Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;


Toν τελευταίο καιρό ακούμε συχνά ότι για το πρόβλημα της λαθροεισβολής ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ διότι άνοιξε τα σύνορα. Αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει καμία λογική βάση, διότι αν άνοιξε τα σύνορα ο ΣΥΡΙΖΑ τότε σημαίνει ότι προηγουμένως ήταν κλειστά κι αν ήταν κλειστά, τότε προφανώς δεn θα είχαμε λαθρομετανάστες πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όμως όπως γνωρίζουμε είχαμε λαθρομετανάστες και μάλιστα πάρα πολλούς. 

Η άτυχη Μυρτώ κακοποιήθηκε στην Πάρο από έναν λαθρομετανάστη πριν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Μανώλης Καντάρης δολοφονήθηκε από λαθρομετανάστες πριν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Θανάσης Λαζανάς δολοφονήθηκε από λαθρομετανάστες πριν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κι αυτά τα εγκλήματα είναι ενδεικτικά, διότι χιλιάδες είναι τα θύματα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, όπως π.χ. ο Προκόπης Παυλόπουλος, έλεγαν ότι ευχαριστούν τους μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα. Δηλώσεις αυτού του τύπου έκλειναν το μάτι στους λαθροδιακινητές και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Συχνά οι νεοδημοκράτες κατηγορούν την Τασία Χριστοδουλοπούλου για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, όμως ξεχνούν πως αυτή είναι μια πολιτική την οποία την υπηρέτησαν και οι ίδιοι.


Μάλιστα στις τάξεις τους έχουν την Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία επίσης μιλάει υπέρ των ανοιχτών συνόρων ακόμα και σήμερα.


Αν θέλουμε να δούμε ποιοι άνοιξαν τα σύνορα θα πρέπει να κοιτάξουμε πότε άρχισαν να εισβάλουν μαζικά οι πρώτοι λαθρομετανάστες. Αυτό έγινε επί της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, τότε που οι Αλβανοί ξεκίνησαν να εισβάλουν προς την Ελλάδα. Οι νεοδημοκράτες λένε ότι εκείνη την εποχή δεν άνοιξε τα σύνορα η Ελλάδα, αλλά η Αλβανία. Μα αν ήταν έτσι τότε και οι Συριζαίοι θα μπορούσαν να πουν ότι για τη λαθροεισβολή δεν ευθύνονται οι ίδιοι γιατί τα σύνορα δεν τα ανοίγουν οι ίδιοι, αλλά οι Τούρκοι. Όταν λέμε ότι μια χώρα ανοίγει τα σύνορά της δεν εννοούμε ότι ανοίγει κάποια πόρτα, εννοούμε είτε ότι επιτρέπει την είσοδο στους λαθρομετανάστες, είτε ότι δεν τους απελαύνει. Όπως ξέρουμε στην Ελλάδα είχαν εισβάλει εκατομμύρια λαθρομετανάστες ήδη πολύ πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και οι περισσότεροι από αυτούς κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην ελληνική κοινωνία χωρίς να δέχονται την παραμικρή ενόχληση από την Πολιτεία.

Άρα η απάντηση στο ποιος άνοιξε τα σύνορα είναι προφανής: H Nέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία άνοιξε τα σύνορα και οι επόμενες κυβερνήσεις απλώς συνέχισαν την καταστροφική πολιτική των ανοιχτών συνόρων.


Σχόλιο gianniotis

Διαφωνώ κάθετα με την άποψη του συντάκτη του παρόντος άρθρου, καθόσον θεωρώ ως κύριο και αποκλειστικά υπεύθυνο για το άνοιγμα των συνόρων τον τέως υπουργό Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος στις 28 Αυγούστου 1987 μετά από δική του εισήγηση, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα την άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία, ο οποίος εξέδωσε μάλιστα και την ακόλουθη κατάπτυστη ανακοίνωση: 
"Η Κυβέρνηση αποφαίνεται και δηλώνει ότι ο χαρακτήρας της Αλβανίας σαν εχθρικού κράτους έχει πάψει να υφίσταται. Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η δήλωσή της αυτή αποτελεί την αφετηρία για την ρύθμιση των ζητημάτων που είναι ακόμη εκκρεμή ανάμεσα στις δύο χώρες. Ήδη, οι αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες μελετούν προσεκτικά τον προσφορότερο τρόπο για την νομική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων αυτών. Ο τερματισμός της προηγούμενης κατάστασης θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο φίλων χωρών και την διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας. Ειδικότερα θα είναι προς όφελος της Ελληνικής μειονότητας, για την οποία το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν και θα παραμείνει αμέριστο και η οποία, καλλιεργώντας τις παραδόσεις και την εθνική της ταυτότητα, θα αποτελεί μια σταθερή γέφυρα φιλίας ανάμεσα στους Έλληνες και τον Αλβανικό λαό".
Αυτή η άρση της εμπολέμου πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί καμία διαπραγμάτευση για την διασφάλιση δικαιωμάτων των σκλαβωμένων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. 

Η άρση, επομένως, της εμπολέμου καταστάσεως, όπως έγινε, ήταν ένα τραγικό λάθος, το οποίο μάλιστα κάποιοι χαρακτήρισαν ως Εθνική προδοσία.

2 comments:

  1. Αγαπητέ Γιαννιώτη η άρση του εμπολέμου δε σημαίνει άνοιγμα των συνόρων γιατί αν ήταν έτσι τότε θα λέγαμε ότι έχουμε ανοιχτά σύνορα για όλες τις χώρες που δε βρισκόμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Ανοίγω τα σύνορα σημαίνει είτε ότι επιτρέπω την είσοδο είτε ότι δεν απελαύνω όσους καταφέρνουν να εισβάλουν στη χώρα.

    Με εκτίμηση,

    Ίαμβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλημέρα μου αγαπητέ Άρη.

    Η μονομερής άρση της εμπολέμου καταστάσεως από πλευράς Ελλάδος, φυσικά και δεν σημαίνει απαραιτήτως και άνοιγμα συνόρων.

    Είναι όμως ένα "νεύμα" προς τους μονίμως εχθρικά με την Ελλάδα διακείμενους Αλβανούς, ώστε να θεωρήσουν τη χώρα μας ένα "αποκούμπι", προκειμένου να ξεφύγουν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που τους είχε επιβάλλει για χρόνια η γειτονική χώρα.

    Και έτσι ακριβώς έγινε.

    Στρατιές Αλβανών, ιδίως μετά το 1997 λόγω "πυραμίδων", κατέκλυσαν την Ελλάδα από κάθε σημείο εισόδου.

    Με την βοήθεια των Αλβανικών αρχών, όλοι αυτοί, μηδέ και των πάσης φύσεων έγκλειστων κακοποιών εξαιρουμένων, καθόσον είχε καταρρεύσει και το σωφρονιστικό σύστημα, ήρθαν στην Ελλάδα με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Αυτά ως αφετηρία...

    Αργότερα, κατά πως λένε στο χωριό μου, πήρε ο ...κουτσός κατήφορος και αρχίσαμε να τους προσκαλούμε μόνοι μας.

    Τελικά ετούτη η χώρα διαχρονικά, κυβερνήθηκε από άθλιους τύπους.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή