Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κάποιος να σταματήσει τον ολετήρα της "εγκληματικής οργάνωσης"... ΣΥΡΙΖΑ


Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες της «εγκληματικής οργάνωσης»... ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και να την οδηγήσει σε μια επώδυνη χρεοκοπία, δεν είναι τυχαία με όσα συμβαίνουν σήμερα.

Κατ' αρχάς, όπως έχουν αναφέρει ξανά, οι ξένοι έχουν «τελειώσει» τον Αλέξη Τσίπρα. Τους έκανε τη δουλειά, όπως την έκανε και τώρα τον ρίχνουν στον Καιάδα. Οι αποκαλύψεις από τα Wikileaks αλλά και το βιβλίο – φωτιά του Ολάντ με τη συνομιλία Τσίπρα – Πούτιν για την εκτύπωση δραχμής δεν έπεσαν τυχαία αυτόν τον καιρό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων καταρρέει με πάταγο και Αμερικανοί και Ευρωπαίοι της ρίχνουν το ανάθεμα. Ακόμη και ο «φίλος» Ολάντ έχει πάρει γραμμή να απομονώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αλλιώς δεν υπήρχε κανείς λόγος να βάλει στο βιβλίο του την αναφορά για τη δραχμή. Ομοίως και από την πλευρά των Αμερικανών η παρέμβαση Ομπάμα και Κλίντον για να κλείσει η συμφωνία και να μην χρεοκοπήσει η χώρα δείχνει ότι υπήρχε ένας ευρύτερος σχεδιασμός, το περίφημο «σχέδιο Β».

Ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ έβλεπε ότι έρχεται στην εξουσία εκπόνησε ένα σχέδιο με επικεφαλής τον Γ. Βαρουφάκη και τον οικονομολόγο Τζ. Γκάλμπρεϊθ. Αλλά πάντα με εντολή του Αλέξη Τσίπρα. Ο αποτυχημένος οικονομολόγος το προχώρησε το σχέδιο αυτό, ως υπουργός έκανε όλη την προετοιμασία, ο πρωθυπουργός τον άφηνε να διαλύει την Ελλάδα, η εμπιστοσύνη των ξένων ήταν στο ναδίρ. Για έξι μήνες, μέχρι και μετά το δημοψήφισμα η χώρα ήταν ένα βήμα από τη δραχμή, το σχέδιο Βαρουφάκη διαπλεκόταν με το σχέδιο Λαφαζάνη – Ζωής για έφοδο στην ΤτΕ, σύλληψη Στουρνάρα και αρπαγή του θησαυροφυλακείου ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όταν πήγε και ο Β. Μεϊμαράκης, πέρυσι το καλοκαίρι, κλήθηκε εκτάκτως ο Π. Λαφαζάνης ο οποίος τους ενημέρωσε ότι... η Ρωσία καλύπτει για τουλάχιστον έξι μήνες την Ελλάδα με πετρέλαιο. Μόλις τα άκουσε αυτά ο Βαγγέλας του... έπεσαν τα μουστάκια ενώ και οι υπόλοιποι κατάλαβαν ότι τόσο καιρό κυβερνούσαν όχι απλά επικίνδυνοι αλλά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Μόνο που βρίσκονταν σε υπουργικές καρέκλες κι όχι σε καμιά φυλακή ή στο τρελάδικο.

Ο Τσίπρας κατάλαβε ότι αν προχωρούσε το σχέδιο αυτό θα τον... κρεμούσαν στο Γουδή κι έκανε πίσω υπογράφοντας τη συμφωνία του Ιουλίου. Όμως, το στίγμα της προδοσίας του, να έχει δηλαδή και ο ίδιος εκπονήσει σχέδιο επιστροφής στη δραχμή θα τον κυνηγά πάντα. Αλλά το κακό είναι ότι εκείνη η ταραγμένη περίοδος συνδέεται με την σημερινή και με τις κακές εξελίξεις στην οικονομία. Η κυβέρνηση απέτυχε να κλείσει ομαλά την πρώτη αξιολόγηση, η δεύτερη με τα εργασιακά θα είναι δύσκολη ενώ η υπόθεση του χρέους σκαλώνει επικίνδυνα. Θεωρείται σίγουρο ότι λύση στο χρέος δεν μπορεί να δοθεί πριν τις γερμανικές εκλογές ενώ φουντώνουν οι φήμες για τέταρτο μνημόνιο που βεβαίως δεν θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει πέσει, αλλά ο Κυριάκος.

Όλο αυτό το σκηνικό μας βάζει σε πολύ άσχημες σκέψεις. Κι αν ο Τσίπρας θελήσει να πουλήσει ακριβά το τομάρι του; Κι αν οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή, σε μια συντεταγμένη χρεοκοπία που θα καταστρέψει τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός; Αν δηλαδή προχωρήσει σε ένα απονενοημένο διάβημα αυτοκαταστροφής παίρνοντας μαζί του και τη χώρα;

Το σχεδίαζε μια φορά με τον Βαρουφάκη αλλά δεν το υλοποίησε. Τι θα τον εμποδίσει να το επιχειρήσει ξανά; Ίσως γι' αυτό οι υγιείς δυνάμεις αυτής της χώρας δεν πρέπει να τον αφήσουν. Η χειρότερη καταστροφή μετά την Μικρασιατική δεν πρέπει να συμβεί από τα χέρια των πολιτικών σαλτιμπάγκων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου