Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Χαίρε ήρωα Νίκο Καρανίκα!

Ο Αλέξης Τσίπρας λατρεύει τον Νίκο Καρανίκα. Τον πιστό υπηρέτη που στον μεσαίωνα θα δοκίμαζε πρώτος το φαγητό για να προστατεύσει τον ηγεμόνα του από το δηλητήριο του «εχθρού». Ο Καρανίκας είναι ο πιστός στρατιώτης των Ναπολεόντειων πολέμων που ο στρατηγός θα έστελνε στην πρώτη γραμμή για να δοκιμάσει πρώτος τις σφαίρες του εχθρού. Ο Καρανίκας είναι ένας διαχρονικός ήρωας.

Βγήκε χτες το παλικάρι και έστειλε «στα τσακίδια» τους Καναδούς. Πιστεύει κανείς ότι πήρε μόνος του την πρωτοβουλία για μία τέτοια δήλωση; Είναι βέβαιο πως όχι. Ο Νίκος Καρανίκας βγήκε για να στείλει το «μήνυμα». Να δείξει ότι η κυβέρνηση αυτή έχει το τσαγανό να στείλει στον διάολο τους Καναδούς επενδυτές, αν όχι και την Καναδική πρεσβεία. Τα αγαπάνε κάτι τέτοια οι ιθαγενείς. Είναι στα πλαίσια του «είμαι ένας από εσάς».

Εντάξει! Ήταν λίγο υπερβολικός ο Νίκος. Έβαλε μία φωτογραφία που την παρουσίασε ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης μόλυνσης, ενώ είναι γνωστό ότι η φωτογραφία αυτή δείχνει την αναστάτωση της θάλασσας έπειτα από μία κακοκαιρία το 2010. Μοίρασε, επίσης, ψόφους, όπως τις καλές εκείνες ημέρες που μοίραζαν ψόφο σε όλους εκείνους που δεν ήσαν μαζί τους. Αλλά αυτά δείχνουν πόσο ρομαντικός είναι ο Νίκος. Παραμένει πιστός στο όραμα του Αλέξη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κεντροαριστερά που ευαγγελίστηκε ο πρωθυπουργός του από το βήμα της ΔΕΘ. Κάποιος θα πρέπει να μιλάει με τον λαό, την ώρα που ο Αλέξης μιλάει με το μεγάλο κεφάλαιο ή έστω με ένα μέρος του. Κι αυτός ο κάποιος είναι ο Νίκος Καρανίκας.

Θα κρατήσει αυτή την στάση ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι το τέλος; Αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτό το σημείωμα είναι η τύχη του Νίκου Καρανίκα. Αυτού του γίγαντα της επικοινωνίας. Του καλού παιδιού, του παρεξηγημένου. Αν ο Αλέξης, λοιπόν, αποφασίσει να το «γυρίσει», έχει την εύκολη λύση: Να στείλει τον Καρανίκα πίσω στο χωριό του και στο καφενείο που εργαζότανε πριν εμφανιστεί στα δημόσια πράγματα.

Ο Νίκος Καρανίκας είναι ένα νέο «πρόβλημα» που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για να μπορεί να το λύσει ο ίδιος, αν χρειαστεί. Σαν να χαλάει κάποιος την συνδεσμολογία σε έναν συναγερμό. Είναι ο μόνος που μπορεί να την ξαναφτιάξει, εφόσον, φυσικά, ξέρει τι έχει κάνει. Είναι πιο εύκολο να καρατομηθεί ένας Νίκος Καρανίκας, παρά να εξαναγκαστεί να απολογηθεί ένας Πρωθυπουργός για την στάση του απέναντι ειδικά σε αυτούς τους επενδυτές. Διότι με άλλους επενδυτές ο Αλέξης Τσίπρας τα πάει θαυμάσια. Με αυτούς έχει κάτι θέματα. Το γιατί είναι ένα καλό ερώτημα…

Εσείς θα μπαίνατε σε αυτή την δοκιμασία; Ελάτε στην θέση του Νίκου Καρανίκα και ύστερα σκεφτείτε όσα αρνητικά έχετε σκεφτεί γι αυτόν τον άνθρωπο από χτες το πρωί. Είμαι βέβαιος ότι αν το δείτε απ’ όλες τις πλευρές, το πιο πιθανό είναι να σπεύσετε να του σφίξετε το χέρι! Δεν υπάρχουν πολλά ανάλογα παραδείγματα στις μέρες μας. Δεν υπάρχουν πια τέτοιοι ήρωες. Δεν υπάρχουν πολλοί Καρανίκες. Ο άνθρωπος αυτός είναι μοναδικό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου