Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ο σύριζας διαλύεται...

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξαϋλώνεται. Δεν μπορούν να μαζέψουν σε έναν νομό ούτε καν 100 ανθρώπους για να κόψουν πρωτοχρονιάτικη πίτα. Κι είναι ακόμη κυβέρνηση. Και συνεχίζουν να διορίζουν στο δημόσιο κατά χιλιάδες. Δεν προκαλούν ενδιαφέρον ούτε καν τα πρωτοκλασάτα ονόματα των υπουργών που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες. Δεν υπάρχουν! Κι αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο. Δεν έχουν πλέον κάτι άλλο να χάσουν!

Πριν λίγες μέρες πήγε ο Νίκος ο Παππάς να κόψει την πίτα στη οργάνωση ενός μεγάλου δήμου της Αττικής. Η εκδήλωση ήταν για τις 7 η ώρα το βράδυ. Ψυχή δεν είχε πατήσει μέχρι εκείνη την ώρα. Μόνο ο Νίκος ήταν συνεπής στο ραντεβού του. Ούτε καν ο κλειδοκράτορας. Σαν να λέμε ότι η Εκκλησία έχει λειτουργία και δεν έχει φτάσει ακόμη ο καντηλανάφτης να ανοίξει τον ναό. Τέλος πάντως, για να μην μακρηγορούμε, έγινε μία κινητοποίηση εκείνη την ώρα και συγκεντρώθηκαν από τα παρακείμενα... καταστήματα αναψυχής περί τα 20 άτομα. Συν η διοίκηση της τοπικής, συν οι άνθρωποι που συνόδευαν τον Νίκο, συν ο Κουρουμπλής με μία μικρή συνοδεία που έφτασε ως ενίσχυση, φτάσαμε τους 40 παρά κάτι. Δύο κορυφαίοι υπουργοί με τις συνοδείες τους, σε έναν μεγάλο δήμο της Αθήνας και δεν μπόρεσαν να συγκινήσουν κάποιον άλλον πέραν από την στενή τους παρέα.

Δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Κάθε άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φτιάξει εύκολα ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Βρήκε με το ζόρι υποψηφίους για τις μεγάλες πόλεις και τις Περιφέρειες. Στην Κεντρική Μακεδονία ο υποψήφιος ανακοινώθηκε μόλις προχτές. Και δεν πρόκειται για υποψηφίους που είναι «γεννημένοι νικητές». Δεν βρήκαν τα μεγάλα ονόματα που θα έκαναν τους ψηφοφόρους να πέσουν ανάσκελα, εκστασιασμένοι από τις προτάσεις. Κάθε άλλο!

Και γιατί δεν επιστρέφουν στο 3%. Επειδή δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει τον κόσμο που δεν θέλει να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Δεν πείθει το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Όσο για το... 25% των δημοσκοπήσεων; Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν πάνε να ψηφίσουν θα ψηφίσουν και πάλι τον Αλέξη. Η κάλπη μπορεί να βγάλει μεγάλες εκπλήξεις.

Ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι θα ήθελαν να δουν ένα ντέρμπι στις εκλογές. Τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να συμβεί. Κι όσο ο χρόνος των εκλογών καθυστερεί, τόσο ο Αλέξης κινδυνεύει να βρει μπροστά του κάποιο νέο σχήμα που θα προσπαθήσει να καλύψει το «κενό» που δημιουργείται μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Επειδή πολύς κόσμος δεν θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν βρεθεί αυτό το σχήμα και είναι πράγματι αξιόπιστο, τότε μπορεί να δούμε μεγάλες ανατροπές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου