Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

...θα το πιείς το πικρό ποτήρι !


Θα είχε πολύ πλάκα έτσι κι αλλιώς, αλλά έχει ακόμη μεγαλύτερη τώρα που γίνεται μόλις 24 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Το Μαξίμου αποφάσισε να βγάλει μπροστά «φρέσκα πρόσωπα», να «κατεβάσει νέα ομάδα», να αλλάξει την «πρώτη γραμμή», να χαράξει νέα «επικοινωνιακή γραμμή».

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί πολύ απλά ακόμα στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν έχουν κατανοήσει τις αιτίες που τους οδήγησαν στην ήττα των 10 μονάδων στις 26 Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές κάλπες για όσα έκανε και δεν… έκανε κατά τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης. Για τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα που εφάρμοσε. Για το βαρύ λογαριασμό που πλήρωσαν η μεσαία τάξη και οι οικονομικά ευάλωτοι. Για την ακατάσχετη μπαρουφολογία των στελεχών του, που υποστήριζαν πως κατέχουν το αλάθητο. Για τις αλαζονικές συμπεριφορές που προκαλούσαν.

Και τώρα σκέφτονται εξυπνακίστικα. Σου λέει «κάτσε να αλλάξουμε τη βιτρίνα μπας και τους ξεγελάσουμε». Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι πολίτες τούς έχουν πάρει… χαμπάρι. Οσο κι αν κρύψουν στα… υπόγεια τον Πολάκη και δεν τον αφήνουν «λυτό» να καθυβρίζει τους πάντες, ο κόσμος θυμάται πως όλοι μα όλοι, υπουργοί, βουλευτάδες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν επί τέσσερα χρόνια τον «αψύ Σφακιανό». Οσο κι αν κρύψουν τώρα τον Τζανακόπουλο, ο κόσμος θυμάται τα ψεύδη που εκστόμιζε για την οικονομία, για δικαστικές υποθέσεις, για το Μάτι. Αλήθεια, τώρα που κλείνει και σχεδόν ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία, μήπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας έλεγε τι έγιναν εκείνοι οι fake εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχε παρουσιάσει λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά;

Αλλά ποια είναι η «νέα ομάδα»; Η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία είναι στην ουσία η υπουργός που εφάρμοσε τον τερατώδη νόμο Κατρούγκαλου, που δίνει στους νέους συνταξιούχους αποδοχές μειωμένες έως 38% σε σχέση με τον παλαιότερο νόμο. Η υπουργός που πανηγυρίζει για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ στην εποχή της ο ένας στους δυο νεοπροσλαμβανόμενους αμείβεται με 300 ευρώ. Ο Αλέξης Χαρίτσης, που πανηγυρίζει για «ρεκόρ απορροφητικότητας» στο ΕΣΠΑ, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι οι δικαιούχοι περιμένουν πάνω από δυο χρόνια για τις εκταμιεύσεις; Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο «άχαστος» του Δήμου Αθηναίων, που συγκέντρωσε μόλις 16,98% στον πρώτο γύρο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια μέρα στην ίδια εκλογική περιφέρεια, πήρε 23,87%;

Όλα αυτά δείχνουν και τον πανικό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη τόσο για τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνησή του όσο και για τα «πρόσωπα» που επέλεξε. Ο πρωθυπουργός πίστευε ότι θα εξαπατούσε και πάλι τους πολίτες. Τώρα, που διαπίστωσε ότι θα συντριβεί και στις εθνικές κάλπες, προσπαθεί με προεκλογικές παροχές και επικοινωνιακά τερτίπια να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από τα εκλογικά ποσοστά του. Εκείνος ήταν/είναι στην πρώτη γραμμή και εκείνος είναι που θα πιει έως το τέλος το πικρό ποτήρι της ήττας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου