Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γέμισε η χώρα… ακροδεξιούς !!!

Eίναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Σχεδόν το 70% των πολιτών είναι ακροδεξιοί, εθνικιστές, αντιευρωπαϊστές και πολεμόχαροι. Εντάξει, ο Κυριάκος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές απόψεις του. Αλλά και ο Κώστας Καραμανλής, που με δημόσια παρέμβασή του θα εκφράσει την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών;

Ε, κι αυτός δεν μπορούσε να κρύψει άλλο τις ακροδεξιές καταβολές του…

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ; Τελικά, μας κορόιδευαν τόσες δεκαετίες πως είναι κομμουνιστές. Ακροδεξιοί κι αυτοί. Οι σύντροφοι Ζωή και Λαφαζάνης, που μαζί τους ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ανέβει στην εξουσία; Ακροδεξιοί κι αυτοί. Η Αφροδίτη Μάνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου; Αυτοί κι αν είναι ύποπτοι. Εδιναν αγώνες για την Αριστερά επί δεκαετίες, αλλά τώρα, έστω και αργά, αποκάλυψαν τον πραγματικό ακροδεξιό τους εαυτό. Δεκάδες καθηγητές πανεπιστημίου και συγγραφείς, από τον Μπαμπινιώτη έως τον Δοξιάδη, που κατακεραυνώνουν τη «λύση» του Σκοπιανού; Φασίστες κι αυτοί.

Τελικά η πολιτική σχιζοφρένεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι απίστευτη. Το παραμυθάκι είναι γνωστό. Εχει τίτλο: πας μη συριζαίος… βάρβαρος. Και έχει παιχτεί πολλές φορές από την καλή και την ανάποδη. Κορυφαία στιγμή ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και βεβαίως το ψευδοδημοψήφισμα. Τότε, που παιζόταν με αντίστροφη λογική το έργο. Οποιος τότε δεν δήλωνε «αντιμνημονιακός επαναστάτης» και τολμούσε να πει πως ήταν υπέρμαχος του «ναι» χαρακτηριζόταν προδότης και έπρεπε να… κρεμαστεί στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Καλή η πλάκα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Η κυβέρνηση υπέγραψε «σκοπιανό μνημόνιο» με δύσκολα αναστρέψιμες συνέπειες τις οποίες θα υποστεί η χώρα στο μέλλον.

Και τώρα ας δούμε την πραγματική εθνικιστική Ακροδεξιά, που δυστυχώς βρίσκεται στο 7%, σύμφωνα με το τελευταίο επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα, του Σεπτεμβρίου του 2015. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πανηγυρίζει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το 70% των πολιτών «ακροδεξιούς». Γιατί με αυτόν τον τρόπο… κανονικοποιείται.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο, εντελώς υποκριτικό στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν οι χρυσαυγίτες βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος πλάι-πλάι με τους αριστερούς που θα απελευθέρωναν τη χώρα από τα Μνημόνια, τότε η Κουμουνδούρου δεν έβγαζε λαλιά. Οταν οι χρυσαυγίτες βουλευτές με την ψήφο τους στη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας οδηγούσαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβριο του 2014, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέβλεπε κάποιον κίνδυνο. Και όταν οι χρυσαυγίτες ψήφιζαν με πάθος «όχι» στο ψευδοδημοψήφισμα, και πάλι το Μαξίμου σιωπούσε.

Ας τελειώνουμε με τα διχαστικά παραμύθια του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του. Αλλά η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο αυτούς. Ευθύνη έχουν και όσοι από την Κεντροαριστερά προστρέχουν ως χρήσιμοι… έξυπνοι να στηρίξουν με τη βουλευτική τους ψήφο την πιο ακραία διχαστική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Και, τέλος, η Παπακώστα και διάφοροι άλλοι «ψεκασμένοι» που υποδύονται αριστερά-δεξιά τους «καραμανλικούς», αλήθεια, τι θα ψηφίσουν;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου