Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Διάλογος - Βαβυλωνία

Από τον Ιάσωνα.

Υπαρχει ένα φαινομενο που συντηρειται από τους πολιτικους αλλα και από τα Μεσα Ενημερωσεως Μαζων. Το φαινομενο αυτό εξυπηρετει απολυτα την «λογικη» των νεοελληνων –«οπαδων» κατά την οποιαν: Το αποτελεσμα μιας συζητησεως δεν είναι η από κοινου διαπιστωσις και συν-ομολογια της αληθειας, ώστε η επομενη προτασις να στηριζεται στο πρωτο στερεο σκαλοπατι μια κλιμακας λογικων σκεψεων, που θα οδηγουσε σε μια κοινη προτασι ή συναινεσι περι του πρακτεου...

Αλλα η πληρης αρνησις και διαστροφη της πραγματικοτητος, ως εάν το κοκκινο που βλεπουμε ολοι μας είναι ασπρο γιατι αυτό υποστηριζουν οι ψευδομενοι.. Δηλαδη μια κλιμακα χωρις σκαλοπατια αφου δεν υπαρχει ουδεμια συμφωνια για τιποτα, πλην της τελικης προτασεως που στεκει μετεωρη, και την οποια θα πρεπει να αποδεχθουν και τα δυο μερη το ψευδομενο που την εχει προτεινει και οι υπολοιποι συνομιλητες και να την στηριξουν για να μην γκρεμισθει... η χωρα. Βεβαιως το αυτονοητο στο Ελλαντα εχει ταφει προ πολλου.. Δεν υπαρχει. 

Όμως σημερα εχουμε προοσδευσει ακομη περισοτερο. Δεν υπαρχει καν ουτε ότι συνεβη «χθες». Απλα είναι ως εάν πωποτε συνεβη...τι. Για την ακριβεια «Αρνουμεθα ο,τι υπαρχει, εξηγουμε ότι δεν υπαρχει». Ετσι ο "εθνικος" διαλογος είναι κατι ως η πηγη οπου αι αναβαπτιζόμενες επανακτούν την παρθενιαν των με αυτό τον διαλογο και ξεκινουν εκ νεου από την αρχη.. 

Θελω να γινω σαφεστερος..

Πριν από το δημοψηφισμα οι κοι του Συριζα κατηγορουσαν - περιπου τον μισο ελληνικο λαο – και εβριζαν (ποια λεξι να χρησιμοποιησω .. χαρακτηριζαν???) γερμανοτσολιαδες, προδοτες, τσολακοκλου, τροικα του εσωτερικου, οποιον αποδεχετο την αναγκη των μνημονιων και την παραμονη μας στο ευρω και την Ε.Ε. Δεν εχουν περασει δα και αιωνες... Συγχρονο ειναι το γεγονος.. 

Το Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 προκηρύχθηκε στις 28 Ιουνίου του 2015 και διεξήχθη σε χρόνο ρεκορ μολις μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου. Το ερώτημα ητο αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών "θεσμών" (τροικα), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) η οποία προτάθηκε στις 25 Ιουνίου.  

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,3%. Να σας θυμισω το αστειο κειμενο περι "Preliminary Debt sustainability analysis". για την οποιαν θα αποφαινοντο οι συμπατριωτρες μας, ό, τι τελικως απεφανθησαν!!! Ενα καραμπινατο όχι. 

Το ΣΥΡΙΖΑ καταπιε το αποτελεσμα του Δημοψηφισματος και την «βουλησι του λαου» και επραξε ακριβως τα αντιθετα εκεινων που το ιδιο μετα μανιας υπεστηριζε, ενώ προηγουμενως εξυβριζε τους εχοντας την άλλη αποψι. Στην συνεχεια, υπεγραψε το 3ο μνημονιο και αφου επανεξελεγη από τον «πανσοφο» λαο, προσφατα απεδεχθη, (ολοι οι «γενναίοι» βουλευτες του ψηφισαν ΝΑΙ σε όλα) ο,τι απιτειτο, προκειμενου να ολοκληρωθει η αξιολογησις μετα από τις διαπραγματεύσεις «το οδοιπορικο της ροζ χελωνας» και συμφωνησε μετρα ο κος Τσιπρας, που ουδεμια σχεσι εχουν με τις εξαγγελιες του ή με εκεινα τα μετρα που ειχει αποδεχθη η προηγουμενη « μνημονιακη -προδοτικη» κυβερνησι. 

Ενα άλλο παραδειγμα είναι η απομειωσις του χρεους που πετυχε η κυβερνησιας Πααπαδημου των 125 δις (πληρης αναλυσις εδώ και εδώ για οποιον διαθετει λιγη υπομονη και κοινη λογικη) την οποιαν η σημερνη σύμπραξι Συριζα-ΑΝΕΛ αντι Εθνικης επιτυχιας αποκαλει «εγκληματικό PSI, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της χώρας». 

Όμως αν κε Τσιπρα, αφου τωρα προ του τελους, επιθυμειτε «εθνικο» διαλογο, θα πρεπει πρωτα να ξεκαθαριστε τι ακριβως συνεβη. 

Δηλαδη να ομολογησετε και να συμφωνησετε: 

Α) Ότι το μνημονιο ητο αναποφευκτο αφου πολίτες, ψηφοφόροι , συνδικαλιστες πολιτικοί ΜΕΜ όλα τα κομματα σκεπτομενοι όπως σκεπετεσθε εσεις από υπαρξεως σας μεχρι σημερα, εφεραν την χωρα κατά την διαρκεια της μεταπολιτευσεως στην καταστροφή. Αν αυτό δεν το παραδεχθητε δεν υπαρχει βημα διαλογου Εξακολουθειτε να λειτουργειτε ως καταληψιας και τα λοιπα κομματα θα είναι γελοιον να δεχθουν α συζητησουν μαζι σας ως θεατρινοι, αν δεν συμφωνηστε επι της αρχης, ώστε να υπαρχει κοινη βασις και αφετηρια των συλλογισμων σας.

Β) Όμοιως κε Τσιπρα μαζι με τον κο Καμμενο θα πρεπει επισης να παραδεχθητε ότι ο κος Βενιζελος και η τοτε κυβερνησις Παπαδημου επετυχαν αθλο που καταφερε και απομειωσε το χρεος. Αν δεν το ομολογησετε και εξακολουθειτε υποκριτικως να υποδυεσθε τους αγανακτισμενους, παλι δεν υπαρχει λογος να ζητατε διαλογο και συναινεσι όταν αρνησθε θεληματικως να αγνοειτε τα γεγοντα, ζειτε ευχαριστημενος με τις αντιφασεις σας και αρνεισθε να αναλυστε τις αιτιες και τους λογους της δικης σας αποτυχιας. 

Βεβαιως μεγιστη ευθυνη φερουν και όλα τα φιλοευρωπαικα κομματα και οι πολιτευτες των που εξακολοθουν να συνομιλουν μαζι σας χωρις προηγουμενως να εχουν εξαντλησει την συζητησι μονον περι της αληθειας των οσων συνεβησαν και αποτελουν την λυδια λιθο ότι εχετε καταλαβει. Αλλα συνομιλουνν μαζι σας περι παντος επιστητου ενώ οι υβρεις σας και οι εσαφλμενες αποψεις σας δεν εχουν κατά κεραια αναθεωρηθει. 

Όπωσδηποτε: Αν υπηρχαν θαυματα, παλι θα ηταν πολύ δυσκολο η ψυχωτικη εμμονη της ιδεοληψιας να επιτρεψη στον Συρζα και τους ομοιους τους να γινουν ειλικρινεις και να παραδεχθουν τα τετελεσμενα γεγονοτα που ζησαμε. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου