Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Χούντα είναι, θα περάσει!

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από την αριστερά, όπως τουλάχιστον θέλει να αυτοπροσδιορίζεται.
Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για την κατά γενική ομολογία, χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στην σύγχρονη ιστορία του, μια κυβέρνηση η οποία δύο χρόνια δεν κυβερνά τον τόπο αλλά, το κοινό της.
Θα ήταν σπατάλη ενέργειας και χρόνου να καταγράψω τα ψέμματα, τις παλλινωδίες, τις αστοχίες και τις αποτυχίες... της. Διότι δύο χρόνια τώρα, μόνο τέτοια μπορεί κάποιος ουδέτερος παρατηρητής να καταγράψει και τίποτα θετικό.
Ακόμα κι αν το επιχειρήσω, πολύ φοβάμαι πως αντί για ένα άρθρο, θα καταλήξω να γράψω βιβλίο και μάλιστα, πολυσέλιδο.
Αυτό που θέλω να καταδείξω με αυτές τις γραμμές, εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση με το αριστεροδεξιό αυτό συνοθύλευμα το οποίο κρατά τις τύχες της πατρίδας μας εν μέσω συνταρακτικών αλλαγών σε παγκόσμιο και γεωπολιτικό επίπεδο στα χέρια του, είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, το δούλεμα με λίγα λόγια που ρίχνει στους πολίτες που κυβερνά και μάλιστα, δούλεμα χοντρό και χοντροκομμένο.
Πρώτη φορά στα χρονικά, μια κυβέρνηση κάνει το άσπρο μαύρο, το ψάρι κρέας και τη νύχτα μέρα. Ανερυθρίαστα, χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας. Πρώτη φορά τα στελέχη, οι οπαδοί και τα μέλη ενός κυβερνώντος κόμματος, ακόμα και τα στελέχη της κυβέρνησης που προέρχονται από αυτό το κόμμα, ενώ το πρωΐ συν-αποφασίζουν κάτι, το βράδυ το πολεμούν και στρέφονται απέναντι στο ίδιο το… κυβερνών κόμμα, επειδή πήρε αυτή την απόφαση, το πρωϊνό της ίδιας ημέρας!
Αν αυτό δεν είναι παράνοια, σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή, τι άραγε είναι;
Μήπως εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι; Μήπως ο δείκτης νοημοσύνης μου θέλει καλλιέργεια;
Επειδή πιστεύω ότι για την ώρα τουλάχιστον, οι λειτουργίες του εγκεφάλου μου επιτελούνται κανονικά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι τύποι αυτοί, βάλθηκαν να αμφισβητήσουν αυτή την παραδοχή.
Αν το πρόβλημα ήμουν εγώ, εντάξει, πάει καλά… Ένας λιγότερος. Όμως, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είμαι εγώ…
Οι τύποι αυτοί, μισούν ολόκληρη την κοινωνία, πλην του κομματικού τους στρατού φυσικά, και αυτή θέλουν να οδηγήσουν ομαδικά στην τρέλα.
Είναι γεγονός ότι βαδίζουν σε καλό δρόμο και η ζημιά που έχουν προκαλέσει στην εγκεφαλική και ψυχική μας διαύγεια είναι τεράστια. Όσο παραμένουν στην εξουσία, ο τόπος κινδυνεύει και μαζί του όλοι εμείς.
Και σαν να μη συμβαίνει κάτι, τα τυπάκια αυτά, αποφασίζουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, προκειμένου να γιορτάσουν τα δύο χρόνια παραμονής στην εξουσία!
Αν αυτό δεν είναι ανωμαλία, τι ακριβώς είναι;
Πως μπορούμε να οργανωθούμε απέναντι σε αυτή την εκτροπή της λογικής; Σίγουρα, όχι σπάζοντας και τραμπουκίζοντας, λεηλατώντας και μαγαρίζοντας ξένη περιουσία, δημόσια και ιδιωτική, πεδίο δόξης λαμπρό της αριστεράς και της προόδου άλλωστε αυτό.
Συνιστάται απλά ψυχραιμία και υπομονή…
Για την ιστορία, ανάλογες εκδηλώσεις εορτασμού των δύο χρόνων εξουσίας, είχε πραγματοποιήσει η χούντα των συνταγματαρχών το 1969!
Χούντα ήταν όμως αυτή και πέρασε…
Χούντα είναι η τωρινή και θα περάσει κι αυτή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου