Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Οι νέες αυταπάτες του λατρεμένου μας...

Λίγες ημέρες πριν ανέβει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ύστερα από 8 χρόνια που θα παρουσίαζε το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, καθώς πια υποτίθεται πως βγήκαμε από τα μνημόνια.

Τότε, τι ακριβώς ήταν όσα έλεγε ο ίδιος στις ΔΕΘ του 2015, του 2016 και του 2017; Γιατί και στις τρεις προηγούμενες παρουσίες στη Θεσσαλονίκη ως πρωθυπουργός μιλούσε και πάλι για το σχέδιο της κυβέρνησής του.

Πότε κορόιδευε τους πολίτες; Τότε; Τώρα; Ή μήπως και τότε και τώρα; Και αν, όπως ομολόγησε ο πρωθυπουργός, τις προηγούμενες χρονιές παρουσίαζε το σχέδιο της τρόικας, τότε σε ποιον οφείλεται η υποτιθέμενη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια; Στον ίδιο ή στην τρόικα;

Αλλά αν έχουμε βγει από τα μνημόνια και ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιο της κυβέρνησής του, τότε γιατί χθες ξαναήρθε η τρόικα στην Αθήνα; Και γιατί χρειάζεται η συγκατάθεση της τρόικας για την εφαρμογή του υποτιθέμενου σχεδίου της κυβέρνησης; Ή μήπως έχουμε ανακτήσει την εθνική κυριαρχία στα δημοσιονομικά, όπως ισχυριζόταν ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του από την Ιθάκη;

Τελικά έχουν γίνει όλα ένα κουβάρι; Οχι. Αντιθέτως, είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα. Το «όραμα» που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν διαφέρει και πολύ από τις «αυταπάτες» της περιόδου 2014-2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει ρόλους, πουκάμισα και… γραβάτες κάθε μέρα. Τη μια αποθεώνει τις ΗΠΑ, την επόμενη το παίζει κολλητός του Πούτιν. Τη μια μιλάει για τους κοινωνικούς αγώνες των ευάλωτων οικονομικά πολιτών, την επόμενη τους φορτώνει ένα σωρό φόρους και εισφορές, ενώ έχει ήδη προνομοθετήσει και τη μείωση του αφορολογήτου. Δηλώνει προστάτης των εργασιακών δικαιωμάτων, την ώρα που η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορά σε συμβάσεις ελαστικής εργασίας. Δηλώνει ότι μεταρρύθμισε το Δημόσιο, όταν κατήργησε κάθε νόμο και έννοια αξιολόγησης.

Η κοροϊδία πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κάθε ατάκα του πρωθυπουργού αναιρεί μια άλλη ατάκα που έχει πει πριν από λίγη ώρα. Πρέπει να κατανοήσουν κάτι στο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα τις χάσει και μάλιστα πανηγυρικά. Ο,τι κι αν υποσχεθούν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο εκλογικό σώμα. Είναι αστείο ο πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να πείσει ότι «λεφτά υπάρχουν» υποσχόμενος απίστευτες παροχές και από την άλλη να δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει αναταραχή στη δημοσιονομική ισορροπία.

Τουλάχιστον, ας σταματήσουν να παρουσιάζουν μια προπαγανδιστική εικονική πραγματικότητα, γιατί με αυτό τον τρόπο εξοργίζουν τους πολίτες που πληρώνουν τον λογαριασμό. Ας παραδεχθούν τα τεράστια λάθη που έχουν κάνει στα τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης. Και ας πουν την αλήθεια: η δανειακή σύμβαση ολοκληρώθηκε στις 21 Αυγούστου 2018. Η μνημονιακή οικονομική πολιτική θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου