Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Εκτός ορίων η πολιτική αθλιότητα των συγκυβερνώντων

Είναι εντυπωσιακό πόσο… έξαλλοι έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο. Φωνάζουν, σκούζουν, εκστομίζουν βαρείς χαρακτηρισμούς. Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές. Και μάλιστα εναντίον ανθρώπων που για χρόνια κάθονταν μαζί από την ίδια πλευρά του τραπεζιού.

Έχει ξεχάσει κανείς το μένος με το οποίο επιτέθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον πρώην πρόεδρό τους Αλέκο Αλαβάνο; Πώς χαρακτήριζαν τον Φώτη Κουβέλη και τους συντρόφους τους όταν έφυγαν και δημιούργησαν τη ΔΗ.ΜΑΡ.; Και πώς τα… ξέχασαν όλα και τον δέχτηκαν πίσω κάνοντάς τον και υπουργό;

Δεν κολλάνε λοιπόν σε πρόσωπα και πράγματα. Θυμάστε πως ό,τι έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν… ευαγγέλιο; Θυμάστε πώς αποθέωναν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που «διέγραφε» το επονείδιστο χρέος και ξεχείλωνε τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου έως τα ξημερώματα; Θυμάστε πώς άκουγαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλάει για τη Ρωσία και τη δραχμή; Και τώρα μιλούν για αυτούς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τους καθυβρίζουν, αν και υποτίθεται πως μαζί τους θα έσκιζαν τα Μνημόνια. Ε, σε τελική ανάλυση ο Πάνος Καμμένος είναι πολύ πιο εύκολο «θύμα».

Τώρα, λοιπόν, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, «ανακάλυψαν» ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. λέει αερολογίες, στηρίζει τη ρητορική του σε θεωρίες ψεκασμών, είναι ακροδεξιός σαν τον Σαλβίνι. Έχει πλάκα, δεν λέω. Αλλά ούτε αυτός ο «σανός» τρώγεται.

Δεν είπαν κουβέντα όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αγκαλιάζονταν χαμογελαστοί και πανηγύριζαν στην εξέδρα του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Δεν είπαν κουβέντα όταν ο Πάνος Καμμένος ξήλωνε τον Νίκο Φίλη από υπουργό Παιδείας. Αντιθέτως, τον χειροκροτούσαν και τον αποθέωναν όταν από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έλεγε: «Φίλες και φίλοι. Σύντροφοι και συντρόφισσες. Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί έναν νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Ελληνες».

ΤΙ υποκρισία. Ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει καριέρα στην πολιτική με ατάκες σαν κι αυτές που είπε στην Ουάσιγκτον. Ο,τι να ‘ναι, όπως να ‘ναι, έτσι χωρίς να βγαίνει κάποιο λογικό συμπέρασμα. Τώρα τους πείραξε; Αυτό που έχει συμβεί και ξαφνικά άλλαξαν συμπεριφορά οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως πλησιάζουν οι κάλπες. Και θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους αυτή την πέρα από πάσης πολιτικής λογικής μακρά συνεργασία με τους εθνολαϊκιστές των ΑΝ.ΕΛ. Αλλά αν δεν ταίριαζαν δεν θα συμπεθέριαζαν, που λέει και ο λαός. Γιατί αυτό που τους κράτησε ενωμένους τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της τετραετούς συγκυβέρνησης ήταν πως και τα δύο κόμματα στηρίχτηκαν στις λαϊκιστικές ψευδοϋποσχέσεις για να ανέλθουν και να κρατηθούν στην εξουσία. Γι’ αυτό και κάθε φορά που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθυβρίζουν τον Πάνο Καμμένο είναι σαν να καθυβρίζουν κοιτώντας τον καθρέφτη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου