Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι… άλλοι

Και οι γελοιότητες δεν έχουν τέλος. Ακόμα και στα πολύ σοβαρά θέματα. Όπως στο Σκοπιανό. Όπου και εκεί βέβαια φταίνε οι «άλλοι», γιατί δεν ψηφίζουν τη συμφωνία.
Έχει γίνει πολύ κουραστικό πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το ίδιο παραμύθι εδώ και τουλάχιστον έξι-επτά χρόνια.

Για ό,τι κι αν συμβαίνει στη χώρα πάντοτε φταίνε «οι άλλοι». Μέχρι κάποια στιγμή, όταν
βρισκόταν στην αντιπολίτευση, θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν λογικό επιχείρημα. Τώρα, όμως, συμπληρώνει τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην εξουσία. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες.

Τα έχει πει και τα έχει γράψει πολλάκις ο Πολάκης. Ναι, είναι εκείνος που λέει όσα πραγματικά αισθάνονται τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά απλώς δεν ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή. Μια κόκκινη γραμμή που πέρα από αυτήν υπάρχει μία και μόνο άποψη: ο ολοκληρωτισμός. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας, που είχε πει το εξευτελιστικό για πολιτικό αρχηγό «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Για όλα λοιπόν ευθύνονται οι δανειστές, η τρόικα εσωτερικού, οι προδότες που χρειάζονται κρεμάλες, οι μενουμευρωπαίοι, η διαπλοκή, ο ΣΚΑΪ, ο Ελεύθερος Τύπος, η Athens Voice και γενικά όποιος τολμάει να μη λέει το… ποίημα που γράφει και ξαναγράφει κάθε λίγο και λιγάκι η κυβέρνηση.

Δεν νιώθουν ίχνος ντροπής για ό,τι κι αν πουν. Υποστηρίζουν πως έτσι κι αλλιώς η χώρα θα έμπαινε σε τρίτο μνημόνιο. Πως έτσι κι αλλιώς θα εφαρμόζονταν τα δεκάδες επώδυνα μέτρα που ψήφισαν. Αλλά, από την άλλη, πανηγυρίζουν για την επιτυχία μιας υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια. Και όποιος δεν κάνει δεκτό αυτό τον παραλογισμό ανήκει στους «άλλους», σε αυτούς που πρέπει να… τελειώσουν.

Τολμούν και μιλούν για κοινωνική αλληλεγγύη εκείνοι που κατέσχεσαν πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο μέσα στο 2018. Εκείνοι που έβαλαν την υπογραφή τους να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Στην αρχή έβγαλαν στο σφυρί χλιδάτα ακίνητα. Κρύβουν όμως πως στα επόμενα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας θα χάσουν τα σπίτια τους. Αλλά τι τους νοιάζει; Όταν θα συμβεί αυτό δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση, τότε θα κατηγορούν τους «άλλους».

Έχουν φτάσει σε σημείο να… αυτο-αθωώνονται και για σκανδαλώδεις υποθέσεις που αποκαλύπτονται. Όπως η υπόθεση Πετσίτη – Αρτεμίου – Λαυρεντιάδη. Ο Νίκος Παππάς, σε ραδιοφωνική εκπομπή, ρώτησε τον… εαυτό του: «Εχουμε εμείς ευνοήσει επιχειρηματικά συμφέροντα;». Και απάντησε ο ίδιος «ποτέ». Τελείωσε η κουβέντα. Για τέτοιες γραφικότητες μιλάμε. Όταν η κυβέρνηση που θα γκρέμιζε τη διαπλοκή προχωράει αγκαλιά, τουλάχιστον, με τους επτά-οκτώ μεγαλύτερους διαπλεκόμενους, οι οποίοι την αποθεώνουν είτε από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν είτε και με δημόσιες δηλώσεις. Αλλά και πάλι κατηγορούν τους «άλλους» ως διαπλεκόμενους.

Και οι γελοιότητες δεν έχουν τέλος. Ακόμα και στα πολύ σοβαρά θέματα. Όπως στο Σκοπιανό. Όπου και εκεί βέβαια φταίνε οι «άλλοι», γιατί δεν ψηφίζουν τη συμφωνία. Κι ας λέει ο Καμμένος ότι θα μείνει μέχρι να φύγει, ο οποίος όμως μάλλον δεν θα φύγει ποτέ. Γιατί, όπως είπε και προχθές ο πρωθυπουργός, «και πού να πάει;».

Αγκαλιά θα μείνουν όλοι μαζί μέχρι τέλους. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούν να κατηγορούν τους «άλλους».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου