Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το σύμβολο της φρικαλεότητας του πολέμου στη Συρία (βίντεο)


Η εικόνα του 5χρονου Omran Daqneesh στοιχειώνει την παγκόσμια κοινότητα, αποτελώντας το σύμβολο της φρικαλεότητας του πολέμου στη Συρία. 


Σκονισμένος και ματωμένος στο ασθενοφόρο όπου οδηγήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του με το βλέμμα χαμένο, χωρίς δάκρυα, μόνος δείχνει να μην έχει καταλάβει τι συνέβη. Το επιβεβαιώνει και ο φωτογράφος που τράβηξε το εν λόγω φωτογραφικό καρέ. 

«Έχω δει τόσα πολλά παιδιά να σώζονται από τα συντρίμμια αλλά αυτό το παιδί με την αθωότητά του, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε» λέει ο Mustafa al-Sarout, ο άνθρωπος που αποτύπωσε το συγκλονιστικό αυτό φωτογραφικό καρέ. «Έβαλε το χέρι του στο πρόσωπό του και είδε το αίμα. Δεν ήξερε τι του είχε συμβεί. Έχω φωτογραφίσει πολλούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι αλλά το πρόσωπό του "έλεγε" τόσα πολλά, με το αίμα ανακατεμένο με τη σκόνη σε αυτή την ηλικία» προσέθεσε.

«Όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ. Ήταν φοβισμένος και σοκαρισμένος. Πριν από λίγα λεπτά καθόταν στο σπίτι, ίσως και να κοιμόταν. Και ξαφνικά το σπίτι έπεσε στο κεφάλι του. Όταν τον φροντίζαμε δεν έκλαιγε, δεν ούρλιαζε, ήταν απλά σε κατάσταση σοκ», λέει από την πλευρά του ο γιατρός που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου