Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Δεν χρειαζόμαστε θαύματα… έχουμε τον Αλέξη!

Για μια ακόμη φορά οι Έλληνες έκαναν αυτό που κάνουν πάντα. Σπέρνουν την διχόνοια. Αντί δηλαδή να απολαύσουν τις λίγες μέρες καλοκαιριού που τους έμειναν, αντί να λένε δόξα τω Θεώ που εν μέσω κρίσης μπορούμε ακόμη να τρώμε ψαράκι και να κάνουμε βουτιές, ξεσηκώθηκαν ως όψιμοι αγαναΧτιστές στα σόσιαλ μίντια και ξεσάλωσαν εναντίον της αριστερής κυβέρνησης που δίνει άνιση, πλην όμως ηρωική και νικηφόρα, μάχη με τις δασικές (και όχι μόνο) πυρκαγιές.

Και τι δεν ακούστηκε από τα παπαγαλάκια του Κούλη και τους αμετανόητους απολογητές των σαμαροβενιζέλων που ξεσάλωσαν πραγματικά… ότι τάχα η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη, ότι δήθεν δεν πετάνε λόγω βλαβών τα καναντέρ, ότι δεν φροντίσαμε να έχουμε ρωσικά ελικόπτερα, ότι η Δούρου παίζει θέατρο, ότι ο υπουργός Άμυνας κάνει διακοπές στη Ζανζιβάρη, ότι ο Τόσκας είναι ανίκανος, ότι οι μάνικες είχαν πιάσει πουρί, και το μεγαλύτερο ψέμα όλων, ότι τάχαμτις ο πρωθυπουργός μας λείπει ινκόγκνιτο (μαζί με την αντ’ αυτού Νοτοπούλου) στην μακρινή… Αρούμπα…

Τρίχες κατσαρές. Όπως πολύ σωστά επισήμαναν ειδικότεροι εμού, οι αυγουστιάτικες πυρκαγιές, που παρεμπιπτόντως είναι φυσικό φαινόμενο, κατακαίουν ολόκληρη την Ευρώπη απ άκρη σε άκρη, και όχι μόνο την Ελλαδίτσα μας στην οποία βοηθούνται κι από κάποιους δεξιούληδες εμπρηστές, και μάλιστα οι δήθεν πιο αναπτυγμένες χώρες (οι δανειστές μας δηλαδή) τα έχουν κάνει τόσο μπάχαλο με την προσπάθεια κατάσβεσής τους, που όχι μόνο αρνούνται να στείλουν καναντέρ για να μας συνδράμουν, αλλά ζητάνε από εμάς να τους στείλουμε δικά μας!

Παρόλα αυτά, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του διαδικτύου συνεχίζουν να στάζουν χολή, αποσιωπώντας τεχνηέντως ότι η Ελλάδα όχι μόνο αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία τις πυρκαγιές στην Αττική, αλλά συγχρόνως βοηθάει και την γειτονική Αλβανία με τις δικές της φωτιές. Αυτό θα πει αριστερή ανθρώπινη αλληλεγγύη, αυτό θα πει σύριζας, που ακόμη κι εν μέσω καταστροφής επίκεντρο παραμένει ο άνθρωπος.

Και τι δεν ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες; Ότι τάχα ο Τόσκας πιάστηκε ξεβράκωτος. Ότι τάχα η Δούρου πασαλείφτηκε με φούμο για να μας κοροϊδέψει. Ότι τάχα τα καναντέρ σηκώθηκαν μόνο όταν κινδύνεψε από την φωτιά το σπίτι του Κουφοντίνα. Ότι τάχα οι πυροσβέστες μας δεν είχαν ούτε νερό να πιουν. Ότι τάχα τις φωτιές τις έβαλε ο … Καρανίκας ψήνοντας μπιφτέκια. Ότι τάχα λεφτά για τους παράτυπους μετανάστες έχουμε, αλλά όχι για μάνικες και για αυλούς… και άλλα τέτοια πολλά και κατάπτυστα. 

Κάποιοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και λοιδόρησαν τον Κατρούγκαλο, που πρώτος έπεσε στη φωτιά ως εθελοντής και έκαψε τα πόδια του, ότι τάχα κάηκε στην μπανιέρα σούιτας πολυτελούς ξενοδοχείου… Αλήτες, που αντί να βλέπουν τις δικές τους πολιτικές πομπές, κορόιδεψαν τον φίλο του λαού υπουργό για αισθητική παρασπονδία, επειδή συνδύασε λινό κοστούμι ΑΡΜΑΝΙ με σαγιονάρες ΠΗΓΑΣΣΟΣ… τόσα ξέρουν τόσα λένε. Δεν βλέπανε ποτέ Miami Vice; Δεν ξέρουν τον Τζορτζ Κλούνει; Άθλιοι «επαρχιώτες» που θέλουν και να μας κυβερνήσουν… 

Κερδάμε!
Έχουμε συνηθίσει στην συστηματική υπονόμευση της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης, αλλά αυτό που ζήσαμε το τελευταίο τριήμερο έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αγγίζει τα όρια του χυδαίου. Και αναφέρομαι κυρίως στις στοχευμένες συκοφαντίες, που καλυμμένες ως έγκυρες «πληροφορίες», θέλανε τον πρωθυπουργό να απέχει από το μέτωπο της φωτιάς, και να πλατσουρίζει κάπου στην Καραϊβική. Κάποιοι μάλιστα πιο προχωρημένοι ψεύτες, είδαν στο ραντάρ το κυβερνητικό ΕΜΠΡΑΕΡ παρκαρισμένο σε αεροδρόμιο της Αρούμπα!!!! Ντροπής πράγματα δηλαδή. Την ώρα που ο Αλέξης όχι μόνο δεν πλατσούριζε, όχι μόνο δεν έκανε διακοπές, αλλά κλεισμένος στο γραφείο του, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους, συντονίζοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τι θέλανε δηλαδή οι συκοφάντες; Να τρέχει κοτζάμ πρωθυπουργός στα δάση και στις χαράδρες, ακολουθούμενος από κάμερες και μικρόφωνα, να κάνει δηλώσεις; Όχι. Αυτά τα κάνανε οι προηγούμενοι (και ο συγκαμένος)… που μετά μοιράζανε τριχίλιαρα σε όσους μιλούσαν ελληνικά. Ο Αλέξης όμως είναι από άλλη πάστα. Είναι μαχητής, κι αυτό δεν του το συγχωρούν οι σαμαροφύλακες. Είναι δουλευταράς και όχι επικοινωνιολόγος. Το απέδειξε άλλωστε πρόπερσι, τότε που δούλευε σαν σκυλί επί 17 συναπτές ώρες… για να ορθοποδήσει η χώρα. 

Πάντως να ομολογήσουμε ότι η λάσπη που ρίχτηκε ήταν τόσο πετυχημένη, που ακόμη και απλοί άδολοι αριστεροί, όπως ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, μάσησαν. Και γι αυτό έκανε δημοσίως έκκληση στην Παναγία, ώστε να επιστρέψει ο Αλέξης, και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αγνοώντας και αυτός, ότι ο Αλέξης ήταν συνεχώς εδώ, δίνοντας την δική του επιτελική μάχη, εξ ου και οι πυρκαγιές σβήνουν η μία μετά την άλλη. Ακόμη και η Χάρις Αλέξίου, ακόμη και η Άντζι Σαμίου… ολόκληρη σχεδόν δηλαδή η ελληνική διανόηση έπεσε θύμα της παραπληροφόρησης, και απευθύνθηκε στην ίδια την Θεοτόκο να βοηθήσει, ξεχνώντας ότι εδώ και δυόμιση χρόνια η χώρα δεν έχει ανάγκη από θαύματα ούτε από κομποσκοίνια για να πάει μπροστά. Έχει τον Αλέξη, τον Σκουρλέτη, τον Πολάκη, τον Πάντζα, και τα άλλα παιδιά… μπροστάρηδες στον αγώνα για την προκοπή του τόπου. Και τα σκυλιά δεμένα.

Από το πρωί πάντως σιώπησαν τα παπαγαλάκια. Και τι να πουν άλλωστε, όταν βλέπουν τον πρωθυπουργό μάχιμο και κοτσονάτο πάνω στο ελικόπτερο, να πετάει στα πρώην μέτωπα της φωτιάς και να δίνει οδηγίες για την οριστική αποκατάσταση του τοπίου; Διαψεύδοντας εμπράκτως τις ποταπές συκοφαντίες τους;
Μόκο επιτέλους άθλια μίσθαρνα όργανα της διαπλοκής…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου