Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Άσε το ..."παραμ-Ιθάκη" ωρέ χαμένο κορμί!


Σήμερα ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του θα ανακοινώσει το «τέλος των Μνημονίων», πιθανότατα από την Ιθάκη, θέλοντας να συμβολίσει τη λήξη της «Οδύσσειας του λαού».

Όμως, 8 χρόνια από την είσοδο της χώρας στη μνημονιακή περίοδο, οι πολίτες δεν θέλουν άλλα ψέματα. Έχουν καταλάβει ότι μαγικές λύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν και ότι όσοι τις υπόσχονται τελικώς ανεβάζουν στα ύψη το λογαριασμό που πληρώνουν όλοι και
ιδίως οι ασθενέστεροι.

Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας και τελικώς με την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 επιβάρυνε την οικονομία και τους φορολογούμενους με ένα ποσό που εκτιμάται μεταξύ 86 και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εάν πραγματικά ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει τα λάθη του και έχει αναγνωρίσει ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στοίχισαν στην Ελλάδα, πρέπει να ξεκινήσει το διάγγελμά του με μία ειλικρινή συγνώμη για την αχρείαστη και δαπανηρή περιπέτεια του α’ εξαμήνου, την οποία θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη.

Δυστυχώς όμως το κλίμα που δημιουργεί το Μαξίμου παραπέμπει πάλι σε «αυταπάτες». Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους διαλαλώντας ότι «η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα Μνημόνια όταν οι άλλοι με τις πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία» χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα Τσίπρα.

Επιπλέον, ενώ η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νέο γύρο επώδυνων μέτρων για τη διετία 2019-2020, οι υπουργοί από χθες μοιράζουν χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

Θεωρούμε παντελώς άδικα και υφεσιακά τα μέτρα της μείωσης των συντάξεων και της περικοπής του αφορολόγητου ορίου τα οποία ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Μακάρι να μην εφαρμοσθούν αλλά η σημερινή κυβέρνηση είναι πολιτικά αδύναμη για να διαπραγματευθεί με επιτυχία την ακύρωση των υπογραφών της.

Σε κάθε περίπτωση η Οδύσσεια του λαού συνεχίζεται λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας. Η Ιθάκη απαιτεί αλήθειες, ειδάλλως οι κινήσεις εντυπωσιασμού καταλήγουν σε «παραμ-Ιθάκη».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου