Ισχύει για τους πολίτες και ακόμα περισσότερο για τους πολιτικούς. Η αποδοχή της πραγματικότητας είναι αντιστρόφως ανάλογη των ιδεοληψιών. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίζει κανείς τις αστοχίες του, όσο πιο σύντομα κατανοεί πιο είναι το σωστό τόσο καλύτερα μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις.
Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξηλώθηκε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης 190.000 επιστημόνων. Οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά σεμινάρια των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Πρόκειται για μια ιστορία που έρχεται από πολύ παλιά και ποτέ δεν διορθώθηκε. Τα περισσότερα ΚΕΚ λειτουργούν ως «σφραγίδες» για το διαμοιρασμό κονδυλίων ΕΣΠΑ. Η μη πραγματική αξιολόγησή τους έπαιρνε πάντοτε στο «βυθό» και όσα ΚΕΚ λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες. Μακάρι η ακύρωση του προγράμματος να οδηγήσει σε ένα πραγματικό ξεκαθάρισμα, ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία μόνο όσα ΚΕΚ προσφέρουν πραγματικό έργο.
Το ζήτημα, όμως, είναι βαθύτερο. Δεν αφορά στα ΚΕΚ. Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει την τόλμη και την αποφασιστικότητα που δεν είχαν επιδείξει προκάτοχοί του. Αποδέχεται τις αστοχίες της κυβέρνησής του και επεμβαίνει άμεσα. Τις διορθώνει. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει με την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης, το οποίο είχε καταργηθεί αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Η κυβέρνηση άλλαξε ρότα στο μεταναστευτικό ζήτημα και ήδη τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει για την «επιτυχία» της ακύρωσης του προγράμματος τηλεκατάρτισης. Είναι πραγματικά προκλητικό να μιλάει για κυβερνητικές αστοχίες ο τέως πρωθυπουργός. Ιδιαίτερα όταν η σημερινή κυβέρνηση αποδέχεται τα όποια λάθη της και επανορθώνει.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποδεχθεί ούτε ένα από τα δεκάδες τεράστια λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του και τα οποία στοίχισαν δισεκατομμύρια στους πολίτες και τη χώρα. Συνεχίζει να επιμένει πως το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν επιτυχημένο και όχι καταστροφικό. Επιμένει στο ψευδοδημοψήφισμα, το οποίο αποτέλεσε το άλλοθι για την κωλοτούμπα. Επιμένει πως δεν ευθύνεται για τα capital controls. Επιμένει πως το τρίτο Μνημόνιο «έσωσε» τη χώρα και πως δεν την επιβάρυνε με αχρείαστα μέτρα. Επιμένει πως έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, αν και την τετραετία 2015 – 2019 η Ελλάδα κρατούσε ομπρέλα όταν σε όλη την Ευρώπη έβρεχε λεφτά και όλοι έτρεχαν με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Επιμένει πως το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, που μείωσε συντάξεις και κατήργησε το ΕΚΑΣ, ήταν… σωτήριο. Επιμένει να μιλάει για επενδύσεις όταν μπλόκαρε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.
Το είπαμε στο ξεκίνημα. Η αποδοχή της πραγματικότητας είναι αντιστρόφως ανάλογη των ιδεοληψιών. Και οι ιδεοληψίες του Αλέξη Τσίπρα είναι τόσο ισχυρές που ποτέ δεν πρόκειται να τον «αφήσουν» να αποδεχθεί τις αστοχίες του.
Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες. Στόχος του είναι να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός. Το αποδεικνύουν οι πράξεις και οι αποφάσεις του στην οικονομία, στο μεταναστευτικό και στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σίγουρα είναι κρίμα να χαλάει η άριστη εικόνα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της πανδημίας από την… τηλεκατάρτιση. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει το σθένος να αποδέχεται την πραγματικότητα και να διορθώνει τις αστοχίες. Και αυτή είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση στο πολιτικό σκηνικό.
Tην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, έχουν εξάρει μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολιτικά κόμματα και ιατρικός κόσμος σε πολλές χώρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ στατιστική αποδεικνύει τη αποδοτικότητα των μέτρων.
Ο αριθμός θυμάτων ανά εκατομμύριο πολιτών στην Ελλάδα, είναι από τους χαμηλότερους στη Ευρώπη..
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας.
Εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και στον Έβρο, δεν διστάζει να μειοδοτεί. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους πολίτες, είναι η ουσία και το αποτέλεσμα και όχι η προπαγάνδα των αριστερών.
Γιά πρώτη φορά δεν ακούστηκε το γνωστό: «που είναι το κράτος;», διότι το κράτος ήταν εκεί. Και του ζήτησε να συμμετάσχει, να γίνει μέρος της λύσης, να αναλάβει την δική του ευθύνη, να φροντίσει τους ανθρώπους του, να συνεισφέρει και αυτός στο ξεπέρασμα της κρίσης.
H σημερινή Ελλάδα κινητοποίησε τους πολίτες της και κτίζει νέες σχέσεις μαζί τους, βασισμένες σε αλήθειες, στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμό.