Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

"Κάηκαν" και οι ίδιοι

Η φονική πυρκαγιά ήταν η αρχή του τέλους του πρωθυπουργού; Θα δείξει στην πορεία. Ο Τσίπρας όλες αυτές τις δύο εβδομάδες κοιτούσε την άβυσσο, όταν κοιτάς για πολύ ώρα την άβυσσο στο τέλος η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα (Νίτσε).

Μόνο εύκολες δεν ήταν αυτές οι εβδομάδες για τον πρωθυπουργό, είχε να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας, τις αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του, αλλά και την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Όταν όμως είσαι πρωθυπουργός έχεις να αντιμετωπίσεις και αυτά, δεν είσαι να κερδίσεις μόνο επαίνους από την Ε.Ε. Τον Τσίπρα δεν μπορεί να τον απειλήσει κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ο απόλυτος άρχων. Η Δούρου, το πολίτικο της κεφάλαιο βούλιαξε στην Μάνδρα και κάηκε στο Μάτι.

Όλες αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν ίσως οι πιο δύσκολες και από το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης και τις παλινωδίες του Βαρουφάκη. Τότε είχε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά, αλλά είχε με το μέρος του τους πολίτες, τώρα όμως είχε να αντιμετωπίσει την οργή, την αγανάκτηση και τις οικογένειες των 95 νεκρών. Κάποιοι όμως ξέχασαν ότι το 2015 ψήφισαν για πολιτική που θα εφαρμοστεί και όχι για ωραία λόγια. Κάπου μάλλον μπερδευτήκαν όλοι, γιατί ο Τσίπρας τους ξεγέλασε και πάλι τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος πήρε, σήκωσε όλο το βάρος του μνημονίου μόνος, έδειχνε να είναι κοντά στο 20% στις δημοσκοπήσεις κάτι που ήθελε, κάποιοι είπαν ότι μετά από όλα αυτά είναι η ώρα να κυβερνήσει χωρίς αντιπερισπασμούς, κόντρες και κραυγές. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο, γιατί ένα κόμμα από το 3% που ήρθε στην κυβέρνηση είναι δύσκολο να αποτινάξει από πάνω του την φρασεολογία που είχε. Στο Μάτι όλη η κυβέρνηση πέρασε την κόκκινη γραμμή, φάνηκε η κενότητα του σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα θα περιμένει με όλες τις εξαγγελίες μήπως και το γυρίσει. Αλλά κάποιος από τους συντρόφους που έπρεπε να του πει την φράση του Λένιν «χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, τώρα είναι η ώρα».

Η φωτιά ξέσπασε και την οδηγούσε ο άνεμος, έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράφραση στην φράση του Σαίξπηρ «η καταιγίδα ξέσπασε και όλα τα καθοδηγεί το τυχαίο», στο έργο Ιούλιος Καίσαρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου