Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Αυτός είναι ο πιο δυστυχισμένος Ολυμπιονίκης του Ρίο (φωτο)

Το θλιμμένο πρόσωπο του Βορειοκορεάτη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Ρι Σε Γκουάνγκ δεν έγινε τόσο γνωστός για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο άλμα ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, όσο για τη θλιμμένη του έκφραση τη στιγμή που βρισκόταν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και παρελάμβανε το χρυσό μετάλλιο.

Η φωτογραφία του έγινε viral, ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία με τον τίτλο του «θλιμμένου αθλητή» και οι εικασίες για το τι μπορεί να τον κάνει τόσο δυστυχισμένο στη λαμπρότερη στιγμή της καριέρας του ποικίλουν.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μοιάζει τόσο στεναχωρημένος γιατί πρέπει να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα και στο ολοκληρωτικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Άλλοι λένε ότι δεν είναι θλιμμένος, αλλά υπερβολικά συναισθηματικά φορτισμένος μιας που παραλαμβάνει το τρίτο συνολικά χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η χώρα του σε Ολυμπιακούς, στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο επικρατέστερος λόγος φαίνεται να εντοπίζεται στις συνθήκες υπό τις οποίες οι αθλητές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στο Ρίο. 

Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε τους αθλητές στη Βραζιλία, συνοδευόμενους από αξιωματούχους, οι οποίοι μάλιστα έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα που δόθηκαν στους αθλητές από χορηγούς της διοργάνωσης, προκειμένου να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. 
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, στους αθλητές έχει απαγορευτεί να επισκεφθούν τουριστικά αξιοθέατα, όπως και το να έρθουν σε επαφή με αθλητές της Νότιας Κορέας.

Ο Ρι Σε Γκουάνγκ ωστόσο δήλωσε ότι: «Ήμουν γεμάτος χαρά γιατί σκέφτηκα ότι ήμουν ικανός να μεταφέρω το αίσθημα της νίκης στον ηγέτη μας».




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου