Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Να βλέπεις αυτό που είναι, και όχι αυτό που πιστεύεις...

"...Υπάρχει μια αντικειμενική αντίφαση που διατρέχει κάθε κομμουνιστικό κόμμα, κάθε εργατικό επαναστατικό κίνημα που δρα σε μη επαναστατικές συνθήκες. Και αυτή η αντίφαση έγκειται στο γεγονός ότι ενώ το ΚΚ είναι κόμμα της επαναστατικής ανατροπής, δε δρα σε συνθήκες που ευνοούν την επαναστατική ανατροπή... 
...Σε τέτοιες συνθήκες δρα σήμερα το Κόμμα μας. Δρώντας για πάνω από 4 δεκαετίες πλέον σε συνθήκες αστικής νομιμότητας, σχετικά «ειρηνικές», αστικές κοινοβουλευτικές, είναι δυνατό στις γραμμές μας, στον περίγυρο συνολικά, σε ευρύτερα εργατικά και λαϊκά στρώματα ακόμα περισσότερο να δημιουργούνται λεγκαλιστικές αυταπάτες, να εδραιώνεται η λαθεμένη αντίληψη ότι μέσω αλλεπάλληλων εκλογικών μαχών και ανόδου του ποσοστού, μέσω μικρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων θα γίνει δυνατή η συνολική επαναστατική αλλαγή..."  

Θέσεις της Κεντρικής επιτροπής ΚΚΕ / 20ο Συνέδριο / 30 Μαρτίου - 2 Απρίλιου 2017 (Δείτε εδώ ---> rizospastis )

Στις 17 Μαρτίου 2007 η ΕΣΤΙΑ, που παρεμπιπτόντως ουδεμία σχέσι έχει με την σημερινή του κου Φιλιππάκη, έγγραφε στο πρωτοσέλιδο της με μεγάλα παχιά γράμματα μια αλήθεια που μόνο εκείνη είχε το θάρρος τότε να ομολογεί: "Το ΚΚΕ παραμένει επαναστατικό κόμμα" 

Με εκτενή αναφορά στις αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου όπου διακήρυσσε τις επαναστατικές καταστατικές/προγραμματικές θέσεις -καθήκοντα του ΚΚΕ δηλαδή την δι’ επαναστάσεως άνοδο του ΚΚΕ στην εξουσία άνευ εκλογών, η ΕΣΤΙΑ έγραφε τότε τα εξής: 
"Το μισό ΠΑΣΟΚ επέπεσε εναντίον του Θ. Παγκάλου επειδή τόλμησε να χαρακτηρίσει τα κόμματα της Αριστεράς ως ακραία και μη σεβόμενα τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εν τούτοις τα ίδια τα κείμενα του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν την δήλωσι του Κου Παγκάλου και διαψεύδουν την επίσημη θέσι του ΠΑΣΟΚ."
Για να μην ψάχνετε το φύλλο της ΕΣΤΙΑΣ μεταφέρω το σχετικό απόσπασμα: 
"Στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ αναφέρεται ότι σε συνθήκες κορύφωσης της ταξικής πάλης, επαναστατικής ανόδου του κινήματος, εφόσον έχει ξεκινήσει αντικειμενικά η επαναστατική διαδικασία, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση που εκφράζει την εξουσία του λαού χωρίς γενικές εκλογές¨. 
(ιδέ και το επισυναπτόμενο αρχείο pdf) 

Οι όμαιμοι του ΣΥΡΙΖΑ, προχειρολόγοι και τσαπατσούληδες ως είναι, δε έχουν να παρουσιάσουν ανάλογη "επιστημονική" ανάλυσι στο καταστατικό και τα αλλήλο-διαψευδόμενα προγράμματά των, όπως του συντροφικού ΚΚΕ. Αλλά "ημέρες και έργα" εξ ίσου επικίνδυνα, δηλαδή ό,τι κυρίως κατά την εξευτελιστική διακυβέρνησι της χώρας (Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2019) αλλά και πρίν, εν τοις πράγμασι επεδίωξαν και των οποίων οι αποκαλύψεις, ως οχετός λυμάτων, κατακλύζουν σήμερα αδιάψευστα και ακατάπαυστα τις ειδήσεις: 

Δηλαδή: Την παρ΄ολίγον ολοκληρωτική κατάληψι του Κράτους μεθοδεύοντες την εξόντωσι των πολιτικών τους αντιπάλων με πρωτοφανείς σκευωρίες, την ποδηγέτησι της δικαστικής εξουσίας με ''λάιτ'' μεθόδους Στάλιν, την απομάκρυνσι δικαστικών λειτουργών και προώθησι προθύμων υποτακτικών, την εξαγορά ΜΕΜ μέσω του κου Καλογρίτσα διακινούντες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και την διά εκβιασμών και απειλών κατά λειτουργών της δικαιοσύνης συγκάλυψι δραματικών λαθών και παραλείψεων στην περίπτωσι της τραγωδίας στο Μάτι. 

Ενώ ο βραχίονας του πεζοδρομίου, οι "φίλοι της δημοκρατίας" αναρχικοί και άλλοι απροσδιόριστοι, διαχρονικώς, πυρπολήσαν εργοτάξια και τράπεζες, "εκτίσαν" καθηγητές στα γραφεία τους, προπηλάκισαν και έδειραν άλλους ακόμη και δημοσιογράφους ώστε να φιμωθή ο λόγος με την βία και τον τρόμο, προέβησαν σε κάθε ασχήμια γενόμενοι μέχρι και μάρτυρες υπερασπίσεως των εγκληματιών της 17Ν, πρωτοστατούντες σε κάθε διαμαρτυρία του αμετανοήτου "τσεο" των δολοφόνων ("εκτελεστών" sic κατά τα ΜΕΜ) που θα ήτο αδύνατον να φαντασθούμε αν ευτυχώς & δυστυχώς (ουδέν κακόν αμιγές καλού) δεν τα ζούσαμε και υπό την βλακωδώς ες αεί γελοιωδώς χάσκουσα εξουσία και αντ-εξουσία των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ -  "αδελφών Ντάλτον''.. 

Είναι έργο της ιστορίας να καταγράψει στην μαύρη βίβλο της κομμουνιστικής αριστεράς τα έργα και τις συνέπειες της καθεστωτικής διακυβερνήσεως της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε κάθε πτυχή των αντισυνταγματικών επεμβάσεων στην νομοθετική και δικαστική εξουσία, αλλά και στην κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Δείγμα γραφής ύφους, ήθους και "λογικής" για πολλοστή φορά μας χάρισε και ο suigeneris των κρητικών ορέων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζητήσεως για την ψήφισι του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου. 
"Δεν είμαστε ίδιοι. Εσείς είστε η παράταξη του σκληρού μετεμφυλιακού κράτους, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, του πραγματικού παρακράτους που δολοφόνησε Πέτρουλα, Λαμπράκη, Τεμπονέρα. Εμείς είμαστε η παράταξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των εργαζομένων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των επιστημόνων που παλεύουν με τον ιδρώτα τους να ανέβουν, και όχι με τη μίζα. Εμείς δεν θαυμάζουμε τον Παττακό, θαυμάζουμε τον Βελουχιώτη"... 
ήσαν τα "αδιάσειστα" επιχειρήματα του κου Πολλάκη. 
«Εμείς δεν θαυμάζουμε ούτε τον Παττακό ούτε τον Βελουχιώτη. Εμείς θαυμάζουμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες, κύριε Πολάκη»
Ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στις άσχετες ανακριβείς αναφορές με την υπόθεσι αλλά και διευκρίνισε για την ομολογία πίστεως του κουΠολλάκη στον αιματοβαμμένο κατά συρροήν εγκληματία, είδωλο των εθελοτυφλούντων νέο-ελλήνων. 
Η συζήτησις – διατί να το κρύψομε άλλωστε- έφερε στην μνήμη μου την διαχρονικής αξίας αγόρευσι στην Βουλή των Κοινοτήτων του W.Churchill της 8η Δεκεμβρίου 1944, για τον ορισμό της Δημοκρατίας , τους εκ-βιαστές της, τους "φίλους της δημοκρατίας" αλλά κι την ισχύ της. Που είναι η δύναμις του λόγου της αληθείας και η επιμονή ηρωικής ηγεσίας και αποφασισμένων ανθρώπων με βούλησή και γενναιότητα να την υπερασπισθούν πάση θυσία: 

Λέγει λοιπόν ο W. Churchill και αντιγράφω (Βιβλίο, 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, 6ος τόμος, κεφαλαίων 26ον, Η Βρετανική επέμβασις στην Ελλάδα, σελις 322-324) 
"...Τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο μπορούμε να σταματήσομε: Ποίοι είναι οι φίλοι της Δημοκρατίας και πως πρέπει να ερμηνεύσομε την λέξι ‘’δημοκρατία’’ ?. Ιδού πως την εννοώ: Ο απλός ταπεινός, συνήθης άνθρωπος πηγαίνει στις κάλπες και χαράζει ένα σταυρό στο ψηφοδέλτιο για να σημειώσει τον υποψήφιο που προτιμά να δη στο κοινοβούλιο-αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας και είναι απαραίτητο για την Δημοκρατία να μπορούν να ασκούν το δικαίωμα αυτό χωρίς φόβο χωρίς να εκτίθενται στον παραμικρό εκφοβισμό ή πίεσι. 
Εάν είναι έτσι η Δημοκρατία την χαιρετίζω. Της δίνω την πλήρη συγκατάθεσι μου. Θέλω να εργασθώ για αυτήν. Αλλά τα αισθήματα μου είναι πολύ διαφορετικά όταν πρόκειται για μια ψευδή δημοκρατία, που αυτό-αποκαλείται δημοκρατία επειδή είναι της αριστεράς. Χρειάζονται όλοι για να γίνει μια Δημοκρατία και όχι μόνο στοιχεία της αριστεράς ή ακόμη και κομμουνιστών… Δεν αποδέχομαι από ένα κόμμα ή έναν οργανισμό να αυτοαποκαλούνται δημοκράτες, επειδή επεκτείνονται όλο και περισσότερο στις πιο ακραίες μορφές της επαναστάσεως. Δεν δέχομαι ότι ένα κόμμα αντιπροσωπεύει ντε και καλά την δημοκρατία εκ του γεγονότος ότι γίνεται διαρκώς περισσότερο βίαιο όσο οι οπαδοί του λιγοστεύουν. 
Πρέπει να έχουμε σεβασμό προς την Δημοκρατία και να μην χρησιμοποιούμε αυτή την λέξι με επιπολαιότητα... Αυτό που μοιάζει λιγότερο με Δημοκρατία είναι ο νόμος του όχλου, των συμμοριών που έχουν θανατηφόρα όπλα εισχωρούν με την βία σε μια πόλι καταλαμβάνουν αστυνομικούς σταθμούς και οργανισμούς κλειδιά της κυβερνήσεως προσπαθώντας εγκαταστήσουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς με σιδερένια γροθιά, όπως μπορούν να το κάνουν σήμερα αν πάρουν την εξουσία. 
Η Δημοκρατία δεν βασίζεται στην βία ούτε στην τρομοκρατία αλλά στην λογική στην δικαιοσύνη στην ελευθερία στον σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων .Η Δημοκρατία δεν είναι ένα κορίτσι ( harlot) που το μάζεψε από τον δρόμο ένας άνδρας οπλισμένος με πολυβόλο …Έχω εμπιστοσύνη στην μάζα του λαού, σε σχεδόν οποιαδήποτε χώρα, αλλά θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι οι άνθρωποι του λαού και όχι μιας συμμορίας ληστών ..που πιστεύουν ότι με τη βία μπορούν να ανατρέψουν την οργανωμένη εξουσία ..σε ορισμένες περιπτώσεις αρχαία κοινοβούλια, κυβερνήσεις και κράτη"...
Φεύ Συνέλληνες!! Χρειαζόμεθα αληθινή παιδεία και γνώσι εξ υπαρχής, ώστε να μάθομε κάποτε να βλέπομε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα πιστεύουμε. Δηλαδή Δασκάλους και Καθηγητές. Όχι παραχαράκτες "κατηχητές" ιδεοληψιών και αναιδείς υβριστές. (Όσοι έτυχε να θαυμάσετε τον κο Μάρκου να εκθέτει τα πειστικά επιχειρήματα του δια παραδειγμάτων στο κοινοβούλιο αντιλαμβάνεσθε...Δείτε εδώ ---> iefimerida

Να εννοήσομε ότι δεν είναι η ενότης όπλο εξαναγκασμού και εκβιασμού της Δημοκρατίας, https://www.protothema.gr/politics/article/1028867/venizelos-sumpsifismo-sunainesis-apokalupseon-zita-o-tsipras/ χάριν της οποίας η κυβέρνησι ώφειλε να στραγγαλίσει την αλήθεια, να καταδικάσει αθώους, να συγκαλύψει το ψεύδη την διαφθορά το παρακράτος., αλλά προαπαιτούμενο...Δείτε εδώ ---> protothema

Και βεβαίως να συνειδητοποιήσομεν ένθεν κακείθεν ότι δεν είναι -ποτέ δεν υπήρξε- η αριστερά μητέρα της ηθικής και του καλού ή συνετή οπαδός της Δημοκρατίας.... Τουναντίον γεννήτωρ μύριων όσων κακών και δυστυχίας. Χαμένου Χρόνου. Οφείλει δε να αναλάβει την ευθύνη της καταστροφής και των ψευδών που μας γέμισε, της παραχαράξεως της ιστορίας και της ψυχωτικής εμμονής για "επανάστασι" εν έτει 2020. Αν ειλικρινώς πιστεύει στην αξία της ενότητος και της Εθνικής συναινέσεως.. 

Εν τέλει: Η Αλήθεια ήταν και είναι το ζητούμενο.. 

Ας την δούμε όλοι ως είναι και όχι ως "δόγμα" διότι μόνο τότε θα ομο-(υ)-νοήσομε. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου