Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ο βόθρος είναι χρήσιμος

Ο πρόεδρος του Ελληνικού(;) Κοινοβουλίου "προσεβλήθη" -τάχα-, γιατί (επιτέλους) ένας Ιεράρχης στάθηκε στο ύψος της αποστολής του και κατακεραύνωσε την τακτική των πολιτικάντηδων. Φαίνεται, όμως, πως σύμφωνα με την λογική του προέδρου της Βουλής, μόνο οι βο(υ)λευτές έχουν το προνόμιο όχι απλώς να κριτικάρουν, αλλά και να υβρίζουν ο ένας τον άλλο και μάλιστα με χυδαίο τρόπο! Θαυμάστε τους να αλληλο... εκτιμούνται!

Οι πολιτικάντηδες θεωρούν πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ιδιαίτερα οι καθ' ύλην αρμόδιοι, όπως είναι οι Ιεράρχες και οι κληρικοί! Σε ποιον πρωτόγονο αιώνα επιστρέψαμε και κάτω από πιο στυγνό δικτατορικό καθεστώς βρισκόμαστε;

Στην δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος υπήρξε καυστικός, αλλά ο λόγος του ήταν παντελώς αληθινός και κανένας Έλληνας πολίτης δεν διαφωνεί μαζί του. Μόνο κάτι λαϊκιστές κομματικοί υπάλληλοι και διαπλεκόμενοι με την κρατική σαπίλα "φωνάζουν" μαζί με τον "οργισμένο" πρόεδρο της Βουλής, γιατί πολύ απλά ... αποκαλύφθηκαν δημόσια το ποιοι είναι! Είχαν καλομάθει στην σιωπή και στην ανοχή και τους πείραξε αφάνταστα η επιβεβλημένα αυστηρή, αλλά δίκαιη, κριτική ενός Ορθοδόξου Ιεράρχη.

Η μόνη διαφωνία που μπορεί να έχει κανείς με τον δεσπότη, είναι ότι ο βόθρος είναι χρήσιμος και απαραίτητος, σε αντίθεση με το Ελληνικό(;) Κοινοβούλιο έτσι όπως έχει καταντήσει, ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση. Η Ελλάδα ζημιώνεται και καταστρέφεται από τις αποφάσεις, που παίρνονται εκεί όπου κανονικά θα έπρεπε να προασπίζεται το συμφέρον της Πίστεως και της Πατρίδος!

Οι Ιεράρχες και οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που τιμούν την αποστολή τους, αγωνιούν πατρικά για το μέλλον του τόπου και γι' αυτό στηλιτεύουν το κακό με όποιο μέσο διαθέτουν! Οι πολιτικοί, από την άλλη, τι παράδειγμα δίνουν στον λαό; Δεν σέβονται όχι μόνο τους πολίτες, που τους εμπαίζουν καθημερινά με την στάση και τα νομοθετήματα τους, αλλά ούτε τα παιδιά τους, τα οποία έχουν εξωθήσει με την συμπεριφορά τους σε τέτοια αντίδραση, που ξεφεύγει από το νόμιμο και το φυσιολογικό και καταλήγει σε απαράδεκτες και αντικοινωνικές ενέργειες! Ωστόσο, ο ηθικός αυτουργός είναι ο γονιός-πολιτικός και το άδικο κοινωνικό σύστημα που εκφράζει!

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και να δούμε την αλήθεια κατά πρόσωπο! Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πετάξουμε από πάνω μας τον ξενόφερτο ζυγό των ανθελληνικών κομμάτων και των εθνικών μειοδοτών, που τρέφουν και συντηρούν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που διαλύει μέρα με την ημέρα την Χώρα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου