Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δεν υπάρχει σωσμός, πατριώτη!

Από μια άποψη μπορεί να είμαστε και τυχεροί. Ζούμε σε δρώντα χρόνο την τέλεια παράνοια στη διακυβέρνησή μας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ευκαιρία που προφανώς δεν είχαν οι παλιότεροι, ούτε φαντάζομαι θα έχουν οι νεότεροι Έλληνες. Μια διαρκής παράσταση από άτεχνους ηθοποιούς οι οποίοι ενσαρκώνουν ένα σενάριο που θα ζήλευε σίγουρα ο Ιονέσκο. Ο Τσίπρας και οι ακόλουθοί του βουλευτές και στελέχη προχώρησαν στην υπογραφή μιας συμφωνίας με την ΠΓΔΜ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα αισθήματα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, αλλά και του συνεταίρου τους στην κυβέρνηση. 
Ενός συνεταίρου που χάρη σε αυτόν κατέχουν τα τελευταία 3,5 χρόνια την εξουσία. 

Στη δεύτερη πράξη του έργου έρχεται ο συνεταίρος Καμμένος, χαρακτηρίζει «κακή» τη συμφωνία και δηλώνει πως όταν αυτή έρθει για κύρωση στη Βουλή, θα την καταψηφίσει και θα ρίξει την κυβέρνηση. Δηλαδή σε 4-5 μήνες από τώρα. Παράλληλα, επειδή ο Καμμένος είναι και υπουργός Άμυνας, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες όπου θα συνυπογράψει την πρόσκληση συμμετοχής της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία παρότι διαφωνεί. 

Χώρια που ένας δικός του υφυπουργός δεν αναγνωρίζει ως ισχυρή την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών στη συμφωνία που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού. Κι αυτοί (οι ΑΝΕΛίτες) παραμένουν στη θέση τους στο κυβερνητικό σχήμα, ο δε πρωθυπουργός όχι απλώς τους ανέχεται και δεν τους πετάει έξω με τη μία, αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει, θεωρώντας ότι δεν έγινε και τίποτα. Δεν αισθάνεται ντροπή ούτε θίγεται από την κατάντια υπουργοί που διόρισε ο ίδιος στην κυβέρνησή του να τον αμφισβητούν ανοικτά και να του λένε ότι τα ψωμιά του είναι μετρημένα καθώς τον έχουν μετατρέψει σε πρωθυπουργό υπό προθεσμία! Προφανώς δεν του έχει εξηγήσει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα στη βροχή και στο φτύσιμο.

Την ίδια στιγμή, αυτός ο ίδιος κυβερνητικός συνεταίρος δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον «καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης» και τον υμνεί ως νέο Μεσσία που έδιωξε τα μνημόνια, τσάκισε τη διαπλοκή και τα συμφέροντα, κατατρόπωσε την ανεργία, έφερε την ανάπτυξη και την κανονικότητα στη χώρα και πλέον όλοι είμαστε τρισευτυχισμένοι.

Τέλειο; Δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέχρι και η Μπέτυ δάκρυσε (αυτή για τους δικούς της λόγους, που δεν κατάλαβα αν είναι για το 63% στο «Οχι» του δημοψηφίσματος ή για την κωλοτούμπα και το πούλημα του 63%). Και ερχόμαστε στα της οικονομίας και στις συζητήσεις που γίνονται με αφορμή το ότι κοντοζυγώνει του τέλος του χρηματοδοτικού προγράμματος. Για την κυβέρνηση το success story αρχίζει από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και εντεύθεν, λες και το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 να μην υπήρξε ποτέ. 

Όταν οι πάντες -πλην ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- εντός και εκτός Ελλάδος επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία πως το συριζαϊκό μνημόνιο, το πλέον σκληρό όλων, ήταν εντελώς αχρείαστο αλλά μας επεβλήθη λόγω των ανόητων πειραματισμών Βαρουφάκη - Τσίπρα και φόρτωσε στην ελληνική οικονομία άλλα 90-100 δισ. χρέος, οι κυβερνητικοί φωστήρες προσπαθούν να μας βγάλουν όλους τρελούς που δεν καταλάβαμε το ιδιοφυές σχέδιό τους! Και έχουν την απαίτηση να μην είμαστε μικρόψυχοι και να πανηγυρίζουμε μαζί τους που τον Αύγουστο σταματούν τη χρηματοδότηση οι δανειστές. Θέλουν ακόμα να μας πείσουν ότι τα μέτρα που αποδέχθηκαν για τα επόμενα χρόνια, με νέες περικοπές συντάξεων, νέους φόρους, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που θα στραγγαλίζουν την ανάπτυξη μέχρι το 2060, δεν είναι 4ο μνημόνιο αλλά μια συνήθης πρακτική!

Θα μου πείτε βρίσκουν και τα κάνουν. Βρίσκουν ακόμα ευήκοα ώτα. Έχουν καταλάβει με ποιο κοινό έχουν να κάνουν και του φέρονται όπως του αρμόζει. Τι είναι άλλωστε οι πολιτικοί μας; Ο καθρέφτης της κοινωνίας. Όταν βλέπεις στις μετρήσεις κοινής γνώμης κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί που πολιτεύονται με όρους επαρχιακού καφενείου να απολαμβάνουν ποσοστά 33% θετικής γνώμης, κάποιες άλλες χιλιάδες συμπολιτών μας να ορκίζονται αιώνια πίστη στον Σώρρα, ου μην αλλά και σε διάφορους τέτοιους τύπους που δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει ψυχίατρος για να καταλάβεις ότι έπρεπε από καιρό να έχουν εισαχθεί σε κάποιο ευαγές ίδρυμα, τότε αβίαστα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν σωζόμαστε με τίποτα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου