Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η κατάρρευση των αριστερών ψευδαισθήσεων

Ζούμε τραγικές στιγμές. Η χώρα μετρά πληγές και ήττες σε όλα τα επίπεδα. Βιώνουμε αναμφισβήτητα μια απ τις δυσκολότερες συγκυρίες της Μεταπολίτευσης. Δικαίως οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν αυτή την ώρα τα τεκταινόμενα με αίσθημα απογοήτευσης, αβεβαιότητας αλλά και φόβου για το αύριο. Κανείς δεν ξέρει πλέον πια θα είναι η επόμενη συμφορά που μπορεί να μας βρει.

Εδώ και τρία χρόνια ζούμε καθημερινά την κατάρρευση των πολιτικών ψευδαισθήσεων μιας παρέας που κατά λάθος έγινε κυβέρνηση της χώρας. Μιας ομάδας ανθρώπων που γαλουχήθηκε πολιτικά στην ΚΝΕ, χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και την αγορά, θαυμαστές του Στάλιν, του Φιντέλ Κάστρο και του οικονομικού μοντέλου της… Βενεζουέλας. Μαθημένοι μια ζωή στην πολιτική του πεζοδρομίου, με καταλήψεις, πανό, συνθήματα και τσαμπουκά χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο και απορούν γιατί δεν φεύγει ο τοίχος…

Αυτή την συνεχή διάψευση των αριστερών φαντασιώσεων ζούμε από το 2015, την οποία η χώρα και οι πολίτες πληρώνουμε πολύ ακριβά. Το ζήσαμε στην οικονομία το πρώτο 6μηνο του 2015 όταν οι αγορές τελικά δεν χόρεψαν με τα νταούλια του ΣΥΡΙΖΑ και οι Ευρωπαίοι δεν δέχτηκαν το φοβερό σχέδιο Τσίπρα – Βαρουφάκη. Στην αρχή θα μας δάνειζαν οι Ρώσοι. Μετά θα μας δάνειζαν οι Κινέζοι. Αργότερα θα εκβιάζαμε τους Ευρωπαίους ότι θα φύγουμε απ το ευρώ κι αυτοί θα μας παρακαλούσαν να μείνουμε. Τίποτα δεν έγινε από αυτά.

Το ζήσαμε με το άνοιγμα των συνόρων και την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να μας κλείσουν τα σύνορα οι πάντες και η χώρα να καταστεί ένα απέραντο hot spot. Τότε απειλούσαμε ότι θα στείλουμε τους μετανάστες στο Βερολίνο, μετά τους παρακαλούσαμε να βοηθήσουν στη φύλαξη των συνόρων γιατί το πρόβλημα είναι «ευρωπαϊκό»… Στην συνέχεια ήρθαν τα σκληρά μέτρα, η αύξηση των φόρων, η μείωση μισθών και συντάξεων, η έναρξη των πλειστηριασμών. Όλα αυτά τα οποία ξόρκιζε μέχρι χθες η Αριστερά η οποία είχε τη μαγική λύση για όλα.

Επί τρία χρόνια προβλέπουν με σιγουριά το μέλλον και η πραγματικότητα τους διαψεύδει, με βαρύ κόστος όμως για τη χώρα. Αυτοί που μια ζωή έκαναν πορείες κατά των Αμερικανών και των Ισραηλινών σήμερα πανηγυρίζουν ανακουφισμένοι από την παρουσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μεσόγειο απέναντι στον έξαλλο Ερντογάν. Δυστυχώς δεν έστειλαν φρεγάτες και αεροπλάνα να μας προστατεύσουν από τους Τούρκους ούτε οι Ρώσοι, ούτε ο σύντροφος Μαδούρο, ούτε η Κούβα… Παλικαράδες και τολμηροί στα εύκολα, ικέτες των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ στα δύσκολα. Οι Αριστερές φαντασιώσεις γκρεμίζονται καθημερινά κι αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι σαν να μην τρέχει τίποτα.

Άνοιξαν το Σκοπιανό με φόρα και αυτοπεποίθηση ότι αυτοί θα το λύσουν μόνοι τους και θα κάνουν και τη ΝΔ χίλια κομμάτια.Τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να διχάσουν για άλλη μια φορά την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και να στρέψουν όλους τους Έλληνες απέναντι τους. Έφεραν τον Ερντογάν στην Αθήνα χωρίς καμιά προετοιμασία και κανένα σκοπό μιλώντας για επιτυχημένη επίσκεψη. Η συνέχεια ήταν αμφισβήτηση των συνόρων, διεμβολισμός του ελληνικού πλοίου και η πρωτοφανής σύλληψη δύο στρατιωτικών μας. Πού είναι σήμερα ο τσαμπουκάς Υπουργός Άμυνας; Ποιά ήταν η αντίδρασή του στον διεμβολισμό του ελληνικού πλοίου και στην σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία; Έτρεξε να παρακαλέσει την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η στρατηγική τους και μόνο. Ερασιτέχνες, ανίδεοι, επικίνδυνοι. Νομίζουν ότι με τον αριστερό τσαμπουκά που επικρατούσαν μια ζωή στο δρόμο, στα πανεπιστήμια και στη Βουλή θα μπορέσουν να επιβληθούν και έξω. Μόνο που έξω δεν περνάνε αυτά. Γιαυτό και συνεχώς τρώνε σφαλιάρες. Το κόστος όμως το πληρώνει η χώρα, το πληρώνει η νέα γενιά που βλέπει τη ζωή να περνά από μπροστά της χωρίς αυτή να μπορεί να κάνει τίποτα. Θα ακούσει άραγε μια συγνώμη αυτή η γενιά από τους μαθητευόμενους μάγους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την επιστροφή της χώρας στην ύφεση, τη μιζέρια και την οπισθοδρόμιση; Θα ακούσει μια συγνώμη η νέα γενιά για τα τρία αυτά χαμένα χρόνια που της στερούν πολύ περισσότερα χρόνια προόδου και προοπτικής;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου