Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πια δεν πουλάνε σανό, πουλάνε… τρέλα

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει καταφέρει ένα τεράστιο επίτευγμα. Εχει κάνει τα παράλογα να μοιάζουν λογικά. Και αρκετές φορές τόσο όλο το πολιτικό σκηνικό όσο και οι πολίτες παρασύρονται σε αυτή την εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα κυβερνητικά στελέχη.

Εδώ και αρκετό καιρό το Μαξίμου και οι αριστερο-ακροδεξιοί συγκυβερνώντες έχουν σταματήσει να πουλάνε σανό. Προφανώς τελείωσαν και τα αποθέματα. Το σκίσιμο των Μνημονίων, οι αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η σεισάχθεια για τα χρέη σε τράπεζες – Δημόσιο ήταν όλα σανός. Γι’ αυτό πλέον πουλάνε… τρέλα. Τρέλα πολιτική, για να είμαστε ξεκάθαροι. Σύμφωνα με τη λογική του Καμμένου που μιλούσε για πολιτικό λιντσάρισμα του Πάχτα.

Το να πουλήσεις τρέλα έτσι κι αλλιώς είναι το πιο εύκολο. Βγαίνει οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης και λέει ό,τι γουστάρει για οποιοδήποτε θέμα. Στη συνέχεια κάποιος άλλος και λέει κάτι άλλο. Μετά βγαίνει ο Τζανακόπουλος και λέει ότι η κυβέρνηση έχει «ξεκάθαρη γραμμή» πάνω στο θέμα και το επεισόδιο θεωρείται τυπικά λήξαν. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν είναι η… σύγχυση. Και τα παραδείγματα είναι καθημερινά και πολλά.

Στα Ελληνοτουρκικά το Μαξίμου λέει ότι το ζήτημα των δύο στρατιωτικών δεν πρέπει να αναχθεί σε μείζον θέμα, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος το χαρακτηρίζει ομηρία και ο βουλευτής Κατσίκης των ΑΝ.ΕΛ. λέει πως πρέπει να διαπραγματευτούμε την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους ο Ερντογάν κατηγορεί ως πραξικοπηματίες.

Στο ζήτημα της ΠΓΔΜ ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει σε συνέντευξη πως «έτσι θα λύσω το Σκοπιανό», ο Πάνος Καμμένος λέει πως δεν πρόκειται να περάσει ποτέ καμία λύση που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία και ο Κοτζιάς διαπραγματεύεται χωρίς κανείς να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Τσακαλώτος λέει πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα όσα προβλέπει το Μνημόνιο που έχει υπογράψει και ψηφίσει στη Βουλή. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εργασίας δηλώνει ότι «θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη μείωση συντάξεων» και ο υπουργός Αμυνας σε πιο cool ύφος αναρωτήθηκε πως «μας έχετε για πολιτικά αφελείς να πάμε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις;». Ολα αυτά για τις μνημονιακές περικοπές που θα εφαρμοστούν από το 2019.

Αλλά βέβαια για ποιο Μνημόνιο μιλάμε; Ο πρωθυπουργός και όλοι οι σύντροφοι δηλώνουν πως τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα στις 20 Αυγούστου. Γι’ αυτό και έχουν αρχίσει να κάνουν μαζικούς διορισμούς στο Δημόσιο και να υπόσχονται χιλιάδες ακόμα προσλήψεις.

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα εφαρμόζονται μνημονιακά μέτρα χωρίς να υπάρχει Μνημόνιο, το Σκοπιανό θα λυθεί χωρίς να βρεθεί λύση, τα ψάρια στα οποία ανήκει το Αιγαίο -σύμφωνα με συριζαίικες δηλώσεις- θα κινδυνεύσουν από τον «ψαρά» Ερντογάν και ποιος ξέρει τι άλλο παράλογο θα συμβεί. Αλλά πάντοτε η κυβέρνηση θα επιμένει πως όλα πηγαίνουν καλά…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου