτει ένα μικρό ακίνητο;

Όλοι αντιμετωπίζουν παγερά αδιάφορα το θέμα, ακόμη και όταν η συμπεριφορά του δημοσίου, τόσο επί των προηγούμενων κυβερνήσεων αλά και επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το δημόσιο μπορεί να διενεργεί κατασχέσεις για οποιοδήποτε ποσό.

Στην πρακτική αυτή που όλοι ανέχονται ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος της υπερβολής.

Το PrevezaPosto αποκαλύπτει σήμερα ένα ντοκουμέντο ξεφτίλας και ντροπής του Ελληνικού δημοσίου που χωρίς όρια και χωρίς υπολογισμό εξόδων και κέρδους, αλλά και δυνατότητας είσπραξης εσόδων, προβαίνει σε γελοίες κατασχέσεις.

Σε Πρεβεζάνο, φτωχό ψαρά, είχαν επιβληθεί κάποια πρόστιμα από το Λιμεναρχείο τα οποία βεβαιώθηκαν στην αρμόδια ΔΟΥ Πρέβεζας. Το ποσό αυτό τοκίστηκε με τον μεγάλο τόκο που απαιτεί το δημόσιο, με αποτέλεσμα το χρέος να ξεπεράσει τις 4.000 ευρώ.

Ο συμπολίτης έχει ως μοναδική ακίνητη περιουσία τα 2/24 στο φτωχικό πατρικό του σπίτι (σκεπασμένο με ελενίτ), που σύμφωνα με την εκτίμηση των δικαστικών επιμελητών, η συνολική του αξία δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ. Δηλαδή η αξία του ποσοστού που ανήκει στον οφειλέτη είναι 500 ευρώ.

Αν μετά την κατάσχεση γίνει πλειστηριασμός του ακινήτου, ξεκινά από το μισό της αξίας, δηλαδή 6.000 ευρώ και το ποσοστό του οφειλέτη είναι 250 ευρώ.

Παρ΄όλα αυτά το δημόσιο μπήκε στη διαδικασία κατάσχεσης για να … διασφαλίσει τα… συμφέροντά του και αν φτάσει στη διαδικασία πλειστηριασμού θα έχει ξοδέψει σε δικαστικούς επιμελητές, δικηγόρους, δικαστήρια, κηρύκεια και δημοσιεύσεις πάνω από 2.500 ευρώ, ποσό δεκαπλάσιο της αξίας που θα λάβει τελικά.

Αυτή είναι η παράλογη λογική του Ελληνικού δημοσίου που δυστυχώς συνεχίζεται και επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοοφειλέτες κάνουν πανηγύρι. Δημοσιεύουμε πιο κάτω το κατασχετήριο της ντροπής, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δει το θέμα και θα δώσει ανάλογες εντολές στους προϊσταμένους των ΔΟΥ που τώρα υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο που ισχύει και να κατασχέτουν ότι βρουν, να βάζουν κάτω χαρτί και μολύβι και να αποφεύγει το Ελληνικό δημόσιο τη γελοιοποίηση.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου