Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Οι ...γιαουρτόμαγκες !

Η Βουλή δεν έχασε χτες την ευκαιρία να δείξει ότι βρίσκεται στον πάτο της ηθικής κλίμακας. Αυτοεξευτιλιζόμενη. Μαζί της, εξευτελίστηκαν για ακόμα μια φορά οι δύο ψευτονταήδες της συγκυβέρνησης Καμμένος και Πολάκης, αποδεικνύοντας, εκτός από τη θρασυδειλία τους, τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη δεξιά της δεξιάς.

Οι δύο συνεταίροι ζήτησαν να καλυφθούν από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία τους και να μην αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη σε μηνύσεις που έχουν εισπράξει για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την υπουργική τους ιδιότητα!

Εδώ ο πολίτης, έχει να αντικρίσει τρεις εξευτελισμούς:

Ο ένας εξευτελισμός είναι της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Η οποία υποδέχτηκε και αποδέχτηκε τα αιτήματα των δύο πολιτικών να υπαχθούν οι υποθέσεις τους στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, με τη δικαιολογία ότι όταν τέλεσαν όσα τους κατηγορούν ήταν υπουργοί! Χωρίς να εμπίπτουν τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγορούν στα βουλευτικά ή υπουργικά τους καθήκοντα.

Διαιωνίζει έτσι η ίδια η Βουλή τη χυδαία πρακτική των τελευταίων δεκαετιών να έχουν το ακαταδίωκτο βουλευτές και υπουργοί για τροχαία δυστυχήματα ή για εξυβρίσεις του πεζοδρομίου, για συκοφαντίες ή για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους.

Ο δεύτερος εξευτελισμός είναι, ότι και οι βουλευτές που ψήφισαν στην Επιτροπή της Βουλής υπέρ της κάλυψης των δύο, αλλά και οι δύο καθ έξιν υβριστές πολιτικοί, έσκιζαν τα ρούχα τους μέχρι προχτές ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι κατάπτυστος και γι αυτό ψήφισαν προ ημερών να καταργηθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος! Πριν στεγνώσει το μελάνι της ψήφου τους για την κατάργηση του νόμου, οι δύο κρύβονται πίσω απ’ αυτόν για να μην αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη και οι σύντροφοί τους στην Επιτροπή ψηφίζουν για να τους καλύψουν!

Ο τρίτος εξευτελισμός είναι ότι εκείνοι που έδωσαν κάλυψη στον Π. Καμμένο, που ζητούσε εγγράφως να κρυφτεί πίσω από την τέως υπουργική του ιδιότητα, ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για να αποδειχτεί, ότι η διάρρηξη σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι όπως γράφαμε από καιρό, μια ακόμα θεατρική απάτη. Για να παριστάνει στο λαό ο Π. Καμμένος τον πατριώτη για το Μακεδονικό, μπας και σωθεί εκλογικά, την ώρα που έχει δώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που χρειάζεται για να μη χάνει την πλειοψηφία στα κρίσιμα νομοσχέδια.

Όλοι αυτοί οι τύποι, που έχουν το όνομα και την ιδιότητα του βουλευτή, παριστάνουν τους μάγκες όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, και μόλις τα βρουν μπαστούνια τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια της μαμάς κοινοβουλευτικής συντεχνίας. Οι γιαουρτόμαγκες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου