Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Αγάπη μου, διέλυσα την Αστυνομία

Μάταιο να ψάχνει κανείς δηλώσεις συμπαράστασης για τους αστυνομικούς που έπεσαν θύματα επίθεσης στο Α.Τ. Ομονοίας.

Προφανώς είναι τόσο σοκαρισμένοι οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα στελέχη της Κουμουνδούρου, που δεν μπορούν να βρουν λέξεις για να περιγράψουν τη συμπόνια τους. Ίσως γιατί όσες λέξεις είχαν τις ξόδεψαν για να στοχοποιούν τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Χωρίς αστεία, τόσο έντονο, συνεχόμενο και ανηλεές μπούλινγκ από μια κυβέρνηση προς το Αστυνομικό Σώμα της χώρας της δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου.

Πρόκειται για ένα ιδεολογικό μπούλινγκ που ασκείται από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία, τότε που με αυταπάτες έλεγαν πως πρώτο τους μέλημα ήταν να… αφοπλίσουν τα ΜΑΤ. Οι αυταπάτες διαλύθηκαν, όχι όμως και η διαστρεβλωμένη αίσθηση που έχουν για τη δημόσια ασφάλεια και για το ρόλο της Αστυνομίας. «Η βία και η καταστολή έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη, για ένα «νέο μεσαίωνα που προετοιμάζουν συστηματικά οι οπαδοί του νόμου και της τάξης» έγραφε η Τασία Χριστοδουλοπούλου μετά τον βίαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Δηλαδή τι ακριβώς μας λένε; Ότι όταν έχεις βία πρέπει να την αφήνεις χωρίς καταστολή; Ή ότι ο νόμος και η τάξη είναι απεχθή και οι οπαδοί τους απεχθέστεροι; Αυτές οι τοποθετήσεις, μαζί με δεκάδες ακόμα ανάλογες δηλώσεις που δεν έχει νόημα να τις απαριθμήσουμε όλες, καλλιεργούν ένα εχθρικό κλίμα απέναντι στην Αστυνομία και συντηρούν το δόγμα ανοχής σε όσους της επιτίθενται.

Μερικές φορές τα λόγια κάνουν μεγαλύτερη ζημιά ακόμα και από τις πράξεις. Όταν βέβαια γίνονται συνδυαστικά, τότε πραγματικά το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν στήριξε ούτε ηθικά ούτε υλικά την ΕΛ.ΑΣ. με άμεσες συνέπειες στην ψυχολογία και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος. Με αυτοκίνητα-σαράβαλα, με αναλογικούς ασυρμάτους που «σιωπούν» σε κρίσιμες ώρες, με αποψιλώσεις αστυνομικών τμημάτων για να φρουρούν VIP στόχους. Όσο για την ομάδα ΔΕΛΤΑ, για άλλους σκοπούς δημιουργήθηκε, σε άλλους στόχους «υπερχρησιμοποιήθηκε» και για τους λάθος λόγους καταργήθηκε, χωρίς ποτέ να γίνει προσπάθεια επανεξέτασης και αναοριοθέτησης της δράσης της. Αποτέλεσμα; Άνοιξαν το δρόμο στους μπαχαλάκηδες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου