Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ρε, δεν πάμε καλά... Ο σύριζας πουλάει ακόμη ...αριστερίλα!

«Νέα ψυχή που τίναξες τον τρόμο του δειλού, την απάτη και το ψέμα, τον ζωντανό αγωνίσου τον αγώνα». Στίχοι του Ρήγα Γκόλφη στο πρωτομαγιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Πώς και έτσι; Ποιος ξέρει; Μπορεί να του ήρθαν στα χείλη μέσα στο ελικόπτερο, στην πτήση για σύντομες οικογενειακές διακοπές στη Φοινικούντα. Μέχρι το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή της πορείας για την Πρωτομαγιά. Το 2015, το Μαξίμου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Πρωθυπουργού -άλλωστε το μισό υπουργικό συμβούλιο ήταν στο δρόμο. Από το 2016 και μετά, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Πρωθυπουργός την Πρωτομαγιά, είναι να μαζεύει λουλούδια, έχοντας γύρω του διμοιρίες των ΜΑΤ, να βόσκουν σαν πρόβατα. Το αυτό ισχύει και για τους υπουργούς του ή για τον πρόεδρο της Βουλής. Κάποιοι από αυτούς δεν ντράπηκαν, εξήντα χρονών άνδρες, να μας πουν ότι έθρεφαν αυταπάτες, είχαν μεθύσει από τους χυμούς του αγώνα και άλλα γραφικά.

Τρία χρόνια μετά την άνοδο στην εξουσία, η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά και τα σύμβολά της, περιγράφεται από τη φωτογραφία του Χρήστου Σπίρτζη κάτω από το μεταμοντέρνο κάδρο του Βελουχιώτη: αν δεν βάλεις τα γέλια, τότε σίγουρα σε ενοχλεί αισθητικά. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικεί τη σχέση του με την Αριστερά μόνο σε προστατευμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον. Είναι, ας πούμε, ο Τσίπρας και κάνει δήλωση μπροστά από το τζάκι του Μαξίμου. Μπορεί να πει ό,τι θέλει, αυτοί της ΕΡΤ είναι εκπαιδευμένοι και δεν βάζουν τα γέλια. Μεγάλο βαθμό ελευθερίας έχει και σε κομματικές συγκεντρώσεις ελεγχόμενης πρόσβασης. Ας πάει, όμως, λίγο πιο έξω να μιλήσει για Αριστερά. Το αποτέλεσμα θα είναι διασκεδαστικό για μας και αμήχανο για τον ίδιο.

Θα μου πείτε ότι στη χώρα που ο Γιάνης και η Δανάη Στράτου (της γνωστής οικογενείας) κάνουν τον αστικό τους περίπατο μέσα στην πορεία της Πρωτομαγιάς, μπορεί και ο Τσίπρας να ισχυρίζεται οτιδήποτε. Ούτε ο ποιητής, ούτε οι νεκροί της Αριστεράς θα σηκωθούν να του κάνουν αγωγή. Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι μετακινείται σταδιακά προς το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό δεν είναι κακό, όπως θα έλεγε και ο Μαραντζίδης. Όμως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με φίδι που δεν προλαβαίνει να αλλάξει δέρμα, με ηθοποιό που πάει στο λάθος καμαρίνι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στις εκλογές χωρίς σαφές ιδεολογικό στίγμα. Αυτό κοστίζει περισσότερο από όσο φαίνεται. Με αριστερά συνθήματα και σοσιαλδημοκρατικές κουβέντες δεν πας πουθενά. Πρέπει να αποφασίσεις σε ποια βάρκα θα βάλεις και τα δύο πόδια. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εξοργίζει τους αριστερούς και δεν πείθει τους σοσιαλδημοκράτες. Για αυτό και βαδίζει προς τις εκλογές δημιουργώντας μέτωπα, σκάβοντας χαρακώματα. Κάπως πρέπει να καλυφθεί και το οξύμωρο του Πρωθυπουργού που διαβάζει Γκόλφη, πηγαίνοντας διακοπές με το ελικόπτερο. Αυτός, άλλωστε, είχε υποσχεθεί ότι θα κοπούν αυτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε μία αναμέτρηση ιδεολογικά αποφορτισμένη, με εξαίρεση κάποια συνθήματα για τη Δεξιά από αυτά που πουλούσε ο μακαρίτης ο Κουρής. Θα είναι μία αναμέτρηση ανάμεσα σε πρόσωπα, επιχειρηματικά γκρουπ, ανάμεσα σε οτιδήποτε, αρκεί να απομακρύνεται η συζήτηση από την ουσία της πολιτικής και από τον έλεγχο πεπραγμένων.

3 comments:

  1. Ποιός θυμήθηκε σήμερα από την κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και από τον πολιτικό γενικά κόσμο, την 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, την 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου (και το αγέννητο παιδί της) και τον 36χρονο Επαμεινώνδα Τσακάλη;

    Γιατί τα τρία θύματα της τραγωδίας της Μαρφίν δεν λέγονται Γρηγορόπουλος ή Τεμπονέρας. Γιατί τα τέσσερα θύματα της Μαρφίν δεν χάθηκαν από τη σφαίρα αστυνομικού, αλλά από κουκουλοφόρους!

    Ήταν 5 Μαϊου 2010.

    Πως αντέδρασε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Σιώπησε!

    Το κόμμα που έδινε ραντεβού στο πεζοδρόμιο όσο ήταν αντιπολίτευση σήμερα ξέχασε τα θύματα της εργατιάς! Γιατί λίγοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με την εργασία, αφού είναι η κυβέρνηση άεργων και εκατομμυριούχων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ που διοργάνωνε πορείες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις για τα πάντα, σιώπησε ηχηρότατα τότε όπως και σήμερα για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

    Ούτε κουβέντα για τους δολοφόνους.

    Τους ίδιους τους οποίους ανέχεται σήμερα, ως κυβέρνηση, να κάνουν επεισόδια στο Πολυτεχνείο, να στήνουν αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ στην πλατεία Εξαρχείων, να πυρπολούν μέσα μαζικής μεταφοράς, να καταστρέφουν ακυρωτικά μηχανήματα σε σταθμούς του μετρό, να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις, να τα βάζουν κάθε τόσο με την διμοιρία των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη και Πατησίων - Τοσίτσα, ονομάζοντάς τους μάλιστα και "ακτιβιστές", χωρίς να έχει συλληφθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.

    Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έμαθαν τόσα χρόνια να υπερασπίζονται κουκουλοφόρους αλήτες, όπως ο κανακάρης του Βούτση, που καταδικάστηκε γιά ληστεία τράπεζας.

    Ο Βούτσης δήλωσε ότι σέβεται τις επιλογές του γιού του. Ο δε Δραγασάκης: "Είναι και αυτά δικά μας παιδιά".

    Στον ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να αντιταχθούν με την αλητεία των Εξαρχείων, που δε σέβεται ούτε περιουσίες ούτε ανθρώπινες ζωές.

    Όσο για τους δολοφόνους της Μαρφίν, δεν θα τους μάθουμε ποτέ.

    Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου δύο άνδρες που κατηγορήθηκαν κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    Αρχικά, οι κατηγορούμενοι και άλλα πρόσωπα ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω μίας ανώνυμης επιστολής ενώ εν συνέχεια υπήρχαν φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες φέρονταν να τους τοποθετούσαν στο σημείο των επεισοδίων.

    Βέβαια, οι μαρτυρίες εν συνέχεια αναιρέθηκαν και στο ακροατήριο δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας, που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων.

    Επίσης αρχές του χρόνου το Διοικητικό Πρωτοδικείο, μετά από αγωγή 24 εργαζομένων για ηθική βλάβη απεφάνθη για παραλείψεις τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία, όπως αναφέρει η υπ’ άριθμόν 776/2018 απόφαση.

    Και επιδίκασε αποζημιώσεις μέχρι 60.000 ευρώ σε εργαζόμενους αλλά και συγγενείς των θυμάτων.

    Δηλαδή βρήκαμε πως έφταιγε η Αστυνομία και η Πυροσβστική.

    Οι αλήτες δολοφόνοι της Μαρφίν κυκλοφορούν ελεύθεροι αναμεσά μας, έτοιμοι να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αντιπολίτευση.

    Έτσι οδεύει στη λήθη μια ομαδική δολοφονία εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα ενταξει.....
    Τα θυματα δεν λεγονταν Γρηγοροπουλοι ή Τεμπονερες αλλα ουτε και Φυσσες.
    Εεεεε να τα λεμε ολα, ιδιως τα προσφατα. Γιατι ο Τεμπονερας, Θεος σχωρεστον "εφυγε" πιο παλια. Τωρα θα μου πειτε νοιαστηκαν οι δημοκρατο/τοξικοι για τα δυο αγριως δολοφονημενα παιδια, ονοματι Φουυντουλης και Καπελωνης;
    Ελα τωρα.
    Ειπαμε: Υπαρχουν και ...καλες δολοφονιες.



    Νενα μακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή