Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Προς τι η επιμονή των Εβραίων να τους... τιμούμε συνεχώς;

Τα Γιάννινα θεωρούνται πολυπολιτισμική πόλη, όπου κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και πολιτικών θέσεων, μπορεί ελευθέρως να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του.

Αυτό το "πολυπολιτισμικό" πόσο καλό ή κακό, είναι μια άλλη υπόθεση που θα την δούμε εν καιρώ και σε συνδυασμό με την παρουσία του πλήθους των αλλοδαπών που αναγκαστικώς "φιλοξενούνται" εδώ.

Άλλο είναι το θέμα μας, οι Εβραίοι που τυγχάνουν ιδιαιτέρων τιμών κάθε τόσο και μάλιστα σε βαθμό που ουδείς, πλην εκείνων, αντιλαμβάνονται. Σίγουρα θα το έχουν διαπιστώσει και οι αναγνώστες, που μάλλον το έχουν πάρει απόφαση ότι οι τιμώμενοι, αποτελούν κάτι το εκλεκτό, ίσως τον Περιούσιο λαό.

Πριν από λίγες ημέρες μας έκανε εντύπωση μια είδηση, ότι έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός μονίμου συμβόλου προς τιμήν της συγκέντρωσης των Εβραίων από τους Ναζί στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννινα. Βεβαίως δεν είναι η μοναδική τιμή που αποδίδεται για την εγκληματική πράξη των Ναζί σε βάρος των Εβραίων, αφού κατά την διάρκεια της χρονιάς και κάθε χρόνο, οι Γιαννιώτες καλούμαστε να τιμήσουμε τους Εβραίους - θύματα μια απίστευτης θηριωδίας.

Η ένστασή μας έχει σχέση με ένα μεγάλο ... γιατί! Διότι δεν ήταν οι μόνοι Έλληνες πολίτες που υπέστησαν την μήνι των κατακτητών. Δεν είναι το μόνο Ολοκαύτωμα αυτό των Εβραίων. Όλη η Ελλάδα είναι ένα Ολοκαύτωμα! Δίστομο, Καλάβρυτα , Κομένο, Μουσιωτίτσα, Λιγκιάδες, Γρεβενήτι, Πέντε Πηγάδια, Κεράσοβο, είναι μερικές από τις περιοχές όπου οι Ναζί κατακτητές δεν άφησαν τίποτε όρθιο, ούτε έναν ζωντανό, όπως και ο Στάλιν στην πρώην Σοβιετική Ένωση εξολόθρευσε πάνω από σαράντα εκατομμύρια, μεταξύ αυτών και πολλούς Έλληνες!

Όσο καιρό η χώρα μας έμεινε υπό την τριπλή κατοχή, Ιταλών, Γερμανών, Βουλγάρων, έχασαν την ζωή τους (εκτός των πεδίων των μαχών) πάνω από ένα εκατομμύριο Ελλήνων, σε πολλούς εκ των οποίων δεν αποδίδεται καμιά τιμή, αλλά και σε εκείνους που στοιχειωδώς τιμούνται δεν είδαμε να συμμετέχουν οι Εβραίοι,ούτε και να γίνεται από την Ισραηλινή Κοινότητα κάποια έκκληση για συμμετοχή.

Εντάξει, εξοντώθηκαν εκατομμύρια Εβραίων από τους Ναζί, αλλά έχασαν την ζωή τους και δεκάδες εκατομμυρίων πολιτών κυρίως Ευρωπαίων. Είχαν, θα πείτε, οι πρώτοι μαρτυρικό θάνατο, το αναγνωρίζουμε. Όμως από του σημείου αυτού μέχρις εκείνου του να αναπέμπουμε ολημερίς και ολονυκτίς δοξασίες, νομίζουμε ότι ξεπερνά κι αυτά τα όρια της υπερβολής.

Η επιμονή τους πιστεύουμε ότι έχει σκοπιμότητα, να αναγνωρίσουμε την ιδιαιτερότητα των Εβραίων, την μοναδικότητά τους, την συνεισφορά τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, την επιρροή τους στην εξελικτική πορεία του κόσμου και φυσικά της χώρας μας. Ότι το Ισραήλ έχει εξοντώσει χιλιάδες Παλαιστινίων, τόσο που πολλοί κάνουν λόγο για γενοκτονία, δεν πρέπει να συζητείται! Αυτό θεωρείται.. αναγκαίο για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο!

Τέλος, επειδή ακούμε ορισμένους να λένε ότι εδώ συνυπήρξαν αρμονικά Έλληνες , Τούρκοι, Εβραίοι, ουδέν ψευδέστερον. Δεν είναι δυνατόν να ζεις με... αρμονία με τους κατακτητές, ακόμη και με τους Εβραίους οι οποίοι έκαναν τις όχι και τόσο αθώες... ζαβολιές τους σε βάρος των χριστιανών Γιαννιωτών, που παρά ταύτα τους είχαν αγκαλιάσει...

Κώστας Καλτσής

2 σχόλια:

 1. Η εβραιοκρατία τον Χριστιανισμό.
  Η Παλαιά Διαθήκη, δηλαδή τα τρίτα τέταρτα Αγίας Γραφής, περιγράφει την ιστορία των Εβραίων, αναλισκόμενη σε ένα πλήθος απόψεων, ενεργειών και γεγονότων, φανταστικών κατά πλείστον, που τους αφορούσαν, και συνέβαλαν στη θεμελίωση της εθνική τους ταυτότητας.

  Οι Εβραίοι όμως φρόντισαν (και καλά έκαναν) να ανακηρύξουν την Παλαιά Διαθήκη, ως ιερό τους βιβλίο.
  Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη. Για μας, ιερά βιβλία είναι αυτό το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι ένδξοι πρόγονοί μας.

  Πρόγονοί μας είναι ο Ορφέας, Όμηρος, Ηρόδοτος, Θαλής, Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, Σόλων, Πλάτων, Πρωταγόρας, Επίκουρος, Πυθαγόρας, Σοφοκλής, Αισχύλος, Ευριπίδης, η Σαπφώ, η Υπατία, ο Ιπποκράτης, Δημόκριτος, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Περικλής, Μέγας Αλέξανδρος, και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ενδόξων, και ΟΧΙ βέβαια, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, και ο Ιακώβ
  τους οποίους θέλει να μας επιβάλει το ιερατείο επειδή αυτοί είναι πρόγονοι των Εβραίων.

  Είναι δυνατόν να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική Φιλοσοφία, την Φιλοσοφία που έκαναν κορωνίδα της σκέψης τους όλοι οι διανοούμενοι της Γης;

  Η διαλογική και η ελεύθερη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων, δημιούργησαν φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

  Γι' αυτούς τους λόγους είναι λοιπόν καιρός για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ στους φιλοσόφους μας, που αρθρώνοντας λόγο που εγκλείει σεβασμό για τους άλλους, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση προσωπικότητας με ελευθερία σκέψης-έκφρασης και με αίσθημα ευθύνης, χιλιάδες χρόνια π.Χ, δίδαξαν αλλά και φιλοσόφησαν ιδέες και ηθικές αξίες,
  που οδηγούν στην εξιδανίκευση του ανθρώπου. Χωρίς "θαύματα" και άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα, χωρίς εμπορευματοποίηση.

  Στους φιλοσόφους μας, των οποίων τα διασωθέντα –από την λαίλαπα του Χριστιανισμού- συγγράμματα φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους.
  Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες
  γιατί τους το επιβάλλει η συνείδηση τους,
  το πνευματικό τους επίπεδο
  και ΟΧΙ βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού της Π. Διαθήκης των Εβραίων.

  Πολίτες που γνωρίζουν ότι οι φιλοσοφικές ιδέες και αξίες που δίδαξαν εκείνοι είναι οι μόνες που παρέμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες και ας έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Προς τι η επιμονή των Εβραίων να τους... τιμούμε συνεχώς;"

  Οι Εβραίοι καλά κάνουν.
  Το παπαδαριό όμως, που πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους,
  δεν ντρέπεται να τους δοξολογεί καθημερινά, να επιλέγει εβραϊκά ονόματα;
  Μπορεί να έχει δύο πατρίδες, μία φυσική την Ελλάδα μας και μία πνευματική ο Ισραήλ;
  Γιατί σιωπούν οι εθνικιστές, οι απλοί πατριώτες; Ωσπότε θα τους ανεχόμαστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή