Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Στα χνάρια του ΓΑΠ ο αλέκσις...


Ο Αλέξης Τσίπρας από τα επαναστατικά χρόνια του αντιμνημονιακού αγώνα έως και σήμερα επιχειρεί να αντιγράψει πολιτικές, στρατηγικές, ακόμα και ατάκες που να έχουν αναφορές από τον Κάστρο και τον Τσάβες έως τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή. Τελικά, όμως, όσο περνάει ο καιρός τόσο θυμίζει όλο και περισσότερο τον
ΓΑΠ!


Ο πολιτικός που εξελέγη πρωθυπουργός υποσχόμενος τα πιο εκκωφαντικά ψέματα που ακούστηκαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης δείχνει ότι δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο. Παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, κατασκευάζει εχθρούς και πάντοτε στο τέλος θριαμβολογεί.

Υπέγραψε τα μνημόνια που θα έσκιζε. Μείωσε μισθούς και συντάξεις που θα αύξανε. Αύξησε φόρους και εισφορές που θα μείωνε. Βγάζει σε πλειστηριασμό τα σπίτια που θα έσωζε με τη σεισάχθεια. Αποκρατικοποιεί τη δημόσια περιουσία που «ξεπουλούσαν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εγινε «κολλητός» διαπλεκόμενων ενώ θα πολεμούσε τη διαπλοκή. Τώρα, παίζει το τελευταίο του χαρτί. Ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ. Υπόσχεται πως «λεφτά υπάρχουν».

Μέχρι και στο Καστελλόριζο έφτασε χθες. Και είπε πως θα επιστρέψει στον τόπο του «εγκλήματος» στις 20 Αυγούστου. Είναι γραφικό αλλά έτσι προστάζει η επικοινωνιακή προπαγάνδα. Ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει τον κύκλο των μνημονίων από τον τόπο που άνοιξε. Με διάγγελμα από τον πανέμορφο κόλπο του Καστελλόριζου, όπως ο ΓΑΠ στις 23 Απριλίου 2010.

Και τι δεν είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Οτι τα δύσκολα χρόνια τελειώνουν, ενώ έχει υπογράψει μνημονιακή λιτότητα έως το 2060. Οτι στα δύσκολα ο ελληνικός λαός ενώνεται, ενώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για προδότες και μενουμευρωπαίους υπαλλήλους του Σόιμπλε. Και είπε πως η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι καθαρή σαν τον ουρανό του Καστελλόριζου.

Την ίδια ώρα που ο Νίκος Φίλης έλεγε πως «θα πρέπει να βγούμε από την παραδοχή πως όλα βαίνουν καλώς. Η συζήτηση για έξοδο από τα μνημόνια δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν υπάρξει σύγκλιση των κοινωνικών ανισοτήτων». Μήπως ο Νίκος Φίλης είναι καταστροφολόγος, μήπως ανήκει στην τρόικα εσωτερικού ή είναι όργανό της διαπλοκής; Τίποτα, βέβαια, από όλα αυτά. Απλά ο πρώην υπουργός λέει την αλήθεια.

Ενώ λίγες ώρες αργότερα η έκθεση του ΔΝΤ -που πότε είναι εχθρός και πότε είναι σύμμαχος ανάλογα την περίσταση- προέβλεπε ακόμα χαμηλότερη ανάπτυξη, μη εφαρμογή των αντιμέτρων και άνοιγε την πόρτα σε πρόωρη μείωση του αφορολογήτου.

Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει πως «λεφτά υπάρχουν». Ακριβώς σαν τον ΓΑΠ. Και το πρόβλημα είναι πως γνωρίζει πολύ καλά την πραγματικότητα, αλλά επιμένει σε ψευδοαφηγήματα με στόχο να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται για το κόμμα του στις προσεχείς κάλπες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου