Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Θέλει και η Ψωροκώσταινα… White House, White Porscha και παρακράτος !!


Όλα στην Ελλάδα, ακόμη και τα πιο σοβαρά, καταντούν γελοία από διάφορους παρατρεχάμενους νταραβεριτζήδες

Η Ελλάδα ζει κατά περιόδους μεγάλες στιγμές. Σκάνδαλα και σκανδαλολογία, κυνήγι μαγισσών, παραπολιτικά, διαδρομιστές, φήμες και γεγονότα που προκαλούν πολλές φορές γέλιο, κλάμα ή οργή.

Όμως, ακόμη και τα… σκάνδαλα, ακόμη και οι υποθέσεις που είναι εξαιρετικά σοβαρές και χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα, στην Ελλάδα καταντούν γελοίες.

Έτσι και τώρα, που ζούμε την… «Παππαπιάδα», τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά, εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα, όλα μοιάζουν να είναι σκηνές από κωμική ταινία.

Και προκαλεί γέλιο όταν κάποιος χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου… White House που γνώριζε και έστησε μια πλεκτάνη που ίσως όμοιά της να μην έχει ξαναγίνει.

Προσοχή, δεν είναι γελοίες οι καταγγελίες, εφόσον δε αποδειχθούν κάποιοι οφείλουν να λογοδοτήσουν. Ακόμη και αν είναι πρώην πρωθυπουργοί…

Γελοίο είναι το γεγονός ότι κάποιοι πεινασμένοι με την εξουσία, που έπαιξαν με τους θεσμούς, εξευτέλισαν τη Δικαιοσύνη και πάτησαν κάθε λέξη του Συντάγματος (που είχαν ορκιστεί να υπηρετούν), έστησαν τόσο πρόχειρα ένα παραδικαστικό κύκλωμα ή χειρότερα, ένα παρακράτος.

Γελοιότητα είναι το γεγονός ότι ένας κορυφαίος υπουργός εμφανίζεται σαν μπαγαπόντης νταραβεριτζής που κάνει δουλειές στα υπόγεια.

Γελοίο είναι ότι ο ίδιος υπουργός εμφανίζεται να θέλει να στήσει το SYRIZA Channel και κάνει απίστευτα πράγματα.

Στήνει διαγωνισμούς που προκαλούν την κοινή γνώμη, καταπατούν κάθε έννοια διαφάνειας και δημοκρατικής διαδικασίας.

Φέρνει πορίσματα από τη Φλωρεντία, κάνει τα πάντα για να περάσουν τα… βοσκοτόπια ως εγγύηση για κανάλι.

Κλείνει ραντεβού και ικετεύει να δοθούν από άλλον επιχειρηματία 25 εκατ. στον δικό του επιχειρηματία που δεν έχει τα λεφτά για να πάρει άδεια.

Συνομιλεί με αλαζονικό και πολλές φορές ανοίκειο τρόπο. Όπως το ίδιο κάνει κι έτερος υπουργός επιφορτισμένος να διαφυλάττει τη Δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στη χώρα.

Κορυφαίος υπουργός και κυβερνητικός εταίρος μετά τη συζύγου του διατάσσουν αστυνομικούς και δικαστές να συλλάβουν δημοσιογράφους.

Και το αποκορύφωμα της γελοιότητας; Δεν ήξερε ο πρώην πρωθυπουργός τι έκαναν οι στενοί του συνεργάτες.

Ας τελειώνουμε με το παραμύθι. Όλοι οι πρωθυπουργοί γνωρίζουν τι γίνεται, ειδικά αν πρόκειται για επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση της εξουσίας, με επιχειρηματίες, με την ΕΥΠ, με «δουλειές» και… «δουλειές».

Όμως, όλα αυτά που βγαίνουν στο φως δείχνουν απλά ότι μια ακόμη κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει και να διαμορφώσει τους «αρμούς της εξουσίας», με τρόπο πρόχειρο, ερασιτεχνικό, στα όρια του φαιδρού.

Το White House μας μάρανε λοιπόν. Ηθελε και η Ψωροκώσταινα… White House και υπουργούς που δεν ξέρουν ούτε τα κορδόνια τους να δένουν.

Κυβερνητικά στελέχη που ούτε περίπτερο να διοικούν δεν μπορούν κι εμφανίζονται να ελέγχουν την εξουσία στη χώρα.

Κουτοπόνηροι πολιτευτάδες, όλων των κομμάτων και κάθε εποχής, που χρησιμοποιούν την πρόσκαιρη δύναμή τους για να αποκτήσουν χρήμα ή εξουσία, βλάπτοντας την πατρίδα.

Και ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά…

Κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας, από τις μεγαλύτερες οικογένειες της χώρας, είχε κάποτε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και μου διηγήθηκε την εξής ιστορία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απλά, ήταν δεν ήταν 40 χρονών. Αφού συζήτησαν, είπαν διάφορα με τον επιχειρηματία σε καλό κλίμα, αποφάσισαν να ξανασυζητήσουν σε άλλο χρόνο.

Ένας από τους παρατρεχάμενους του κ. Τσίπρα, λοιπόν, πήρε μετά από καιρό τον ισχυρό επιχειρηματία για να του πει κάτι εκ μέρους του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και ξεκίνησε την κουβέντα λέγοντας: «Μου είπε ο… Μεγάλος να σας πω…».

Μεγάλος ο Τσίπρας. Μεγάλος ο κάθε αρχηγός κόμματος. Μεγάλος ακόμη και ο πρωθυπουργός.

Και White House το Μαξίμου. Και White Porscha και πράσινα άλογα…

Γι’ αυτό λέω. Στην Ψωροκώσταινα ούτε ένα κύκλωμα ή ένα παρακράτος δεν μπορείς να στήσεις. Πνίγεται κι αυτό στη γελοιότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου