Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ψευτονταηλίκια Καμμένου: "Εγώ φεύγω από την κυβέρνηση αν... "

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, την Παρασκευή έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου με τα ειδικά μισθολόγια, δηλαδή τα μισθολόγια στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λπ. να είναι στην πρώτη γραμμή της συζήτησης. Όπως λέει το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, σηκώθηκε λέγοντας «Εάν αγγίξτε τα μισθολόγια των ενόπλων δυνάμεων εγώ φεύγω»!

«Φεύγεις Πάνο; Και που πας;», αναρωτήθηκαν ο πρωθυπουργός, ο Ευκ. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Καμμένος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: «Να ξέρεις, πρόεδρε, δεν πρόκειται να τα ψηφίσω, δεν πρόκειται να τα ψηφίσει κανέναν άλλο κόμμα, συνεπώς δεν περνούν».

Το αποτέλεσμα ήταν ο πρωθυπουργός να κάνει πίσω λέγοντας στον Πάνο Καμμένο να ηρεμήσει, να καθίσει στη θέση του και δεν θα ξαναεξεταστούν τα ειδικά μισθολόγια.

Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση αναζητεί ακόμη ισοδύναμα για το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων που έχει ψηφιστεί από τον Μάιο.

Περιμένουμε δηλαδή από τον ακομβίωτο στρατηγό εδώ και τέσσερις μήνες τα ισοδύναμα για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε πει ότι έχει έτοιμους κωδικούς από τον προϋπολογισμό του ΥΕΘΑ από τους οποίους θα κάνει περικοπές και θα γλιτώσουν οι ένστολοι το έμφραγμα. Ακόμη περιμένουμε τον Καμμένο να κάνει ανακοινώσεις.

Το σχετικό ρεπορτάζ, πάντως, για την αντίδρασή του θα μπορούσε να σχολιαστεί θετικά κι αρνητικά. Θετικά με το να δει ο κόσμος πόσο σκληρός διαπραγματευτής με το φιλαράκι του τον Αλέξη είναι ο Καμμένος . Μόλις τον απείλησε ότι φεύγει ο Τσίπρας φοβήθηκε τόσο πολύ που άλλαξε συζήτηση. Μπράβο Πάνο, άξιος ο μισθός σου. Μπορούν άνετα οι ένστολοι να σου αφιερώσουν μια ημέρα το χρόνο. Ο προστάτης των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας δεν είναι πλέον ο Αι Γιώργης ο Τροπαιοφόρος, αυτός που κρατά το κοντάρι και σκοτώνει το θηρίο. Είναι ο… Αι Πάνος και κρατά το λάβαρο της δήθεν αντίστασης στους δανειστές.

Αλλά θα μπορούσαμε να τον κρίνουμε και αρνητικά. Δηλαδή στημένο παιχνίδι για να δείξει η κυβέρνηση πόσο πολύ συμπονά τους ένστολους. Έχουν αποφασίσει δηλαδή να κάνουν περικοπές και απλά θα πουλήσουν επικοινωνιακά ότι δεν θα κάνουν. Στη ΔΕΘ θα το ρίξουν μαζί με την… κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Από την άλλη, ακούνε τον Καμμένο οι ένστολοι να κάνει αντίσταση και να απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση και… τρέμουν. Τόσες φορές το έχει πει αλλά σιγά μην το κάνει. Που θα βρει καλύτερα; Σε μια κυβέρνηση… Καραμανλή;

Ακόμη περιμένουμε να παραιτηθεί για τον Μουζάλα τον Μακεδονοφάγο. Ακόμη περιμένουμε να παραιτηθεί για τον ΦΠΑ στα νησιά. Ακόμη περιμένουμε να παραιτηθεί γιατί έλεγε ότι αυτός δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει μνημόνια.

Αν λοιπόν δείτε να μειώνονται οι μισθοί μην περιμένετε παραίτηση Καμμένου. Έχει γίνει ο… Λευτέρης Πετρούνιας της πολιτικής. Τόσες στροφές στους κρίκους που παίρνει ολυμπιακό μετάλλιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου