Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Αμισθί (!!!)... Στο πρόσωπο του Στέλιου Παππά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντόπισε τον ..."βλάκα"

Πραγματικά η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά είναι αμισθί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει την αλήθεια. Δηλαδή ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεν έχει μισθό. Δεν λαμβάνει δεκαπενθήμερο ή εκκαθαριστικό μηνιαίο εισόδημα. Δηλαδή δεν εντάσσεται στις μηνιαίες καταστάσεις του οργανισμού που με βάσει αυτές, πληρώνονται οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι. Με άλλα λόγια δεν έχει ούτε ευρώ μισθό.

Αυτό με την κοινή λογική λέει πως ο Στέλιος Παππάς ή έπεσε θύμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εντόπισε τον «βλάκα» που θα εργάζεται χωρίς να πληρώνεται και μάλιστα σε μια επιχείρηση που βρωμάει με τεράστια προβλήματα και για την οποία θα υπογράφει και θα αναλαμβάνει ευθύνες τέτοιες που με μια στραβοτιμονιά θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε ποινικά δικαστήρια ή η εξουσιομανία και αρχομανία του υπερβαίνουν τη ανθρώπινη λογική ή ξέρει κάτι που όλοι εμείς η άλλοι δεν γνωρίζουμε και που αυτό το κάτι, αξίζει τον κόπο για να αναλάβει μια τέτοια υπεύθυνη και με μεγάλα ποινικά ρίσκα θέση.

Στην Ελλάδα είθισται να αναλαμβάνεις μια θέση «αμισθί» στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε μια κρατική επιχείρηση υπό εκκαθάριση, είτε για την «εύφημος μνεία», το στήσιμο ενός «ηρώου», ή ένα βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών είτε γιατί τα μαύρα λεφτά που θα παντελονιάσεις είναι και πολλά και αφορολόγητα.

Τα τελευταία διακόσια χρόνια το μοναδικό ηρώο που στήθηκε για αμισθί υπηρεσίες προς τον ελληνικό λαό ήταν μια επιτύμβια πλάκα στην γέφυρα της Αλαμάνας υπέρ του Αθανασίου Διάκου. Τα υπόλοιπα ηρώα που ακολούθησαν, ήταν κάτι επιτύμβιοι τραπεζικοί λογαριασμοί με 25ψήφια IBAN στην ηρωική υπέρ πεσόντων περιοχή που καταλαμβάνει ο τραπεζικός κολοσσός της UBS στην Ελβετία.

Ας επανέλθουμε όμως στο Στέλιο Παππά. Ο εν λόγω Πρόεδρος έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία την περιοχή της Καισαριανής στην Αθήνα. Αυτό συνεπάγεται πως όσες φορές χρειαστεί να παραστεί στα συμβούλια του οργανισμού θα ταξιδέψει από Αθήνα-Θεσσαλονίκη πληρώνοντας τα οδοιπορικά από την τσέπη του. Και μάλιστα θα ταξιδέψει τόσες φορές όσες του επιτρέπει η πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τις μέρες παραμονής σίτισης και ύπνου που θα χρειαστεί, τότε σε τρείς μέρες θα έχει φάει όλη τη σύνταξη. Εδώ βέβαια υπάρχει η περίπτωση να κοιμάται στα γραφεία των κομματικών οργανώσεων και να σιτίζεται από τα συσσίτια του Άνθιμου στην πόλη, οπότε κάτι θα περισσέψει από τη σύνταξη για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μια και έχει δική του κατοικία.

Λοιπόν μάγκες καλή η πλάκα και το χιούμορ αλλά το σανό έχει αντικαταστήσει τη φασολάδα και έχει γίνει «εθνική τροφή»

Κάθε πρόεδρος ΔΣ ΔΕΚΟ ή Κρατικής Επιχείρησης ή Εντεταλμένος Εκκαθαριστής ή…ή…ή 
Λαμβάνει.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

των οποίων το ύψος καθορίζεται (αν ταξιδεύεις με το δικό σου αυτοκίνητο) με βάση τα χιλιόμετρα, την βενζίνα, τη φθορά του αυτοκινήτου. Αν η μέση τιμή βενζίνας σήμερα είναι 1,40 η αποζημίωση υπολογίζει συν ένα 75% επί της τιμής δηλαδή 2,45. 
Αν δηλαδή για τα 1.100 χιλιόμετρα μετ’ επιστροφής καταναλώσεις 120 λίτρα βενζίνας θα ξοδέψεις 120 χ 1,40 = 168 ευρώ και θα αποζημιωθείς 294 διαφορά 126 ευρώ στην τσέπη. Αν πας και πέντε φορές, περίπου μια την εβδομάδα, μόνο από οδοιπορικά έχεις 126 χ 5 = 630 ευρώ κέρδος. 
Τα διόδια πληρώνονται με βάση τα αποκόμματα που θα προσκομίσεις. 
Αν πάλι ταξιδέψεις με αεροπλάνο η αποζημίωση είναι το αεροπορικό εισιτήριο συν 480 ευρώ πάγια έξοδα για έκτακτες μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

ΤΡΟΦΙΑ και αστικές μετακινήσεις εντός της πόλης που δραστηριοποιείσαι.
80 ευρώ ημερησίως. Εδώ υπολογίζεται ολόκληρος ο μήνας (είναι εκτός έδρας) δηλαδή 80 χ 30 = 2.400 ευρώ

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Είναι διάφορα έξοδα και πληρώνονται με βάση τις προσκομισθείσες αποδείξεις. Εδώ υπολογίζονται. Ταβέρνες, Βενζίνες εσωτερικής μετακίνησης, Καφετέριες, Έξοδα κάθε μορφής εκδηλώσεων. Δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 750 ευρώ μηνιαία.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πολλές φορές το ξενοδοχείο είναι ήδη κλεισμένο και πληρωμένο από τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Όμως και εδώ έχεις επιλογή. Μπορεί να δηλώσεις δικό σου ξενοδοχείο και να πληρωθείς με βάση το τιμολόγιο που θα προσκομίσεις. Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε άπαντες.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι παροχές είναι αρκετές όπως δύο δωρεάν κινητά τηλέφωνα. Προσωπικό οδηγό για τις μετακινήσεις σου, υπηρεσίες καθαριότητας (στεγνοκαθαριστήρια, πλυντήρια κ.λ.π. )
Πληρωμές διάφορων δώρων προς επισήμους και γεύματα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Εδώ πληρώνεται η κάθε συμμετοχή στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Το ελάχιστο σε αυτή τη θέση είναι 425 ευρώ. Συνήθως είναι δυο με τρείς το μήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον ΟΑΣΘ σε εκκαθάριση δεν θα δημιουργούσε απορία αν το διοικητικό συμβούλιο συνερχόταν και κάθε μέρα.

ΔΩΡΑ

Για τις «αμισθί» υπηρεσίες παρέχεται στον πρόεδρο και μια πιστωτική κάρτα με πλαφόν (πιστωτικό όριο) από 8.000 μέχρι 12.000 χιλιάδες ευρώ ετήσια.

Όλα τα παραπάνω είναι οι απολαβές του Στέλιου Παππά και επειδή η εντιμότητα του δεν αμφισβητείται είναι και τα μόνα που θα κερδίσει. 

Εκείνο που με προβληματίζει είναι γιατί όλοι οι φίλοι και συγγενείς τοποθετούνται σε θέσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναμένω κάποιον υπεύθυνο να μας πει τι από όλα αυτά δεν θα απολαμβάνει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ για να συμβάλω και εγώ στον έρανο προκειμένου να του στηθεί ανδριάντας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου