Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Καμμένος δεν θα συλληφθεί ποτέ…

Η κυβέρνηση Τσίπρα διαθέτει δύο υπουργούς-διαμάντια. Τον Παύλο Πολάκη και τον Πάνο Καμμένο. Αριστερός ο πρώτος, δεξιός ο δεύτερος, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: υβρίζουν και απειλούν οποιονδήποτε τολμήσει να πει κάτι που πάει κόντρα στο προφίλ που θέλουν να οικοδομήσουν.

Τα δύο μεγαλύτερα κατορθώματα του Πολάκη (εννοείται εκτός από την άψογη λειτουργία του συστήματος Υγείας…), είναι δύο. Πριν από μερικούς μήνες απείλησε ευθέως δημοσιογράφο ότι θα τον χώσει δυο μέτρα κάτω από τη γη (δείτε εδώ). Και τις προάλλες εξύβρισε σκαιότατα συνδικαλιστή (δείτε εδώ).

Ο Καμμένος έχει πλουσιότερη δραστηριότητα (θα θυμηθούμε μερικά παρακάτω). Τελευταίο του κατόρθωμα η σύλληψη δύο δημοσιογράφων, μετά από δική του μήνυση (δείτε εδώ). Διαβάζω στην ανακοίνωση (δείτε εδώ) των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι τα -κατά Καμμένον- αδικήματα που διέπραξαν είναι «συκοφαντική δυσφήμηση» και «απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης».

Η πρώτη κατηγορία προφανώς έχει σχέση με το δημοσίευμα εφημερίδας για τις χειμερινές διακοπές του υπουργού Άμυνας (δείτε εδώ). Όμως, στις δημοκρατίες οι πολιτικοί δεν κάνουν μηνύσεις για τέτοια θέματα. Απαντούν. Θα αρκούσε μια ανακοίνωση που θα έλεγε ότι ο Καμμένος δεν πήγε διακοπές στις Άλπεις και δεν έβγαλε τον ώμο του κάνοντας σκι. Θα έλεγε, όμως, πού βρισκόταν και πώς έγινε το ατύχημα. Για τη δεύτερη κατηγορία θα δούμε τι είδους «εκβίαση» ήταν. Πάντως, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «απόπειρα».

Έτσι κι αλλιώς, θέλει μεγάλο θράσος να παραπονιέται ο Καμμένος ότι τον «συκοφαντούν», όταν ο ίδιος έχει συκοφαντήσει και απειλήσει επανειλημμένα πολιτικούς αντιπάλους του. 

Θυμίζουμε:

  • Ήταν ο Καμμένος που συκοφάντησε ένα ολόκληρο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) ότι ήταν πίσω από την τρομοκρατία. Έγραψε, μάλιστα, ολόκληρο βιβλίο («Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη»).
  • Ήταν ο Καμμένος που προέτρεψε δημοσίως το πλήθος να λιντσάρει ένα δήμαρχο (δείτε εδώ).
  • Ήταν ο Καμμένος που διέπραξε μερικές από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες, λέγοντας ότι μόνο νεκρός θα συνεργαστεί με όσους υπογράφουν Μνημόνια (δείτε βίντεο παρακάτω). Δυστυχώς, το αδίκημα του μαζικού εκβιασμού του εκλογικού σώματος δεν προβλέπεται.


Δεν ξέρω αν οι συλλήψεις δημοσιογράφων θυμίζουν την χουντική επταετία ή την Τουρκία του Ερντογάν, όπως λένε τα κόμματα. Έτσι κι αλλιώς είναι πρακτική αυταρχικών καθεστώτων. Και είναι θλιβερό μια αριστερή κυβέρνηση να έχει υπουργούς σαν τον Πολάκη και τον Καμμένο, που απειλούν, υβρίζουν και παραγγέλλουν συλλήψεις δημοσιογράφων.

Όταν σε πάρει ο κατήφορος, σταματημό δεν έχει…

Γιώργος Καρελιάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου