Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Απορίες στο σήριαλ, Κοτζιά-Τσίπρα, που ξεκινά τώρα

Του Στάθη Σαραφόπουλου

"Χθες ενημερώθηκα για μία επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου σε έναν φάκελο με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». Θα την διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω άλλωστε, αύριο, θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν και με τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως «αυστηρά προσωπικές. Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια..." 

Από αυτή τη δήλωση του ΠΘ προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά όπως:

  • Πως είναι δυνατόν να έχει αποδεχθεί ο πρωθυπουργός μια παραίτηση, χωρίς καν να έχει διαβάσει την επιστολή που εξηγεί του λόγους για τους οποίους υποβάλλεται, πόσο μάλλον ενός τόσο κομβικού χαρτοφυλακίου, όπως αυτό του υπουργού Εξωτερικών. 
  • Πώς μπορεί άραγε ο πρωθυπουργός να δηλώνει ότι το θέμα έχει λήξει χωρίς να γνωρίζει τι έχει γράψει ο κ. Κοτζιάς στην περίφημη επιστολή παραίτησής του και αν τα γραφόμενά του θα ανοίξουν νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στους κόλπους της κυβέρνησης.
  • Ακόμα, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι εγκρίθηκε μια παραίτηση και έγινε ανάληψη καθηκόντων χωρίς να προηγηθεί η τυπική διαδικασία (σ.σ. πρωτόκολλο). 
Τέλος στο ότι δεν «...δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως «αυστηρά προσωπικές» », ο αποστολέας της σας ζήτησε να την δημοσιοποιήσετε την επιστολή του!

Έχουμε να δούμε πολλά στο σήριαλ που μόλις ξεκίνησε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου