Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Πληρώσαμε πολύ ακριβά την "απληστία" του πολιτικού απατεώνα!


Σήμερα θα πάει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. Ποια θα ήταν η κατάσταση της χώρας και της πραγματικής οικονομίας αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπαιζε επικίνδυνα παιχνίδια με τις κάλπες τόσο το 2015 όσο και τον τελευταίο χρόνο της θητείας του; Είναι βέβαιο πως η πορεία της Ελλάδας θα ήταν εντελώς διαφορετική, αλλά δυστυχώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις δυο περιπτώσεις πήρε λανθασμένες αποφάσεις.

Αν οι τότε… αντιμνημονιακοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσαν να δουν την πραγματικότητα, δεν θα οδηγούσαν τη χώρα σε κάλπες τον Ιανουάριο του 2015. Αλλά δεν έβλεπαν μπροστά τους. Τους είχε τυφλώσει το πάθος για την εξουσία.

Αντί να περιμένουν να βγει πρώτα η χώρα από τα Μνημόνια επέμεναν στο… σκίσιμo. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε πως αν η χώρα έβγαινε από τα Μνημόνια θα έχανε τις εκλογές. Έτσι φοβόταν να περιμένει έως το 2016. Προκάλεσε πρόωρες κάλπες το 2015. Δίχασε την κοινωνία δημιουργώντας αυταπάτες στους πολίτες. Με υπερπλεόνασμα λαϊκισμού κατάφερε να φτάσει έως το 36%. Και μετά απλώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πολυπόθητη εξουσία που απέκτησε. Αφού επί έξι μήνες φλέρταρε με το Grexit κατάλαβε, έστω και αργά, τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για τη χώρα.

Και στη συνέχεια έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών! Εφάρμοσε επώδυνα μέτρα, αλλά ακολούθησε διαφορετική στρατηγική από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τόσο ο ίδιος όσο και τα κυβερνητικά στελέχη θριαμβολογούσαν κάθε φορά που έκλεινε μια αξιολόγηση, παρά τα βαριά μέτρα που τις συνόδευαν.

Μετά υπέπεσε σε ένα ακόμα λάθος. Αντί να προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά την Ιθάκη, προτίμησε να πάει μέχρι τέλους. Πίστευε ότι ήταν «μεγάλος παίκτης». Πως θα κέρδιζε τις επερχόμενες εκλογές. Ενδιάμεσα του δόθηκε η ευκαιρία. Αρκετοί σύντροφοί του τον… γαργάλησαν όπως ομολόγησε. Αλλά δεν τόλμησε να κάνει τις εθνικές εκλογές «πακέτο» με τις ευρωεκλογές. Δεν διέθετε το θάρρος να εγκαταλείψει την εξουσία. Δεν ήθελε να χαρίσει τέσσερις μήνες παραμονής στο Μαξίμου.

Πόνταρε στο πιο… γραφικό σενάριο, πως θα κερδίσει τις εκλογές. Αλλά τις εκλογές τις είχε χάσει αρκετό καιρό πριν. Όταν κουνούσε το δάχτυλο υποδυόμενος τον αριστερό, προκαλώντας ακόμα και όσους τον είχαν ψηφίσει το 2015. Και ύστερα αποδείχθηκε ότι το ηθικό… πλεονέκτημα είχε γίνει μειονέκτημα. Για αυτούς τους λόγους ηττήθηκε με δέκα μονάδες στις ευρωεκλογές.

Μόλις 27 ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Αποθεώνει το κυβερνητικό «έργο» και επιχειρεί και πάλι να διχάσει τους πολίτες. Γι’ αυτό και η ήττα στις 7 Ιουλίου θα είναι ακόμα πιο βαριά.

1 comments:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ .....ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.....
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩς ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή