Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει ρήξεις...

Βγαίνουμε από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν λεφτά για τέταρτο. Και τα λεφτά που θα χρειαστούμε για να ξαναγίνουμε μια κανονική χώρα, δεν γίνεται να τα βρούμε πουθενά αλλού, παρά μόνο εκεί που βρίσκεται το χρήμα: στις αγορές. 

Η σημερινή κυβέρνηση ποντάροντας στο εναπομείναν ποσοστό του… ηρωικού ΟΧΙ που εξακολουθεί να τρέφει… αυταπάτες, θα επιχειρήσει να βαφτίσει το ψάρι ως κρέας! Είναι το τελευταίο αποκούμπι ενός γελοίου αφηγήματος που ξεκίνησε με το… σκίσιμο των μνημονίων και επεκτείνεται τώρα στην… καθαρή έξοδο! Δυστυχώς, το ψέμα είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα εκείνων των ανθρώπων που έχουν μέσα τους την αήθεια και την ανηθικότητα.

Η χώρα έχει ανάγκη από έναν σύγχρονο οδικό χάρτη που θα έχει τις προϋποθέσεις για να επανέλθει σε μια κανονικότητα δυτικού τύπου. Με τους σημερινούς απίστευτους τύπους δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν μη τι άλλο, με την τεράστια ζημιά που έκαναν στην οικονομία, προσπαθούν τώρα να εξιλεωθούν στους εταίρους-δανειστές. Γιατί το περιβάλλον του Μαξίμου γνωρίζει πολύ καλά ότι όσα έγιναν το δραματικό 2015 έχουν καταγραφεί. Και αν ο… διάολος σπάσει το ποδάρι του, τότε δεν αποκλείεται πολλοί από τους τότε αλλά και σημερινούς πρωταγωνιστές, να μπλέξουν σε περιπέτειες. Έτσι, υπογράφουν τα πάντα. Βεβαίως, υπογράφουν γιατί περιμένουν στη γωνία τον… επόμενο, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με την εφαρμογή των πολιτικών που προήλθαν από το έγκλημα του 2015. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας, αλλά η τρικλοποδιά στον επόμενου και σε όσους δεν ασπάζονται τα δικά τους χρεοκοπημένα αφηγήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπουκώνει» το Δημόσιο με νέες προσλήψεις και ποντάρει την επόμενη μέρα στη… δύναμη αυτών που θα βρεθούν εκτός… νυμφώνος λόγω λήξης των συμβάσεων τους.

Επιπλέον, έχει υπογράψει το ξεπούλημα των πάντων σε αστείες τιμές και περιμένει την ώρα εφαρμογής των αποφάσεων πώλησης κρίσιμων ΔΕΚΟ για να προκαλέσει αναταραχή. Έτσι, κάνοντας μια προβολή στο κοντινό μας μέλλον, θα θαυμάσουμε και πάλι στους δρόμους, τύπους που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο και υπογράφουν… κλαίγοντας. Μόνο που τότε, πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πράγματα θα έχουν αλλάξει. Και θα έχουν αλλάξει γιατί πολύ απλά το τέλος του αριστερού… παραμυθιού, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαδικασιών για να εισέλθει η χώρα σε μια αδιαμφισβήτητη κανονικότητα. Με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο σε επίπεδο αντιμετώπισης κάποιων αυτοαποκαλούμενων επαναστατών… 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει μέσα από τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην οικονομία σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης, η δημόσια διοίκηση και οι θεσμοί θα πάψουν να βιάζονται, ενώ η ημι-διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, δεν μπορεί να έχει συνέχεια. Φυσικά, κορυφαίο θέμα είναι η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών. Βεβαίως, όταν μιλάμε για τύπους με νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ, πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν τους απασχολεί το αύριο της χώρας αλλά η ικανοποίηση της αποχαυνωτικής αριστερής θολοκουλτούρας και του παλαιοκομμουνιστικού αγωνιστικού φρονήματος.

Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά, δεν τους ενδιαφέρει το αύριο της χώρας, αλλά η πρόκληση φθοράς σε αυτούς που θέλουν να φέρουν τη χώρα στην κανονικότητα.

Μπορεί να χάσουν τις εκλογές, αλλά είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν όλα μπάχαλο. Καλό είναι όμως να προσέχουν γιατί θα δοκιμάσουν οδυνηρές εκπλήξεις… 

Αυτά που έχουν στο μυαλό τους οι σημερινοί κυβερνώντες, όταν θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση είναι όλα αυτά τα οποία θα παρακολουθούν στενά οι αγορές. Ακόμη και μία ανοησία ή ένα μπάχαλο θα έχει κόστος για όλους και θα το πληρώνουμε με το παραπάνω. Με αυτούς τους τύπους που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία, δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε κάτι καλύτερο. Η φυγή τους θα σηματοδοτήσει αφενός την τιμολόγηση της ζημιάς που θα μας αφήσουν και την οποία θα πληρώνουμε για δεκαετίες. Θέλουμε να πιστεύουμε επίσης, ότι τα παραμύθια τους θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν για τα επόμενα χρόνια. Γιατί πολύ απλά η χώρα, χρεοκόπησε από τέτοιου είδους παραμύθια και για να επιβιώσει χρειάζεται αλήθειες και υπεύθυνες ηγεσίες που θα εμπνέουν…

Λουκάς Γεωργιάδης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου