Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο συμβολισμός μιας ντροπιαστικής απόφασης

Την ημέρα που βόμβα «νεοσύστατης» (κατά πως μας λένε) τρομοκρατικής οργάνωσης έσκασε έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, επέλεξαν να ανακοινώσουν την νέα άδεια στο Κουφοντίνα. Ο αμετανόητος δολοφόνος της 17ης Νοέμβρη θα πάρει αυτή την φορά 6ημερη άδεια από τις φυλακές. Ένας συλληφθείς (αν και εφόσον) βομβιστής προφανώς και μπορεί στο μέλλον να ελπίζει βάσιμα σε μεγαλύτερη άδεια!

Η κυβέρνηση αυτή έχει επιδείξει μία ακατανόητη σπουδή για τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Για τα «δικαιώματά» τους, για τις συνθήκες διαβίωσης στην φυλακή. Ειδικά γι' αυτούς και όχι για το σύνολο των κρατουμένων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ήταν από τα πρώτα μελήματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήραν την εξουσία: Να επισκεφτούν τους τρομοκράτες και να συνομιλήσουν μαζί τους. Επίσης, ανεστάλησαν τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης για την αποστολή τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα, στον ΣΚΑΙ και στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, ήρθαν για να μας θυμίσουν ότι η «ανακωχή» των τελευταίων ετών βρίσκεται στο κενό. Ανακωχή που ήταν φυσική συνέπεια της σύλληψης μελών των Πυρήνων, αλλά και των Μαζιώτη – Ρούπα. Κατά τα φαινόμενα μία νέα γενιά τρομοκρατών βρίσκεται στον δρόμο της… φωτιάς.

Και τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο; Την ημέρα που σκάει η βόμβα μας λένε ότι θα πάρει εξαήμερη άδεια ο Κουφοντίνας. Μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι το κράτος ενεργεί έτσι ή αλλιώς στην βάση μιας δικής του λογικής και ανεξάρτητα από γεγονότα όπως αυτό της έκρηξης της βόμβας στο Κολωνάκι. Και θα μας πει ψέματα! Το κράτος ενεργεί πάντα έχοντας υπόψη του όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και φροντίζει να στέλνει με τις αποφάσεις του ισχυρούς συμβολισμούς. Ακριβώς επειδή είναι κράτος. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Τι ακριβώς εξυπηρέτησε η χτεσινή ανακοίνωση της εξαήμερης άδειας στον Κουφοντίνα;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου