Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Νόμιμες διοικητικές προσλήψεις!

Μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ διορίσθηκε η Περιστέρα Μπαζιάνα «ύστερα από δική της αίτηση». Και εδώ … γελά ο κάθε πικραμένος

Τι κι αν η χώρα στενάζει, τι κι αν ο κόσμος βρίσκεται στα όρια της αντοχής του, τι κι αν όλοι μας παρακολουθούμε εναγωνίως κάθε μέρα τις εξελίξεις έντρομοι, μην και μας φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε, τα περίσσια βήματά μας, τη θέα στον ουρανό και τη θάλασσα, μην και γίνει κανένα ατύχημα κι η χώρα βρεθεί εκτός τροχιάς; Το χούι δεν χάνεται, με αυτό θα πάμε. Οι «ευνοϊκές διευθετήσεις» είναι η δεύτερη φύση μας, για να μην πούμε η πρώτη, μια και πρέπει να χαρακτηρίζει το DNA μας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο διορισμός της συντρόφου και μητέρας των παιδιών του πρωθυπουργού. Η κυρία Μπαζιάνα έκανε χρήση ρύθμισης που πέρασε στην βουλή η κυβέρνηση για να ενταχθεί στο μόνιμο διοικητικό προσωπικό του ΕΜΠ – όχι, η ρύθμιση δεν αφορούσε την σύντροφο του κύριου Τσίπρα μας διαβεβαίωναν Υπουργοί και κομματικά στελέχη!

Τι κι αν βρισκόμαστε στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας, τι κι αν πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να κόψουμε αυτήν την κακιά συνήθεια, με τους συγγενείς και φίλους, με τους κολλητούς, τα ξαδέλφια και τους κουμπάρους, … Δεν ιδρώνει το αυτί μας. Ποιός Σόϊμπλε και ΔΝΤ, ποιος Τόμσεν και ποια Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση άμα είναι για «ευνοϊκές διευθετήσεις» δεν μασάει, είναι νταλαβερτζού! Άλλο να κόβεις τις συντάξεις των γιαγιάδων και τα 500 ευρώ του κατώτατου μισθού κι άλλο να βοηθάς να διορίζονται… δικοί σου άνθρωποι, της εμπιστοσύνης σου… για το καλό του τόπου. Την πατρίδα νοιάζεται η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου