Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Τα δάκρυα της Αγίας Ελένης και η κυβέρνηση της Αριστεράς

Το θρίλερ με τα νέα μέτρα, τη ρευστότητα, τις δόσεις στην εφορία, στην ΔΕΗ, στην τράπεζα, στα φροντιστήρια των παιδιών συνεχίζεται, άλλοτε περισσότερο ήρεμα και άλλοτε στα όρια του τρόμου…

Σημασία έχει ότι βιώνουμε πλέον την πολιτική μέσα από αλλεπάλληλες δηλώσεις παραπλάνησης, βίαιες συγκρούσεις συμφερόντων, ίντριγκες, μεγάλες ανατροπές – όπως ακριβώς παλαιότερα παρακολουθούσαμε το σίριαλ «Τόλμη και Γοητεία»!

Βασικό στοιχείο για την επιτυχία της σειράς, τα δάκρυα. Το καυτό δάκρυ, όταν μάλιστα αυτό φέρει και… άρωμα επαναστατικής Αριστεράς, συναρπάζει. Έτσι, εκτός από τον Ξυδάκη και τον Κουρουμπλή, κλαίνε και οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – για τους δικαιωμένους αγώνες!

Ταυτόχρονα, μια τρίτη φιλάνθρωπος παρουσία, αυτή της Αγίας Ελένης, το σκήνωμα της οποίας υποδεχτήκαμε έμπλεοι συγκινήσεως, αποδίδοντάς του τιμές αρχηγού κράτους, συγκλόνισε το πανελλήνιο δίνοντας νέα τροπή στην καθημερινότητά του. Η Αγία Ελένη εκλήθη να συνδράμει κάθε φτωχό και καταφρονημένο, κάθε ταξικά αγωνιζόμενο πολίτη αυτής της χώρας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική λαίλαπα που σαρώνει την πατρίδα …

Κατόπιν όλων αυτών, η χώρα αισθάνεται εθνικά υπερήφανη, αγωνιστικά δικαιωμένη και υγιής… όπως ακριβώς και οι Προκόπης Παυλόπουλος και Πάνος Καμμένος που πρωταγωνίστησαν στην… τελετή υποδοχής από το αεροδρόμιο έως το Αιγάλεω.

Θα δυσαρεστήσω ορισμένους, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε την κατάστασή μας. Η χώρα βρίσκεται στα χειρότερά της. Αυτή τη φορά στα αλήθεια. Πρέπει να αποφασίσουμε, όχι ως Έλληνες με το πάσο μας, φτιάχνοντας ένα καφεδάκι και περιμένοντας να φτιάξει κι ο καιρός και… έχει ο θεός.

Ο θεός δεν έχει πλέον. Ό, τι έδωσε, έδωσε. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε, να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Τέλος, δηλαδή, τα φταίνε οι παλιοί κακοί που κυβερνούσαν χρόνια, οι κακοί Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, ο ιμπεριαλισμός, οι πολιτικοί, οι τράπεζες, οι Ολυμπιακοί κι οι Παναθηναϊκοί. Τώρα πρέπει να δράσουμε για να σωθούμε.

Αν όχι, ας αφήσουμε τον Τσίπρα να ολοκληρώσει τις λύσεις του για τη σωτηρία της χώρας με τους δοκιμασμένης εμπειρίας Τσακαλώτο, Μπαλαούρα, Πολάκη, Παππά και, κυρίως, Φλαμπουράρη, που οργανώνει τέλεια τα συσσίτια στα σχολεία και τις ενορίες… Ας χρίσουμε διαχειριστές της ζωής μας, όλους τους ευαίσθητους περί των λαϊκών δικαίων αριστερούς της κυβέρνησης που τα έχει χαμένα, λες και έχει πάθει απανωτά εγκεφαλικά… για να σώσουν τη χώρα με την βοήθεια της Αγίας Ελένης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου