Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

O Καρανίκας τώρα δικαιώνεται!

Άντε, επιτέλους, να φύγουν «να πάνε στα τσακίδια» όλοι όσοι είτε θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας είτε θέλουν να την προβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο παγκοσμίως.

Η φράση του ειδικού σύμβουλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου για τους επενδυτές στα μεταλλεία χρυσού φαίνεται ότι αποτελεί «πιλότο» για την κυβέρνηση και το κράτος.

Πριν από λίγες ημέρες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της τηλεοπτικής σειράς του BBC «Η μικρή τυμπανίστρια» για γύρισμα σκηνών στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η αιτιολόγηση της απόφασης ήταν πραγματικά απίστευτη. Οι ώρες γυρισμάτων της διεθνούς παραγωγής δεν «χωρούσαν» στο ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου. Άντε πια. Κάτι απαιτήσεις που έχουν κι αυτοί οι κινηματογραφικοί παραγωγοί! Να γυρίζουν την ταινία τους τις ώρες που τους βολεύει. Να φύγουν να πάνε αλλού. Έτσι κι αλλιώς, σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη τους παρακαλάνε.

Το οξύμωρο είναι πως την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς ανακοίνωνε ότι υπάρχει ολόκληρος σχεδιασμός για προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα μας. Από την άλλη, αυτό δεν πρέπει να προξενεί καμία εντύπωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πάμπολλες διαβεβαιώσεις από το καλοκαίρι του 2015, οπότε και υπέγραψε το Μνημόνιο, πως το τεράστιο πρότζεκτ του Ελληνικού θα τρέξει χωρίς καθυστερήσεις. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε και συνολικά πάνω από τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του παλαιού αεροδρομίου κι ακόμα οι μπουλντόζες δεν έχουν φανεί στην περιοχή. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός κυβέρνησης έχουν μπλοκάρει με κάθε τρόπο το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα: Βρήκαν αρχαία, ανακάλυψαν δάσος και εκμεταλλευόμενοι παράθυρα της γραφειοκρατίας ελπίζουν πως δεν θα ξεκινήσει το έργο επί των ημερών τους.

Ας φύγουν, λοιπόν, όλοι, επενδυτές, κινηματογραφικοί παραγωγοί. Μαζί τους θα συνεχίσουν να φεύγουν και οι νέοι από τη χώρα, καθώς με τέτοιες ιδεοληψίες, θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να δημιουργηθούν. Κι ας μείνουμε εμείς εδώ -«αγκαλιά» με τους «Καρανίκες» που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα- να υπογράφουμε Μνημόνια, να περιμένουμε τις αξιολογήσεις της τρόικας και να βιώνουμε ως déjà vu τις προεκλογικές υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς στο Δημόσιο. Κι ας ανοίξουμε σε λίγο καιρό την τηλεόραση για να απολαύσουμε τη «Μικρή τυμπανίστρια», που θα έχει γυριστεί στον αρχαιολογικό χώρο κάποιας άλλης χώρας…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου