Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Παππού, πάρε πίσω το σουσάμι απ' το κουλούρι που σου άρπαξα για να ξεχάσεις την πείνα σου!


Μια κυβέρνηση που δεν αγγίζει τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεργολάβους, βαφτίζει παροχές την αναδιανομή της φτώχειας. 

Κάποιες φορές εκπλήσσομαι με τον Τσίπρα. Αναρωτιέμαι πόσο βλάκα θεωρεί τον Έλληνα… Από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους. Στους μεν πουλάει κατάληψη κι επανάσταση μέσω… Κούβας, στους δε 13ες συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων. Και στους μεν και στους δε, για να ξεχάσουν.

Να ξεχάσουν πως είναι βυθισμένοι μέχρι το λαιμό στα σκατά. Να ξεχάσουν πως και τα όνειρα τους είναι υποθηκευμένα. Να ξεχάσουν πως είχαν κάποτε μια σύνταξη που την έκανε (κι αυτός) ξεροκόμματο. Να ξεχάσουν ότι δούλεψαν μια ζωή για να ζήσουν αξιοπρεπώς στα γεράματα και κάποια λαμόγια τους στέρησαν ακόμη κι αυτό. Να ξεχάσουν την πείνα και το κρύο. Να ξεχάσουν ότι ζουν σε μια χώρα που δεν θυμίζει πια σε τίποτα Ελλάδα και σε λίγο θα γίνει και με τη βούλα... Ελλαδιστάν.

Α… Και να δεχτούν με χαμόγελο αυτό που έρχεται. Από τη συνθήκη του Δουβλίνου που… πανηγύρισε χθες ο Αλέξης, μέχρι τα νέα μέτρα που θα υπογράψει ο «θα σκίσω τα μνημόνια»… Κι είναι ντροπή. Είναι ντροπή που ο ένας άνθρωπος λίγο πάνω από τα σαράντα, ο οποίος από πρόεδρος του 15αμελούς έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδος, με ψεύτικες υποσχέσεις, να μην έχει ούτε καν την ευθιξία να σταματήσει κάποια στιγμή τα ψέματα. Να σταματήσει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Να πιστεύει ότι μπορεί να παραμυθιάσει για μια ακόμη φορά τα γεροντάκια δίνοντας τους «καραμέλες» για να ξεχάσουν την πείνα τους.

Και μάλιστα αγορασμένες από τους ίδιους τους γέροντες. Από τα λεφτά που τους πήραν ο Τσίπρας και οι προηγούμενοι… σωτήρες τους, όλοι αυτοί που συνεχίζουν να παίζουν στα ζάρια την πατρίδα. Όλοι αυτοί που συνεχίζουν να περνάνε τον Έλληνα για ιθαγενή που θα τον ξεγελάσουν... Όλοι αυτοί που δεν έχουν ακουμπήσει τους εφοπλιστές, που κρύβουν στα συρτάρια τη λίστα Λαγκάρντ, που συνεχίζουν να κάνουν δουλείες με τους νταβατζήδες, που χαϊδεύουν τους μεγαλοεργολάβους, που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους…

Ας πει κάποιος στον Τσίπρα και τον Καμμένο αλλά και σε όποιον άλλο πιστεύει ότι θα κυβερνήσει πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες ότι οι Έλληνες δεν παραμυθιάζονται πια! Και πως δεν αργεί η στιγμή που όλοι αυτοί οι ψεύτες και οι κλέφτες θα το καταλάβουν καλά… Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Απλά φουσκώνει για να τους καταπιεί...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου