Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Είναι πολύ αργά για… διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου!

Είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται από τα εκλογικά ποσοστά τους. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται γύρω στο 20% με 25%, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν εξαϋλωθεί και πιάνουν από 0,5% έως 1,5%.

Μέχρι να στηθούν οι κάλπες έχουμε να δούμε πολλά ακόμα τραγελαφικά περιστατικά συγκρούσεων, προσχεδιασμένων ή μη. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Άμυνας προσπαθούν να απευθυνθούν σε εκ διαμέτρου αντίθετα ακροατήρια ψηφοφόρων. Άρα, ας μην κοροϊδευόμαστε, δείχνουν έτοιμοι να μπουν και πάλι σε ένα προεκλογικό παιχνίδι που θα θυμίζει το 2015. Μπορεί να μην χρησιμοποιούν πλέον πύρινα αντιμνημονιακά λόγια, αλλά είναι βέβαιο πως οι πολίτες θα ακούσουν για μια ακόμη φορά υποσχέσεις/δεσμεύσεις ανεδαφικές.

Έχει, όμως, μεγάλη πλάκα το γεγονός ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως εξεπλάγησαν από τα όσα εκστόμισε ο Πάνος Καμμένος στην Ουάσιγκτον. Αρκετοί, μάλιστα, θεωρούν πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Καλά, τώρα το ανακάλυψαν; Όταν καλούσε σε «λιντσάρισμα» του Πάχτα, όταν από το βήμα της Βουλής καθύβριζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως… γερμανοτσολιάδες που ψήφιζαν τα μνημονιακά μέτρα στα… τέσσερα, όταν το κόμμα του διακινεί διαρκώς «ψεκασμένες» θεωρίες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, δεν είχαν πάρει χαμπάρι;

Εννοείται πως στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πολύ καλά ποιος είναι ο Πάνος Καμμένος πολύ πριν γίνει ο γάμος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ. Οι όρκοι της συμμαχίας Τσίπρα – Καμμένου έχουν ανανεωθεί πολλάκις από τους δύο συγκυβερνήτες. Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός να βγάλει… καπνούς από αυτά που λέει ο υπουργός Άμυνας;

Συγγνώμη, αλλά δεν αγοράζω το «σανό» της πραγματικής ρήξης. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είναι αναγκασμένοι από την πραγματικότητα να δημιουργήσουν οι ίδιοι της συνθήκες μιας εικονικής ρήξης. Το είπαμε, μόνο έτσι έχουν την ψευδαίσθηση πως θα σβήσουν τα όσα αλλοπρόσαλλα έκανε αυτή η αριστερο-ακροδεξιά συμμαχία που συγκυβερνάει εδώ και τέσσερα χρόνια, μόνο έτσι πιστεύουν πως θα διασωθούν.

Χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να αποκλείσει πως στα επεισόδια του σίριαλ που θα έρθουν μετά την πτώση της κυβέρνησης να βρεθούν πραγματικά αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον. Τότε, έτσι κι αλλιώς θα έχει τελειώσει το σόου. Τότε, θα μπορούν και δυο-τρεις βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. να μεταγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Τότε, μέσα στη δίνη του προεκλογικού αγώνα, μπορεί να μάθουμε και αποκαλύψεις αλά Βαρουφάκη από τον Πάνο Καμμένο. Ο,τι κι αν κάνουν, όμως, δεν θα καταφέρουν να αποποιηθούν τις ευθύνες για τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους. Έμειναν τέσσερα χρόνια αγκαλιασμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Είναι αργά πια για δάκρυα και για… διαζύγιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου