Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ανίκανος, ανεύθυνος και τσακωμένος με τη ντροπή…

Οι μπαχαλάκηδες κι οι αντιεξουσιαστές, κάθε λίγο και λιγάκι, καταστρέφουν την Αθήνα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο αρμόδιος υπουργός προστασίας του πολίτη, επιδεικνύουν απίστευτη ανοχή σ’ αυτούς. Ακόμη κι όταν η Αστυνομία συλλαμβάνει κάποιους, ο υπουργός αυτός –ομού μετά του προέδρου της Βουλής- δίνει εντολή να τους αφήνουν ελεύθερους!

Ο ίδιος υπουργός, Τόσκας τ’ όνομά του, έχει διαλύσει κάθε υπηρεσία που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του. 

Κι επειδή προέρχεται από το στράτευμα, όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν ακράδαντα, ότι αν οι Έλληνες αξιωματικοί διέθεταν την παροιμιώδη ανικανότητα κι ανευθυνότητά του, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια της χώρας.

Ευτυχώς που η πλειονότητα είναι σοβαροί και ικανοί.
Ο Τόσκας, λοιπόν, που έφυγε από το ΠαΣοΚ για να αναρριχηθεί στα ανώτερα κλιμάκια εξουσίας μέσω ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μπορούσε να καταφέρει στη Χαριλάου Τρικούπη, αποτελεί το κλασικό εμβληματικό σύμβολο της ανεύθυνης εξουσίας, κομματισμού και καρεκλοκενταυρισμού. 
Ο Τόσκας που δείχνει κάθε στιγμή πόσο τοξικομανής είναι με την εξουσία και τα γαλόνια.
Ο Τόσκας! Που απλώς προΐσταται.
Που διέλυσε την Αστυνομία και τώρα με τις καταστροφικές φωτιές βλέπουμε ότι διέλυσε και την Πυροσβεστική.

Κάηκε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αττικής, κάηκαν τα Κύθηρα, κάηκε η Ζάκυνθος, με τα πυροσβεστικά μέσα να είναι εγκληματικά ελλιπή κι η έλλειψη συντονισμού παροιμιώδης.
Στον Κάλαμο, κάηκαν σπίτια, περιουσίες, δάσος!
Μα ο Τόσκας, αντί να παραιτηθεί ή να εκδιωχθεί από τον Τσίπρα, για να δικαιολογηθεί διέρρευσε ότι η πυρκαγιά στον Κάλαμο ήταν …οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.
Φυσικά, δεν είπε λέξη ούτε για το υποτιθέμενο σχέδιο, ούτε ποιοι είναι οι εμπρηστές.
Πέταξε τα γνωστά λόγια του αέρα και του καφενείου και …καθάρισε.
Το ίδιο –περίπου- είχε κάνει κι ο αλήστου μνήμης Βύρωνας Πολύδωρας που είχε βρει φταίχτη στις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του 2007, τον… στρατηγό άνεμο!
Η πραγματικότητα για το σήμερα, όμως, λέει άλλα.
Λέει ότι παρ’ ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις της ΕΜΥ για σφοδρούς ανέμους, ο Τόσκας αγρόν ηγόρασε. Κι αντί να προετοιμάσει ή κινητοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης, άφησε τα πάντα στην τύχη…

Σε όλα τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών, τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα άργησαν χαρακτηριστικά να επέμβουν κι όταν επενέβησαν η κατάσταση είχε ξεφύγει όσες υπεράνθρωπες προσπάθειες κι αν κατέβαλλαν οι επίγειες δυνάμεις. Οι δημοτικές αρχές και στα Κύθηρα, και στη Ζάκυνθο και στον Κάλαμο είχαν κάνει τη δουλειά τους για να είναι προετοιμασμένοι να παλέψουν με τη φωτιά. Είχαν ανοίξει αντιπυρικές ζώνες και δρόμους, είχαν βρει μέσα αντιμετώπισης. Αυτό που τους πρόδωσε ήταν η αδυναμία των υπηρεσιών του κράτους να συντονίσουν τον μηχανισμό. Η ανικανότητα κι ανευθυνότητα του Τόσκα.

Να πούμε και κάτι ακόμη για να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας.
Με τη φωτιά δεν είναι εύκολο να τα βάλει κάποιος.
Φωτιές υπάρχουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Φωτιές έχουμε και στη χώρα μας και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα.
Η διαφορά με τις άλλες χώρες είναι ότι εκεί υπάρχει η έννοια της ντροπής κι οι υπεύθυνοι για τις ολιγωρίες παραιτούνται ή εκδιώκονται.
Εδώ, ουδείς το έχει κάνει.
Κάποιοι, μάλιστα, αναλαμβάνουν και τους ύψιστους θεσμικούς θώκους του κράτους…
Ούτε το 2007 που κάηκε η Πελοπόννησος, ούτε για την καταστροφή της Πεντέλης το 1995 και το 1998, ούτε για τις ολιγωρίες που άφησαν τη φωτιά να κάψει τη Σάμο το 2000.
Εδώ, σε τούτη τη χώρα δεν ξέρουμε τι σημαίνει η έννοια της ευθύνης. Της ντροπής!
Εδώ έχουμε να κάνουμε με απλά τετράποδα που τρέφονται από τη βαρβαρότητα του λαϊκισμού και τις λογικές τύπου «έλα μωρέ και με τους άλλους γίνονταν»…
Και μια μεγάλη μεταρρύθμιση που χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ο τόπος, είναι η αναγκαιότητα του αισθήματος της ντροπής και της παραίτησης που πρέπει να συνοδεύει τους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς…
Αν δεν γίνει, πόλεις θα καίγονται, πόλεις θα καταστρέφονται κι ο κάθε Τόσκας θα ζει και θα βασιλεύει…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου