Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

H αβάσταχτη υποκρισία του σύριζα, με αφορμή τον ΖΑΚ

Η απόπειρα ληστείας ενός κοσμηματοπωλείου από ένα άτομο εθισμένο στα ναρκωτικά είχε ως αποτέλεσμα να γίνουμε, για μια ακόμη φορά μάρτυρες της ψευδο-αριστερής ευαισθησίας των κυβερνώντων. Ο σύριζας εκμεταλλεύεται πολιτικά, με χυδαίο τρόπο, τον άτυχο δράστη της ληστείας.

Η ανακοίνωση επισήμου και θεσμικού προσώπου, όπως η Ράνια Σβίγκου (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ), για τον θάνατο του νεαρού εγκληματία (η κλοπή είναι έγκλημα, άλλο καπέλο η εξέλιξη της αποτυχημένης απόπειράς του) αποτελεί ουσιαστικά την επίσημη αποδοχή εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ, τής παραβατικής συμπεριφοράς ως κανονικής. Με αυτόν τον τρόπο η κοινωνία πολώνεται ακόμη περισσότερο. Ουσιαστικά φωτογραφίζει ως “φασίστα”, τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, προφανώς γελοίο και αδιανόητο, ως σύλληψη. Ατυχής η κατάληξη του νέου άνδρα, ναι, αλλά όταν μπουκάρεις με μαχαίρι κάπου, όλα μπορούν να συμβούν – και το ξέρεις.

«Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Ζακ. Πολλοί τον γνωρίσαμε μέσα από τα κείμενα και τα shows του και θαυμάσαμε την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του. Μοιραζόταν τις σκέψεις και τον πόνο του, την αγάπη του για το σκύλο του και τους φίλους του, τους καθημερινούς του αγώνες ενάντια στις διακρίσεις και στον HIV. Και όλα αυτά με ένα απίστευτο θάρρος που αν μη τι άλλο έδειχναν αγάπη για τη ζωή, που την κοιτούσε κατάματα και με τσαμπουκά απέναντι σε όλες της τις δυσκολίες. Έφυγες πολύ νέος, τόσο άδικα και απάνθρωπα και τόσο μόνος σου”, σχολίασε η δεσποινίς Σβίγκου.

Μα, καλό μου κορίτσι, εσείς τον οδηγήσατε εκεί τον Ζακ (και τον κάθε Ζακ), εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. Ο Ζακ τι ήταν; Ενα παιδί που μπλέχτηκε με τα ναρκωτικά, σχέση που νομοτελειακά οδηγεί στην παραβατικότητα. Και όταν φτάνεις στην παραβατικότητα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις συνέπειες.

Εσείς και μόνον εσείς τον οδηγήσατε, με τις παλαβές απόψεις και θεωρίες σας που αντιβαίνουν την κοινή λογική (την οποία όσοι επικαλούνται, ασφαλώς και είναι ακροδεξιοί, εθνικιστές, φασίστες). Αλλά εδώ είναι το κρίμα κι άδικο για τον Ζακ. Ότι έδρασε όπως έδρασε μέσα σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα ανομίας την οποία εσείς, όμως από θέση ισχύος και όχι ευάλωτοι όπως ήταν εκείνος, προωθείτε ως φιλοσοφία και στάση ζωής. Με τρομοκράτες να παίρνουν άδειες και να κόβουν τσάρκες ανενόχλητοι. Με κακοποιούς να αφήνονται ελεύθεροι. Με την αποθέωση κάθε λούμπεν παραβατικού στοιχείου.

Προκαλείτε σε μόνιμη βάση τα αντανακλαστικά του υγιούς μέρους της κοινωνίας. Σε κανένα πολιτισμένο κράτος του κόσμου δεν συμβαίνει αυτό. Να ηρωοποιούνται οι παράνομοι και να εγκαλούνται οι νόμιμοι (βλ. και την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια. Με τα αδικήματα που τον βαραίνουν πλέον να είναι αυτά της της θανατηφόρας σωματικής βλάβης (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα).

Ποιός οδήγησε τον Ζακ να κάνει αυτό που έκανε; Η γενικότερη ένδεια που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και ασφαλώς η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Μαζί και η έλλειψη κρατικών δομών για άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Κάνατε κάτι κυρία Σβίγκου μου για άτομα σαν τον Ζακ; Από τα διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια που πήρατε, κάνατε κάτι ιδιαίτερο για αυτά τα άτομα με τις ειδικές ανάγκες και συμπεριφορές; Φροντίσατε να τα αγκαλιάσετε με τρόπο ουσιαστικό, προσφέροντάς τους ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούσαν να απεκδυθούν των εξαρτήσεών τους και να επανενταχθούν κανονικά στην κοινωνία; Ενδεχομένως εργαζόμενοι, όπως όλοι οι υπόλοιποι -προφανώς κατ’εσάς- “μικροαστοί”;

Οχι, δεν κάνατε. Συνεπώς προς τι τα δάκρυα για τον Ζακ; Τι νόημα έχουν; Είναι ή δεν είναι κροκοδείλια; Τι πάτε να καλύψετε με τα δάκρυα; Μήπως την εκκωφαντική ανεπάρκειά σας;

Ο σύριζας δεν αγαπάει τον ελληνικό λαό, τέλος, αυτό είναι αυταπόδεικτο. Τον θέλει τεμπέλη, ζήτουλα και με επιδόματα. Τον θέλει “εξαρτημένο”, όπως ήταν ο κακομοίρης ο Ζακ. Για να μπορεί μετά να εμφανίζεται ως σωτήρας, προσφέροντας στον ελληνικό λαό “τη δόση του”. Για να πάρει ως αντάλλαγμα την ψήφο του για παραμονή στην εξουσία και να συνεχίσει να τον κρατά σε κατάσταση καταστολής με τα “ηρεμιστικά” επιδόματα που του χορηγεί.

Ο σύριζας δεν αγαπά την έννομη τάξη. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία στελέχη του έχουν συγκρουστεί με την αστυνομία σε πορείες κ.λπ. Εχουν πετάξει πέτρες στην αστυνομία, έχουν αποκαλέσει τα όργανά της “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Συνεπώς, τώρα από θέση ισχύος, είναι δυνατόν να φροντίζουν για την ύπαρξη μιας αστυνομίας ισχυρής που να λύνει τα προβλήματα άμεσα και αποφασιστικά; Και πάλι η απάντηση είναι “όχι”. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την αστυνομία επειδή ΞΕΡΟΥΝ ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν την εμπιστεύεται, ότι υποσκάπτει το έργο της. Που οδηγεί αυτή η γνώση; Πού αλλού παρά στην αυτοδικία; Που αλλού παρά στον θάνατο του Ζακ; ( και του κάθε Ζακ ).

Γιαυτό, λοιπόν, πρωθυπουργοί, υπουργοί, εκπρόσωποι Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητοποιείστε κάποια στιγμή ότι με αυτές τις κουτοπόνηρες τακτικές σας δεν πείθετε κανέναν. Οι πολίτες σάς έχουν πάρει πλέον χαμπάρι. Κατάλαβαν ότι είστε φτιαγμένοι από “σκάρτο” υλικό. Προωθείτε και αποθεώνετε ό,τι χείριστο υφίσταται στην ελληνική κοινωνία. Επιδιώκοντας να ρίξετε στο βαθύ πηγάδι της σήψης ( σας ) και όλον τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Αλλά δεν θα σας περάσει. Μπορεί να κοροϊδεύετε λίγους για πάντα, μπορεί να κοροϊδέψατε όλους για λίγο, αλλά να συνεχίσετε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα, αυτό ποτέ…

2 comments:

  1. Μήπως ξεχνάς φίλε μου, ότι ο Αλέξαντρος, 15 χρόνων παιδάκι, γνωστός σε μερικούς άγνωστος σε μένα, ήξερε να βρίζει τους αστυνομικούς και να πετάει μολότωφ. Σήμερα όμως είναι ήρωας!!!! Ο φύσσας, γνωστός σε μερικούς, άγνωστος σε μένα, ήξερε μέσα από την μαστούρα του με τα τραγούδια να βρίζει πολιτικά συστήματα, οικογενειακούς θεσμούς οτιδήποτε στο συγκεχυμένο του μυαλό δεν του άρεσε... Σήμερα είναι ήρωας.!!!!! Ο Ζακ, ο γνωστός σε μερικούς άγνωστος σε μένα, πρόκειται να γίνει ο νέος ήρωας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή