Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης κάνουν λόγο οι απροσάρμοστοι

Άντε πάλι. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί το ίδιο αστείο συνωμοσιολογικό επιχείρημα. Προχθές το βράδυ με ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα συμπράξει στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας».

Προφανώς και κάνουν πλάκα. Λίγες ώρες αργότερα παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν βγει οι μισοί βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσαν με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος απάντησε στο ίδιο χαμηλό επίπεδο μέσω δηλώσεων ή twitter. Και το Μαξίμου έχει το θράσος να ανακαλύπτει ξανά σχέδιο αποσταθεροποίησης. Εκτός κι αν σε αυτό το συνωμοσιολογικό σχέδιο συμπράττουν και στελέχη όπως ο Κοτζιάς και ο Φίλης. Γιατί, εφόσον είναι πραγματικότητα όσα ακούμε και βλέπουμε, τότε δεν έχει υπάρξει τουλάχιστον στα χρόνια της Μεταπολίτευσης πρωθυπουργός που να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αυτοεξευτελισμού και να εκλιπαρεί έναν τύπο που βρίσκεται στο 0,5% μόνο και μόνο για να παραμείνει λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Το Μαξίμου, όμως, έχει συνηθίσει όταν στριμώχνεται, όταν αποτυγχάνει, όταν γελοιοποιείται να τα ρίχνει σε «ασύμμετρες απειλές» και σε «σχέδια αποσταθεροποίησης». Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε ακούσει πολλές τέτοιες θεωρίες… ψεκασμών. Και όλες κατέρρευσαν.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ παρακολουθούσαμε τις αστειότητες που έλεγαν οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, όσο η χώρα πήγαινε προς τον γκρεμό το Μαξίμου κατηγορούσε τη Μέρκελ, τη Λαγκάρντ και τη Ν.Δ. πως προσπαθούν να τη ρίξουν. Κάθε φορά που δεν έκλεινε κάποια αξιολόγηση το ίδιο τροπάριο βλακώδους συνωμοσιολογίας επανερχόταν δριμύτερο.

Όταν φέτος τον Ιούνιο ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Λαζαρίδης ακούσαμε και πάλι τα ίδια. Μόνο που τότε το Μαξίμου το… παραχόντρυνε το παραμύθι. Τι για αποστασίες λέγανε, τι για νέα Ιουλιανά αλά 1965, τι για κατάλυση του πολιτεύματος. Τελικά, η συνωμοσιολογία δεν κράτησε ούτε 48 ώρες.

Και μετά ήρθε η εθνική τραγωδία στο Μάτι. Το Μαξίμου για να αποποιηθεί τις ευθύνες για την τραγική πολιτική διαχείριση ξεκίνησε πάλι τα ίδια. Αφού πρώτα εμφανίστηκαν ένα βράδυ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο Τζανακόπουλος με τον Τόσκα και τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής και ισχυρίστηκαν πως όλα προήλθαν από οργανωμένους εμπρηστές, το επόμενο πρωί ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» και για «σκοτεινό σχέδιο»… κάποιων που υποτίθεται πως προσπαθούσαν να αμαυρώσουν την υποτιθέμενη έξοδο από τα Μνημόνια.

Κάτι άλλο συμβαίνει στην πραγματικότητα. Όπως έχει πει ένας κορυφαίος, βετεράνος πια, πολιτικός, «πριν εξετάσεις την περίπτωση της συνωμοσιολογίας, να εξετάζεις την περίπτωση της βλακείας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου